Şimdi Ara

HEPSİBURADA DA Western Digital Caviar Green 640GB 64MB [94 LİRA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.741
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana gayet sıcak geldi arkadaşlar.. İhtiyacı olanlara duyurulur..

# Model Numarası = WD6400AARS
    # Serisi = WD Caviar Green
    # Bağlantı tipi = 3,5”
    # Arayüzü = SATA 3 Gb/s
    # Kapasite = 640 GB
    # Cache = 64 MB

http://www.hepsiburada.com/western-digital-caviar-green-640gb-64mb-35-sabit-disk-wd6400aars/ProductDetails.aspx?productId=bd84820&categoryId=100221

• 2tb olanın da fiyatı uygun gibi

Western Digital Caviar Green 2TB 64MB 3,5"
  • kaç rpm ön belleği kaç mb.. hiçbir şey yazmıyor.. green serisi sanırım seride en yavaş olanı.. düşük enerji tüketimini ön plana çıkarıyor ki ben -masaüstü- bilgisayarda enerji tüketiminin performans yanında lafının edilebileceğini düşünmüyorum bile.. 640 gb için fiyat iyi gibi.. ama hız nasıl ??

Orijinalden alıntı: _XaNDeR_

kaç rpm ön belleği kaç mb.. hiçbir şey yazmıyor.. green serisi sanırım seride en yavaş olanı.. düşük enerji tüketimini ön plana çıkarıyor ki ben -masaüstü- bilgisayarda enerji tüketiminin performans yanında lafının edilebileceğini düşünmüyorum bile.. 640 gb için fiyat iyi gibi.. ama hız nasıl ??

Bu soruların cevabını alırsak karar verebiliriz ancak...

Kendi sayfasına bile yazmamışlar kaç RPM olduğunu ama tahminim (bu kadar sessiz madem) 5400 RPM olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 8 Nisan 2010; 21:05:50 >
  • Bunları harici kullanmamız mümkün müdür?
    Adres Tarif Edilir.
  • Ön bellek 64 mb yazıyor zaten. Dönüş hızı 7200 rpm olduğunu tahmin ediyorum. Bu devirde 5400 lük yapmazlar artık.

Orijinalden alıntı: mustafasc

Ön bellek 64 mb yazıyor zaten. Dönüş hızı 7200 rpm olduğunu tahmin ediyorum. Bu devirde 5400 lük yapmazlar artık.

5400 olabilir.Green serisinin amacı düşük güç tüketimi,düşük titreşim,ses ve güvenilir depolama.Yani amaç performanstan ziyade depolama.

quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Merhaba,

Bu sabit disk 7200 rpm bir disk değildir; insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz. Bu disk WD'nin IntelliPower teknolojisini kullanır ve diskin dönüş hızı dinamik olarak 5400 ila 7200 rpm arasında ayarlanır. Disk sürekli 7200 rpm çalışan disklerle aynı performansı vermez.

Tom's Hardware sitesinden alıntı:

quote:

Western Digital doesn’t talk about its actual spindle speeds and prefers to refer to IntelliPower, which is the marketing name for the balance between spindle speed, transfer rate, and caching algorithms, as part of its effort to design drives with the best balance between performance and power consumption. Insiders still say the speed is 5,400 RPM.

Saygılar

• ben gecen hafta aldım 640 gb dı makinama taktım yedeklerimi atıyorum yüzde yirmi indirimdeyken sanırım 88 liraya geldi bana.
    benim aldığım ürün 16mb cache bunun ise 64 mb acaba ne getirisi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibonline -- 9 Nisan 2010; 1:02:41 >

Orijinalden alıntı: mustafasc

Ön bellek 64 mb yazıyor zaten. Dönüş hızı 7200 rpm olduğunu tahmin ediyorum. Bu devirde 5400 lük yapmazlar artık.

İnsanlar böyle düşünüyor diye ne laptoplar kakalıyorlar güya kampanya yapıp. Kesin 7200 değil, kutuya kolyacaksanız alın birebir, ofis sistemi kuracaksanız da ideal ama oyun oynanacak performans sistemi bozar.
    AOC E2352PHZ, SilverStone Raven RV03, İ7-960&CNPS8700NT,Asus Rampage III gene, 6GB (3x2048MB) T/C Kit PN -OCZ3P1333LVA6GK ,Gigabyte GTX570 SOC, WD6000HLHX, HPC-450watt-H12S, ZM-MFC1 Fan cont, Sony/Nec DVD RW 7170 SATA, Acer AS5920G-602G25MN üzerine T9500_2X2gb Ocz 4-5-5-13_WD Scorpiablack 16Mb 7200rpm 320gb hdd_ 256Mb 8600GT
  • GREEN SERİSİ 5400 İLE 7200 ARASINDA BİR HIZLA ÇALIŞIYOR YEDEKLEME AMAÇLI KULLLANILABİLİR AMA İŞLEM YAPILMADIGINDA 5400 HIZ DÜŞÜYORR TABİ İŞLEM BAŞLAYINCA 7200 OLUYORR ENERJİ ÇOK GİTMESİN DİYE HIZ DEVAMLI DEGİŞİYOR
    BUDA OYUN OYNAYANLARDA PROBLEM YARATIYOR KESİLMELER DURAKLAMALAR OLUYORMUŞ
    BENDE ALACAKTIM ARAŞTIRDIM BLACK SERİSİ ALDIM
    BU ÜRÜNÜ ALAN ARKADAŞIM VAR ONUN SÖYLEDİKLERİNE GÖRE YAZIYORUM
    KENDİM KULLANMADIM
  • bir nevi intelin turbo boost özellikle işlemcileri gibi diyebiliriz herhalde..

işine gelince 5400 işine gelince 7200 de çalışıyor..
  • Enerji konusunda cok daha fazla duyarli olunmasi gerek, lutfen bu konuda umursamaz davranmayin. Yeterki performansli olsun, isterse 1000 watt harcasin bilgisayarim diye dusunmeyin. Su anki enerji uretim yontemleri ile ekstra kullanacagimiz her enerji kendi dogamizi mahvetmekte, ve bu sahsi bir durum degil. aslinda fazla enerji kullanarak herkesin ortak malina zarar vermis oluyoruz.
  • pardon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangunes -- 29 Nisan 2010; 10:07:53 >

Orijinalden alıntı: oguzhangunes

pardon.

estağfurullah..

Orijinalden alıntı: alimakkaya
    Enerji konusunda cok daha fazla duyarli olunmasi gerek, lutfen bu konuda umursamaz davranmayin. Yeterki performansli olsun, isterse 1000 watt harcasin bilgisayarim diye dusunmeyin. Su anki enerji uretim yontemleri ile ekstra kullanacagimiz her enerji kendi dogamizi mahvetmekte, ve bu sahsi bir durum degil. aslinda fazla enerji kullanarak herkesin ortak malina zarar vermis oluyoruz.

+1 alimakkaya
  • ben kullanıyorum,yavaşlama felan yok oyunlarda,mantık dışı zaten 2010 yılında üretilen bu hdd lerin performansı 2.plana atması söz konusu bile değil.
    yaptıklarım:centerland,hacitigin,sky_walker,hiickimse,X-Devil,blacksnake03,technosoft,pc- commander,sefaklc,umutseda2121,desperatto,Fi-Tone2,duhambi,tenrose,handful,I'monarch,basturk9027,supremum,besttrr,darkkazan0,rock_rage
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.