arabam olursa bu siteye resim falan koymayacağım.inanmak istemiyorum ama genelde resim koyanlar kaza yapıyor.
geçmiş olsun neyseki canlarınıza bir şey olmamış.araba bi şekilde geri gelir ama can asla gelmez.
Cok buyuk gecmis olsun.. Aractaki kimseye bir sey olmamasi cok sevindirici.. Allah daha buyuk kazalardan saklasin..
Çok geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin..
levent, büyük geçmiş olsun adaşım. bende senin kaza yaptığın yerin 1.5 km uzağında oturuyorum.oraları iyi bilirim, oranın asfaltı yeni olmasına rağmen çok dandik olduğu için yollar kaygandır. benim araç ile ilk 3 vites patinajda geçiyor öyle söyleyeyim halbuki incek tarafına döktükleri asfalt inanılmaz kaliteli. yolların kenarlarını granitlerle falan kaplayacaklarına asfalt kalitemizi düzeltseler çok iyi olacak.
birde yanlış anlamazsan bir konuya değinmek istiyorum. yanılmıyorsam senin lastikler kumho ku31'di forumdan takip edebildiğim kadarıyla. bende bir lastiğim balon yaptığım için arka aksa iki adet kumho taktırdımsırf ucuz diye(markalılar 350 tl iken kumhoyu 150 tl'ye almıştım)
neyse bu kumho lstikler arkada iken pek fazla bir sorun çıkarmıyordu,sadece aracın arkası biraz kolay kopuyordu o kadar. bende bu lastikleri bir öne takayım gerçek performansını göreyim dedim. takmaz olaydım , girdiğim ilk hızlı virajda neredeyse yolun dışına çıkıyordu, esp vb sistemler kurtardı. lastikte yanak diye bir şey yok sanki,direksiyonu çeviriyorum ama araç düz gidiyor. hemen lastikçiye gidip kumhoları arkaya aldırdım,ve ilk fırsattada markalı bir lastik alacağım. şimdi normal güçlere sahip araç sahipleri kumho'da ne varmış diyebilir ama ben yaşadıklarımı anlatıyorum gerisi size kalmış
Levent tekrardan büyük geçmiş oldun.
Geçmiş olsun
büyük geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin sen iyisinya gerisini boşver...
Tamam önlem almak tedbirli davranmak güzel ama eğer ecel gelmişse elden bişey gelmez..
Mesela arkadaşın daha ömrü varmış ki o kazadan kurtulmuş veya güvenlikli bi araba seçmiş..
Ondan sonra dert yakılmasın diye söylüyorum..Yok efenim gittim 300 bin tl ye tank gibi araba aldım (Allah korusun) yanımdakini kaybettim vs vs..
Tekrar geçmiş olsun diyorum..Önce tedbir sonra tevekkül..
çok geçmiş olsun
Hepinize defalarca kez teşekkür ederim..
Zaten Polemik(Onur) arkadaşımız kısaca düşüncelerimi özetlemiş..
Arabada dediğim gibi ESP yoktu olsa kurtarabilirdi...
Kumhoların ıslak zeminde performansı gerçekten kötüydü onunda etkisi olmuştur..
Benimde hatam vardı keşke o viraja biraz daha yavaş girseydim...
Gerçekten ne olursa olsun nasıl bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım.. otoyolda çukur çıkar, çevre yolunda taş çıkar... bu ülkede harekete başladığınız andan itibaren araç içinde kaza yapma riskiniz var... ne kadar yavaş o kadar iyi ..
Lütfen hepimiz dikkatli olalım...
Kasko var araç bir şekilde karşılanır, ama düşünüyorumda o araçtakilerden birine birşey olsaydı bunun hesabını nasıl verirdim...
Tekrardan teşekkür ederim herkese...
Araç daha bugün servise çekildi kasko ile görüşülecek muhtemelen perte çıkar araç...
Aksigorta Toyota Altın Kasko aracın kaskosu.. Araç bedeli kaskoda 32 milyar olarak gözüküyor.. 28 milyar gibi bir rakam alırız ama dediğim gibi hiç önemli değil...
O arabada taşıdığım 3 can herşeyden değerliydi..
Büyük geçmiş olsun, Allah korumuş...
Şu meşhur Espace ile Discovery'nin çarpışma testinde her ne kadar kafadan girmiş olsalar da Espace'ın tavanının cam olduğunu görebilirsiniz. Çarpışma esnasında ön parça kendini bırakıyor. Bu bana biraz garip geldi. Oradan kemeri takılı olmayan bir çocuk fırlayabilir. Tabi araç güvenlikleri yolcuların kemer taktıkları varsayılarak yapılır diyorsanız bir şey diyemem.
Burada da Smart ForTwo ile rijit yeteneksizliği ile dalga konusu olan Chevrolet Aveo'nun eşit basınçtaki dayanıklılığı test edilmiş. Sonuç şaşırtmadı.
Burada ise kemer takmış sevgili dummy arkadaşımız Camry'nin içinde dinamik platformda takla testine tabi tutulmuş.
Sunrooflu 2006 model Sonata'nın yine aynı testi
Sonuç olarak, Allah korusun.
şansınız varmış geçmiş olsun.
Çok büyük geçmiş olsun Allah göstermesin birdaha
Çok geçmiş olsun, Allah korumuş gerçekten.
Bende kışın çevre yolunda 90la giderken karşıma çıkan köpek yüzünden spin atmıştım. Zor kurtardım vallaha arabayı en sol şeritte 180 derece dönmüştüm :). Hep altı alçak diye şikayet ederdim altının alçak olması kurtardı belkide takla atmaktan.(99 corolla) Yol berbattı zaten asfaltı falan kabarık kabarıktı.
Üstad Allah korumuş...Büyük Geçmiş olsun...Allah daha da beterlerinden sakındırsın...
Leventcim büyük geçmiş olsun tekrardan
İyiki sizlere birşey olmamış,önemli olanda bu
Allah beterinden saklasın,araç yerinde gelir illaki
Umarım direksiyona yeniden geçince psikolojik olarak tedirginlik yaşamazsın
Çok geçmiş olsun ... Araç birkaç takla daha atsaydı kemer takmadığınızdan istemediğimiz sonuçlar
olabilirdi ki Allah korumuş böyle birşey olmadı. Lütfen ön ve arka yolcularda dahil herkes kemerini
kullansın. Herkese kazasız , belasız sürüşler ...
Geçmiş olsun, Allah korumuş arkadaşım.
leventcim cok gecmis olsun allah beterinden korusun yeterki....
Çok çok geçmiş olsun.
Bu arabadan kurtulmanız gerçekten büyük şans.Allah daha beter kazalardan hepimizi korusun.Araçtaki 4 kişiye de birşey olmaması gerçekten sevindirici bir olay