Şimdi Ara

HER ODAYA RECEIVER KULLANMADAN UYDU YAYINI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADASLAR EVIMDE MUTFAK YATAK ODASI SALON VE OTURMA ODASINDA TOPLAM 4 ADET TV VAR VE NORMAL ŞARTLARDA YA RECEIVER I ORDAN ORAYA TAŞIMMA LAZIM YADA BI TON PARA SAYIP 4 ADET RECEIVER ALMAM LAZIIM ISTEGIM VE ARZUM

TURKSAT YAYINLARINI BIR CIHAZA AKTARMAK VE EVIN ICINDE DOLASAN ORTAK TESISAT AKTARIP HER YERDEKI TVDEN NORMAL KABLO TV AYARLAR GIBI SEYREDEBILMEK IZLENECEK KANAL SAYISI POPULER KANALLAR TOPLAM 15 i GECMEZ TIPKI OTELLERDEKI ORTAK SISTEM GIBI...

BU ISI YAPA CIHAZIN ADI SOYADI FIYATI NEDIR NE DEGILDIR ISI BILENLER CEVAPLARSA SEVINIRIM SAYGILAR

• headed sistem diyorsun ama turkce adı kapalı devre yayın
    ama sistem pahalıya gelır
    cunku s bandlı modulator alacaksın ızleyecegın kanal kadar recever alacaksın yanı pahalıya mal olur
  • eğer başka bi yolu yoksa kablo tv ye devam yada receiver alıcaz 4 adet ucuzundan sağol kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepanddark -- 6 Ağustos 2008; 11:44:50 >
  • sonradan aklıma geldi çift tunerli ve içinde modulatör bulunduran bir receiver olsa ben 4 adet tv yi aynı anda kullanmayacağım sadece 2 si aynı anda çalışabilir yada çalışmak zorunda aynı kanalı izlerken zaten problem olmaz çift tunerli olmasından ötürü farklı kanallarda izlenemezmi yani iki farklı oda iki farklı tv ama çift tunerli tek receiver tabi bunun içinde çift kumandalı bi sistem lazım işin doğrusu gazoz ağacı gibi gözüküyor :)))
  • Kablosuz görüntü aktarım cihazlarını da bir araştır.
  • quote:

Kablosuz görüntü aktarım cihazlarını da bir araştır.

O zaman her alınacak receiver için -ki her televizyona alınmasın isteniyor - bir görüntü aktarıcı alması lazım arkadaşın. 4 receiver dan kaçalım derken, 4 de aktarıcı gerekir bu durumda.
  • olmadı dediiğim gibi 4 x 75 ucuz receiver 300 lira şeklinde çözülecek parasını geç heryer kumanda oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek antende 5 uydu :))
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TV olan her odada uydu kablosu tesisatı döşeli mi? yoksa cihazdan cihaza loop yapıp kablo mu dolaştıracaksın. kablosuz aktarıcıları sadece birbirine bitişik odalarda kullanabilirsin. 2 duvardan iyi görüntü geçmez.
  • tüm evin odalarında kablo tv var tek hat üzerinden tüm evi geziyor loop olayı nedir bilmiyorum aynı anda en fazla 2 tv kullanıyorum
  • şimdi bi kere tüm odalara kablo tv ağı bağlı ise aynı kablo sistemine uydu receiver bağlayamazsın çalışmaz. uydu kablosu ile TV RF kablosu farklıdır. Uydu sinyalini taşımaz o kablolar. kablotv yi izlemeyeceksen 4 receiver alıp tüm odalara uydu kablosu çekmen lazım. 4 tane TV varsa 4 odada da kablo TV yi izleyebiliyorsun demekki. en fazla 2 TV kullanıyorum derken ne kastettin?
    2 seçenek var:
    -1 çanak 4 çıkışlı LNBden 4 kablo ayrı ayrı odalara çekersin receiverları da bağlarsın
    - loop olayı şöyle : LNB den tek kablo çıkar tüm receiverları dolaşır. Çoğu receiver da girişin hemen altında loop çıkışı vardır. bu durumda sinyal dağılacağından bir miktar zayıflar 4 receivera yeter mi bilmem. Belki dağıtıcı veya kuvvetlendirici de kullanman gerekir.

tavsiyem:
    mutfakta, TV üstü karasal anten (mutfakta kablo tv bağlantısı olmaz normalde ama varsa bağlayın)
    yatak odasında kablotv
    salonda uydu receiver
    oturma odasına da bir receiver veya kablosuz görüntü aktarıcı (salondaki receiverdan).

• quote:

Orjinalden alıntı: deepanddark
    ...IZLENECEK KANAL SAYISI POPULER KANALLAR TOPLAM 15 i GECMEZ TIPKI OTELLERDEKI ORTAK SISTEM GIBI...

abi işine karışmak gibi olmasın ama madem evde kablo tv var, izleyeceğin kanal sayısı da 15'i geçmez, o zaman neden saona receiver alıp diğer odalarda kablo tv kullanmıyosun?
  • sayın arkadaşlar bildiğiniz gibi kablo tv ile uydu arasındaki kalite farkı malum kablo tv çoğu zaman izmit bölgesinde birçok kanalda sorun oluşturuyor ve ben bu yüzden uydu kalitesinde bir yayın izlemek istiyorum...

malum salonda plazma mutfakta minik bir lcd ve diğer odalarda normal tv var.. şimdi hem plazma hemde mutfak lcd için uyduda manyak bir fark var dolayısıyla hem salona hemde mutfağa receiver almak iyi bir çözüm gibi gözüksede diğer odalara gidince kablo tv nin zaman zaman saçmalaması beni deli ediyor ve aradaki kalite farkı moralimi bozuyor

hemde her tvnin başında şayet receiver alırsam hem tv hemde receiver kumandası sinir bozucu heryer kumanda saçma sapan bir durum aynı anda 2 tv yi kullanıyorum derken 4 oda da hiç bir zaman tv açık olmuyor sadece aynı anda açık olabilecek tv sayısı 2 adet gorkem_adakoglu arkadaşın dediği otel sistemi haricinde bir sistem mevcutmudur yoksa saygılar istenilen her tv de 15 adet uydu kalitesinde ve tv kumandaları kullanılarak seyredilebilecek yayın hoşçakalın....

• benim önerimi dikkate almamışsın ama yapmak istediğin şeyin çözümü o kadar basit değil. hem receiver almak istemiyorsun hem mevcut kablotv yi kullanmak istiyorsun hem de görüntü kalitesi her odada aynı olsun istiyorsun. uydu alacaksın 15 kanal seçerim gerisini kötü olsa da olur diyorsun bu nasıl mantık? uydu bağlarsan 200 tane kanal var Türksatta.
    Kumanda çok olacak diyosun ama aynı model receiver alırsan 1 tanesinin kumandası hepsine yetecektir. Yada universal kumanda alıp hem TV hem uydu hem de DVD yi kontrol edebilirsin tek kumanda ile.

Esas düşünmen gereken nokta kumanda sayısı değil. 4 odaya kabloları nasıl döşeyeceğindir. her yer kablo salatasına döner. bayağı bir tadilat yapman gerekecek.
  • sayın arkadaşım ben gayet ve basit bir diile ifade ediyorum benim istediğim mümkünse extreme bir cihaz alıp tabi bu işi yapan cihaz yokmuş tüm kanalları ona yükleyip 200 tane diyorsun ya ben 15 kanal seyrediyorum gerisi fasa fiso trt 1 2 3 star atv show d fox gibi samanyolu kanal 1 gibi popüler kanallar lazım herneyse onları olabileceğini düşündüğüm ama olmayan bir alet ile ayarlayıp o cihazdan bir vhf uhf dönüştürücü ile kabloya aktarmak ve normal kablo tv gibi izleyebilmek yani herhangi bir odada herhangi bir tv yi aç uhf vhf banddan arattrı izle kaydet vsr
  • quote:

sayın arkadaşım ben gayet ve basit bir diile ifade ediyorum benim istediğim mümkünse extreme bir cihaz alıp tabi bu işi yapan cihaz yokmuş tüm kanalları ona yükleyip 200 tane diyorsun ya ben 15 kanal seyrediyorum gerisi fasa fiso trt 1 2 3 star atv show d fox gibi samanyolu kanal 1 gibi popüler kanallar lazım herneyse onları olabileceğini düşündüğüm ama olmayan bir alet ile ayarlayıp o cihazdan bir vhf uhf dönüştürücü ile kabloya aktarmak ve normal kablo tv gibi izleyebilmek yani herhangi bir odada herhangi bir tv yi aç uhf vhf banddan arattrı izle kaydet vsr

tamam ben yanlış anlamışım, kabul ediyorum. Sadece yapmak istediğin şey için çözüm yolu önerdim. olmayan bir cihaz üzerine yorum yapamam.
  • keşke böle bir cihaz olsada memleket receiver çöplüğünden kurtulsa heryer kumanda heryer receiver hatta bu işi aynı paralara kablo tv yapsa gerçekten yüksek kalitede hatta hd kalitesinde çok iyi olurdu ama nerdeee saygılar
  • ATLANTA GÖRÜNTÜ VE SES AKTARIC ILE 4 TV YE GORUNTU VE SES AKTARABILRISIN USTELIK KABLOSUZ
    ALMAK ISTERSEN 70YTL AYARLARIM
  • sayın arkadaşım yazılanları okuyupta hiç bişi anlamadıysan seni tebrik ediyor başarılarınınn devamını diliyorum ( yuhh yanii ) daha ne diyim
    ayrıca o dediğiğin alethttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=17343&productid=evatlan1000av 58 lira
  • ben 2.el goldmaster aldım d-smartçıdan çıkma alet gayet de güzel 35 ytlye.. mutfakta kullanıyorum..istersen bi araştır.Millet d smart alınca uydusunu kullanmayıp ne olursa diip gelen servise veriyor
  • bu loop olayında diyelim çanaktan gelen kablo decktron receiver a giriyoır ordan loop ile seoul e bağlasak görüntü aktarımında kayıp olur mu. kanal geçiş hızı reeceiver özelliklerini etkiler mi bu bağlantı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.