Şimdi Ara

HEPİMİZ KÖLEYİZ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
1.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özeldeysen zaten kölesi eskiden kölelere yiyecek verirlerdi şimdide yiyecek parası
  • Klasik ama bu konuya çok uyacak. Okumayanlar için yapıştırıyorum bu kısa hikayeyi:

quote:

Amerikalı bir zengin işadamı, bir iş seyahati sırasında küçük bir Meksika köyü kasabasına uğrar. Limanda gezerken, ağzına kadar balık dolu küçük bir teknenin içinde oturan bir balikçı dikkatini çeker. Merakla yanına yaklaşır ve sorar:

"Merhaba, bu balıkları yakalamak ne kadar zamanını aldı ?"

Balıkçı, tümünü bir-iki saate yakaladığını söyler.
    Yabancı adam bu kez, niçin daha uzun sure kalıp, daha fazla balık yakalamadığını sorar. Balıkçı, ailesinin geçimi için bu kadarının yettiğini soyler. Amerikalı işadamı merakla balıkçıya kalan zamanını nasil geçirdiğini sorar. Balıkçı anlatır :

"Geç vakit yatarım, sabah birazcık balık yakalarım. Sonra cocuklarımla oynarım,oğlende de karım Maria ile biraz siesta yaparım. Akşamları, amigolarla beraber gitar çalip şarap içeriz, eğleniriz. Dolu ve meşgul bir yaşantım var senyor."

Amerikalı gerinerek,

"Benim Harvard'dan MBA'm var ve sana yardım edebilirim. Balık tutmak için daha çok zaman ayırmalı ve daha büyük bir tekne ile calışmalısın. Bu tekneden elde edeceğin gelirle daha büyük tekneler alırsın. Kısa surede bir balıkçı filosuna sahip olursun.Böylelikle, yakaladığın balıkları aracılara değil, doğrudan doğruya işleme tesislerine satarsın. Hatta kendi balık fabrikanı bile kurabilirsin. Balıkçılık sektöründe bir numara olursun."

Ve Amerikalı devam eder,

"Tabii bunları yapman için öncelikle bu küçük balıkçı kasabasini terk edip Mexico City'ye, daha sonra Los Angeles'e ve en sonunda holdingini genişletebileceğin New York'a yerleşirsin."

Balıkçı düşünceli vaziyette sorar,

"Peki senyor, bu anlattıklarınız ne kadar zaman alır ?"

Amerikalı yanıtlar,

"15-20 yıl kadar."
    "Peki bundan sonra senyor ?" diye sorar balıkçı...

Amerikalı güler,

"Simdi anlatacağım en iyi tarafi! Zamanı geldiğinde, şirketini halka açarsın ve şirketinin hisselerini iyi paraya satarsın! Kısa zamanda zengin olup milyonlar kazanırsın !"

"Milyonlar ?" der. Meksikalı, "Eee...sonra senyor ?"

Amerikalı,

"Ondan sonra emekli olursun. Geç vakitlerde yatabileceğin küçük bir balıkçı kasabasına yerleşirsin, istersen zevk icin biraz balık tutarsın, cocuklarınla oynayacak, karınla siesta yapacak zamanın olur,aksamları da arkadaslarınla şarap içip, gitar çalarsın. "

balıkçı cevap verir ben bunların hepsini zaten yapıyorum...

• haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

I AMM SPAARTACUUUUSS

Edit : Yanlış karakter.

Slay every man who holds a Whip ! ! ! !

daenarys misin spartacus musun karar ver kaaaarşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Kapitalist sistemin yarattığı zengin olmak ve dolayısıyla paralı biri olmak, insanların ve dolayısıyla ülkelerin bugünkü kadar gelişebilmesinin en büyük motivasyon aracı olmuştur.

Eğer motivasyon aracı olarak para olmasaydı o zaman insanlar temel gereksinimlerini karşılamak dışında başka bir şey üretmek için çabalama ihtyiacı içerisine girmezdi ve insanlıkta
    bugünkü durumdaki kadar gelişmezdi.

Bir diğer motivasyon aracı ise aşırı millliyetçiliktir.

Örneğin hitler almanyasının en büyük motivasyon aracı kendi ırklarının üstün olduğu bunu avrupaya kabul ettirmek için de sürekli üretmek ve daha iyisini yapmak olduğudur.

burada ki motivasyon aracı paradan ziyade milli benliğin aşırı derecede empoze edilip kendi ülkesindeki insanların enerjisinin bu yönde kanalize edilmesidir.

işe yaramışmıdır ? evet oldukça..o dönem almanya'nın ürettiği uçak sayısı filan bugün bile dudaklarınızı uçuklatır.Türkiye'de birkaç tane tarım ilaçlama uçağı anca varken.

Bu arada kapitalist sistemin tek bir şekli yoktur.

Bir sürü farklı düzeyde biçimleri vardır.

Kimi ülkeler daha kapitalisttir kimileri daha sosyal-kapitalist.Diğer bir deyişle sosyo kapitalist.

Almanya bugün kapitalisttir ancak aynı zamanda oldukça sosyalist haklar da vardır.

İşsizlere işsizlik parası yardımı, evsizlere ev yardımı ve kira yardımı, çocuk başına para yardımı.

Bunların herhangi biri Türkiye'de var mı ? anca işsizlik yardımı o da sınırlı bir süre için ve daha önce belli bir süre sigorta lı olarak çalışmış olmak ve primleri ödenmiş olması şartı ile.

Ayrıca tam tersine işi olmayandan başka bir konuda tartışılan Genel Sağlık Sigortası adı altında para isteniyor şimdi.

Yani bu mesela dünyada ki abd gibi en sağlam kapitalist ülkelerde bile olmayan bir şey.

Türkiye artık ciddi ciddi sosyal politikalardan uzaklaşan bir ülkedir.

Kapı kapı dolaşıp kömür - makarna yardımı yapmakta sosyal devlet ilkesi filan değildir.Ancak seçim rüşvetidir.

Sosyal devlet kapı kapı dolaşıp kömür - makarna dağıtmaz sosyal yardım maaşı(işsizlik vb.) bağlar ve seçim zamanı bize oy vermezsen yardımı keseriz şeklinde tehditte etmez.

Kendini adaleti düzgün işleyen sosyal bir devlet arayan varsa Almanya'nın yolları taştandır.

imkanı olan Almanya'ya gitsin derim ve nasıl insanın insan yerine konulduğunu görsün.

Bizde amca, dayınız filan yoksa işte şanslıysanız asgari ücretle bir işe girer ,sosyal bir hayatınız olmadan anca güç bela karnınız doyduysa kendinizi şanslı kabul edip ömrü billah gidersiniz.

+ sonsuz

• hic calisma, hic birsey uretme,dusunme.. ondan sonra sistemin kolesiyiz. sisteme senden ala cark mi olur.

istedigin calismadan rahat bir yasam surmek mi? oyle bi dunya yok arkadasim, olamaz da.

hem sen daha ne gordun,ne yasadin da sistemin kolesi olmaktan bahsediyorsun?

• tam aradığın şeyler burda 1:58 den 5 e kadar izle kesinlikle. vaktin bolsa kesinlikle hepsini izlesin herkes.
  • imzam Yeter^^
  • hll knk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

tam aradığın şeyler burda 1:58 den 5 e kadar izle kesinlikle. vaktin bolsa kesinlikle hepsini izlesin herkes.

• oha adam haklı beyler hepimiz kapitalistmin kölesiyiz
  • Bunun kölelikle lakası yok. Sistem mistem falanda yok ortada. Okumak istiyorsan okula gideceksin okula gitmek yada gitmemek senin elinde sistem falan işin bahane kısmı. Sınav sistemi de gayet güzel bence. Okumadan birşeyler yapmak istiyorsan Amerikaya uçucaksın kardeşim. Bu ülkede okumayan adama bakmaLar.c

• quote:

Orijinalden alıntı: mow_

hic calisma, hic birsey uretme,dusunme.. ondan sonra sistemin kolesiyiz. sisteme senden ala cark mi olur.

istedigin calismadan rahat bir yasam surmek mi? oyle bi dunya yok arkadasim, olamaz da.

Zeitgeist belgesellerinin hepsini izle gel sonra bu düşünceni tekrar düşün.
  • Doğru.

• quote:

hic calisma, hic birsey uretme,dusunme.. ondan sonra sistemin kolesiyiz. sisteme senden ala cark mi olur.

Bunun için illada görmek gerekmiyor babamı görüyorum her gün sabah 06:30da kalk saat akşam 07:00 de gel ve asgari ücret al ondan sonra bu sistemi sorgulama babamın bu işi severek yapmadığını biliyorum ama zorunda eğer çalışmassa nasıl para kazanıcak futbolmu oynuyacak şarkımı söyliyecek tabiki hayır bu saçma eğitim sistemi bile senin hangi mesleği istediğini sormuyor diyelimki ben inşaat mühendisi olucam napıyım biyolojiyi kimyayı tarih gibi dersler olsun tabi tarihi bilmek önemli ama saçma sapan bir sistemden başka bir şey değil
    bu arada şarkıcılar üretiyormu düşünüyormu sadece yetenekleri olduğu için para kazanıyorlar ama onlarda sistemin bir parçası tabi bizden bir üst kademe

• Bazen aklıma geliyor öylesine yaşamak yiyecek bulunca yemek bulamayinca yememek.Yani amaçsız bir yaşam.Ama tek başıma yemiyor.

• farklılık yarat doğadan ilham al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

Zeitgeist belgesellerinin hepsini izle gel sonra bu düşünceni tekrar düşün.

onu bunu gec arkadasim, bana kendi fikrini soyle.
  • kim ne derse desin bi düzen oluşturulmak zorunda. sürekli şikayet edeceğinize mevcut düzenin yok edildiğini ve yeni bi düzenin oluşturulmaya çalışıldığını hayal edin. eğer yeterince üstüne düşerseniz elinize hiçbi şey geçmeyeceğini fark edersiniz. bana burda iki üç belgesel ismi söyleyip de ergenliğinizin zirvede olduğunu belgelemeyin. böyle tek akıllının kendiniz olduğunu düşünürseniz toplumdan soyutlanır yalnız kalırsınız. siz kabile hayatı yaşamak istiyo olabilirsiniz, tek isteğiniz eskiden olduğu gibi avlanıp, üremekten ibaret olabilir ama mantıklı düşünürseniz insanların sinsice kanına işleyen bencillik ve daha fazlasını elde etmek istemek gibi özelliklerin çok kuvvetli olduğunu, çözümlenemez olduğunu anlarsınız. bütün bunları bildiğiniz halde yine de tamamen özgür olmak, size dayatılanlardan uzak bi yaşam sürmekse derdiniz sosyalist olun. çünkü tek kurtuluşunuz sosyalizm. örnek verecek olursam küba tam yaşamanız gereken yerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

tam aradığın şeyler burda 1:58 den 5 e kadar izle kesinlikle. vaktin bolsa kesinlikle hepsini izlesin herkes.

bu adamların başka videolarını bulabilirmisin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.