Şimdi Ara

Hepinize teşekkür ederim.. Kaza bilgileri ve fotoğraflar.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
9.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok büyük geçmiş olsun.Araba görevini hakkıyla yerine getirmiş gerçekten.
    En yakında tekrar sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.27.5m az buz bir rakam değil.

Tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

Hem size vede aynı zamanda Levent nick li arkadaşımıza . İnş böyle geçirmiş oldugunuz bu kazaları bidaha yaşamassınız .

Bu arada CAM tavana deyinmek istiyorum . Bundan 15 gün önce bir akrabamız MEGANE 2 aracıyla şiddetli bu kazaya benzer bir kaza geçirdi . Farki ıslak zemin deil ama aracı mıcıra kaptırdı . 2 side aynı şiddette boy gösteriyor zaten benzerligide bu . Araç Komple CAM tavanlıydı ( panoramik ) . Arac içerisinde emniyet kemerini takmadan seyahat ediyormuş . Gecenin ilerleyen saatleri olması sebebiylede şehir dışından antalyaya döndügü için çok süratliymiş araç . Karayolları yola 3-4 saat öncesinde mıcır döküyor vede aynı zamanda mıcır temizlenmesi yapılmadan bölgeden ayrılıyorlar belediye çalışanları . Aracı şansız dostumuz mıcırı farketmesiyle kaptırması bir oluyor ve araç kayarak takla atmaya başlıyor . Bu arada aracın Komple üst tavanı açık vaziyette . Emniyet kemeride takılı deil . Allahın işine bakınki araç takla atmaya başladıgı anda araç içerisinden fırlıyor vede biraz şiddetli taklalar attıkdan sonra havada flan uçmuş yani . toprak bir zemine çakılıyor . akrabamız 1.98 yada 2.00 boy ortalama 100 120 kilo civarlarında . Doktorların dedigi eger araç içerisinden fırlamasaymış boynunu kesinlikle kırıp araç içerisinden canlı çıkamazmış . Bu bile sevindirici bir haber oldu bizler için . Adamın halini görmeyin . yaklaşık 10 gün yogun bakımda yattı vücüdunda şiddetli kırıklar vardı . Kafa tası çatlamış içine girmişti çok şükürki beyninde bir şey çıkmadı . Şu anda yeni yeni kendisine geliyor hayla hastanede doktorların dedigi daha 2 ay hastanede kalması gerektıgı . Doktorlar hastaneye yattıgı gunden beri uyuttular . Agrıları çok şiddetli oldugu için uyandırmadılar . Uyanır uyanmaz kagıda yazdıgı şey tabı konusmasına izin vemıyorlar . Hanımına " BENDEN BAŞKASINA BİRİSİNE BİŞEY OLDUMU . BİRİSİNE ÇARPTIMMI " . çok şükürki birisine çarpmamıştı .

şuanda hala hastanede yatmakda allah acil şifalarını versin.

Arkadaşlar çok dikkatli olun . emniyet kemerinizi takın . Ve gece yolculuklarına çok dikkat edin . uykunuz geliyosa saga çekin ve uyuyun .

Tekrar her 2 arkadaşada geçmiş olsn.

Saygılar.

Allah acil şifalar versin. Araba kullanmaktan soğudum bu konuyu okuyunca.

iyi dilekleriniz için ikinize de teşekkür ederim. Umarım hiç birimiz yaşamayız...

• Belki kimine çok saçma gelicek ama .

Bir tanıdıgım şirket sahibi . Yaklaşı 200 tane ticari arabası var . Ortalama 400 çalışanı var. Geçen konuştum . Her aracına GPS die bir makine takmış. Araçların hepsini internet ortamından seyrediyor . Odaya kocaman bi 120 ekran LCD tv baglamıs onuda bilgisayara hangi araç hangi mahallede hangi sokakda ve günde kaç defa kontagı cevirmiş evet garip ama bu bilgilere ulaşabiliyor .Araçlara 80 km hız sınırı koymuş . 80 km geçen kişinin maaşından yaptıgı hata oranında kesinti yapıor . Bu sayede işciler 80 km hızı geçmez olmuşlar . Hem daha pratik ve sabırlı olmuşlar hemde akaryakıttan tasarruf etmişler .

Benim düşüncem ise türkiye karayolundaki bütün araçlara böyle bir sistem takılsa 80 km hızı geçen kişiye otomatik olarak devlet tarafından ceza kesilse . Bu şekilde çok yüksek hızlara çıkan kişilere bence önlem alınmış olur vede insanların can ve mal haklarına saygılı olunmuş olur. Kazalar azaları can ve mal kaybı önlenir . Hayatımız biraz daha yavaşlar . Zaten günlük olarak iş hayatımızda çok yogun ve aynı zamanda stresli dakikalar yaşıyoruz enazından bu şekilde hayatımızı biraz yavaşlatırız . İnsanlar daha az sinirlenir . Bir yol vermeme yüzünden insanlar birbirlerini öldürmez. gibi vsvsvs daha bunları çogaltabilirim . :)

• Babam duymasın bu sistemi. Her hatada maaşı keserse ben hiç maaş almamış olurum. Çünkü çoğunlukla kendimi hız yapmaktan alamıyorum.
  • Geçen gün ne okudum biliyormusunuz arkadaşlar daha dogrusu TV gördüm .

Resmi olarak Kapalı alanlarda sigara içilmesi yasagı geldigi ilk ay tüketim %50 azalmış .

Türkiyedeki 1 ayda tüketilen sigara yasak çıkmadan önce 500.000 adetmiş . Resmi olarak uygulamaya başladıkdan sonra (hani haberlerde flan görmüşsünüzdür sigara izmariti atana 25 tl kapalı alanda içene 69 tl ceza gibi ) tüketim ilk ay 250.000 adete düşmüş . Sonuç ortada bize yasak olacak arkadaş :) . Adamlar iyimi yaptı kötümü yaptı tartışılır . Ama bana göre çok iyi yaptılar .

Biliyorum belki bu örnegin yerisi bura deil ama bu örnegi sizinle paylaşmamın sebebi yasakların bizim hayatımızda ne kadar önemli oldugunu vurgulamaktır

http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=147028248149

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 7 Ekim 2009; 17:35:39 >

• Çok geçmiş olsun Allah hepimizi kazadan korusun.

Arkadaşlar araba alacak iken önce beygirine,şuyuna buyuna değil de ESPsine,hava yastıklarına,güvenlik özelliklerine bakmalıyız !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahmut Koza

Çok geçmiş olsun Allah hepimizi kazadan korusun.

Arkadaşlar araba alacak iken önce beygirine,şuyuna buyuna değil de ESPsine,hava yastıklarına,güvenlik özelliklerine bakmalıyız !!!

+
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

Geçen gün ne okudum biliyormusunuz arkadaşlar daha dogrusu TV gördüm .

Resmi olarak Kapalı alanlarda sigara içilmesi yasagı geldigi ilk ay tüketim %50 azalmış .

Türkiyedeki 1 ayda tüketilen sigara yasak çıkmadan önce 500.000 adetmiş . Resmi olarak uygulamaya başladıkdan sonra (hani haberlerde flan görmüşsünüzdür sigara izmariti atana 25 tl kapalı alanda içene 69 tl ceza gibi ) tüketim ilk ay 250.000 adete düşmüş . Sonuç ortada bize yasak olacak arkadaş :) . Adamlar iyimi yaptı kötümü yaptı tartışılır . Ama bana göre çok iyi yaptılar .

Biliyorum belki bu örnegin yerisi bura deil ama bu örnegi sizinle paylaşmamın sebebi yasakların bizim hayatımızda ne kadar önemli oldugunu vurgulamaktır

http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=147028248149

Kesinlikle...
    Türküz, doğruyuz;
    güdülmeye doymayız...

Sen yıllarca Osmanlı tarafından güdül; sonra Mustafa Kemal diye biri çıksın; haktan, hukuktan, özgürlükten bahsetsin...Duydukların karşısında apış kal; sonra özgür olmaya alışama, hür birey gibi davranama ve sonuç ortada...
    Bize illa "dur, çüşş, yassah hemşeeehrim..." diyeceksin...
    Başka dilden anlamayız ki...
    "Alışmadık g**tte don durmaz" demiş atalarımız. Biz ancak yasaktan anlarız.
    Yasak oldu mu; hele işin içine para cezası girdi mi akan sular durur. (Gerçi yine de durmuyor ya...)
    4.5 yıldır düzenli sigara kullanıcısıydım...Yasaktan sonra ben de bıraktım...haa, yasak olmasa bırakır mıydım; hayır...
    Sözde trafikte de birçok şey yasak; ama uygulayan kim...
    Daha bizim taksicilerimiz ya da trafik polisimiz emniyet kemeri takmaktan acizken sade vatandaşımızın kemer takmasını beklemek yanlış olur...
    Levent arkadaşın yaptığı kazada kemer takmaması kanımca hayatını kurtarmış. Benzer bir kazada abim takla atan arabada kemer takmadığı için ters dönmüş ve rahat hareket edebilmesi sayesinde kafası ezilmekten kurtulmuştu...

Alın size yasak olan fakat çoğumuzun yaptığı bir davranışın sonuçlarına dair bir video:
    http://www.pozta.com/video/1014/?action=comment

Kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsun; Allah hepimizi sevenlerimize bağışlasın.

• Dün gece Levent kardeşim ile konuştum.

Çok şükür, sesi çok iyi geliyordu. Allah korumuş.

Konuşmamızın özeti ise şöyle oldu:

1. Araba kimsenin umurunda değil, çünkü dört kişi de burunları bile kanamadan çıktı arabadan. Araba yerine konulur, ama bu kazada yerine konamayacak hiç bir şey kaybedilmedi. Çok şükür.

2. Levent'in söylediklerinden biri: Bundan sonra duruma göre 0.5 cc araba alırım ama güvenlik donanımı tam olmayan araba almam. ESP olsa belki kurtarırdım. Yan hava yastığı ise hayatımı kurtardı.

3. Türkiye'de insan hayatının hiçbir değeri yok. Orada 5 saat içinde 3 kaza olmuş ama güvenlik önlemi namına hiçbir şey yok. Yazık, çok yazık.

4. Hayat o kadar ince bir çizgi üzerinde gidiyor ki...

70 ile gitseydi belki kaza olmayacaktı.

100 ile gitseydi belki çok daha kötüsü olacaktı.

Arkadaşlar, yollarımız yol değil, mayın tarlası. Çok dikkatli olalım.

Bir kaza yapmamız halinde sevenlerimizi üzmeye hakkımız yok. Arabadakilerden birine ya da yayalara bir şey olsa, o da insanı vicdan azabından öldürür.

Hız yapmak maharet değil. Levent kaza sırasında hatalı değil, ama araba kullanırken şunu hiç unutmayalım:

İyi şoför arabayı iyi kullanan şoför değildir. İyi şoför, başkasının hatasını telafi edebilen şofördür.

Yolunuz açık olsun. Levent'e de bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

• quote:

Babam duymasın bu sistemi. Her hatada maaşı keserse ben hiç maaş almamış olurum. Çünkü çoğunlukla kendimi hız yapmaktan alamıyorum.

• tekrardan geçmiş olsu diyorum..

cam tavan konusunda tam bilgili ilgili ve de yetkili bir arkadaş yok mu?

ne zaman bahsi geçse farazi cümlelerle geçiştiriliyor konu ''güvenlik zaafı olsa üreticiler koymaz'' vs..
  • Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Dün gece Levent kardeşim ile konuştum.

Çok şükür, sesi çok iyi geliyordu. Allah korumuş.

Konuşmamızın özeti ise şöyle oldu:

1. Araba kimsenin umurunda değil, çünkü dört kişi de burunları bile kanamadan çıktı arabadan. Araba yerine konulur, ama bu kazada yerine konamayacak hiç bir şey kaybedilmedi. Çok şükür.

2. Levent'in söylediklerinden biri: Bundan sonra duruma göre 0.5 cc araba alırım ama güvenlik donanımı tam olmayan araba almam. ESP olsa belki kurtarırdım. Yan hava yastığı ise hayatımı kurtardı.

3. Türkiye'de insan hayatının hiçbir değeri yok. Orada 5 saat içinde 3 kaza olmuş ama güvenlik önlemi namına hiçbir şey yok. Yazık, çok yazık.

4. Hayat o kadar ince bir çizgi üzerinde gidiyor ki...

70 ile gitseydi belki kaza olmayacaktı.

100 ile gitseydi belki çok daha kötüsü olacaktı.

Arkadaşlar, yollarımız yol değil, mayın tarlası. Çok dikkatli olalım.

Bir kaza yapmamız halinde sevenlerimizi üzmeye hakkımız yok. Arabadakilerden birine ya da yayalara bir şey olsa, o da insanı vicdan azabından öldürür.

Hız yapmak maharet değil. Levent kaza sırasında hatalı değil, ama araba kullanırken şunu hiç unutmayalım:

İyi şoför arabayı iyi kullanan şoför değildir. İyi şoför, başkasının hatasını telafi edebilen şofördür.

Yolunuz açık olsun. Levent'e de bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Arkadaşlar Esp Esp Esp...

Şu 30.000 40.000 liraları Espsiz arabalara vermeyin gözünüzü seveyim.Bu arz-talep meselesidir,müşteriler Esp'yi aramadıkça bu otomobil firmaları Esp'siz araç satmaktan vazgeçmeyecekler !!! Kaç beygir bu araba demeyin Esp var mı bunda deyin,hava yastıklarını,abs'yi fren mesafesini sorgulayın !!

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Babam duymasın bu sistemi. Her hatada maaşı keserse ben hiç maaş almamış olurum. Çünkü çoğunlukla kendimi hız yapmaktan alamıyorum.

Evet haklısınız. Savunacak bir tarafım yok.

• Çok geçmiş olsun.Önemli olan cansağlığı gerisi boş..
  • Bence bu şekilde olan cam tavan güvenli

Hepinize teşekkür ederim.. Kaza bilgileri ve fotoğraflar..

Ama bu tip olan cam tavanlar güvensiz ..

Hepinize teşekkür ederim.. Kaza bilgileri ve fotoğraflar..

Bu arada muhtemelen bu yapılan cam tavanlarda kullanılan camlar %100 de 100 cam deil sertplastik(mika) karışımı . Temperli cam oldugunu düşünüyorum ( Yani halk tabirinde havalı cam ) kazadan sonra çok şiddetlı kazalarda insanların yaralanmaması için belli bir şiddet sonra kırılırsa tuzlabuz olur bu cam die düşünüyorum ..

• kardeş geçmiş olsun. Allah korumuş.
    İnşallah geçirdiğin son kaza olur.
  • Bir kez daha geçmiş olsun sevgili Levent Kardeşim.
  • çok büyük geçmiş olsun
  • @levent,verilmiş sadakanız varmış. Büyük büyük geçmiş olsun.

Araba ile kaza yapmak benim en büyük kabusumdur. Biliyorum hepimizin sonu belli ama nedense şu dört tekerde kaza geçirme korkusu ( geçirdiğim kötü tecrübe sonrası) son 3 senedir araba kullanırken her an yanımda.

Allah sizi sevdiklerinize bağışlamış heleki emmiyet kemerleri bağlı olmadan bu arabadan sağ çıkılmış ya başka bir şey demem.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.