Şimdi Ara

HEPİMİZ KÖLEYİZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
1.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes gibi bizde bu sistemin kölesiyiz herşey doğmakla başlıyor doğduktan 6 yaşına kadar rahat hatta insanın en güzel dönemleri dert yok tasa yok ondan sonra okula başlıyoruz asıl başlangıç burası okula git eve gel tv izle bilgisayarda takıl vs.. yani ders çalışan birini pek görmediğim için bunları söylüyorum böyle 8 sene geçiyor sbs dediğimiz illete giriyoruz tabi herkes girmedi bir ara oksydi onlar daha şanssız olan kısım neyse girdik tutturduk bir liseyi sonra burada çalışmak zorundada kalıyoruz yan gel yat ile geçilen okullar ya imam hatiptir yada basittir tabi benimki imam hatip olmadığı için bu kadar basit değil şu an lise 3 e gidiyorum şimdi liseli diyip dalga geçen arkadaşlar çıkıcaktır elbet fakat hepimiz bu sistemin kölesiyiz liseyi biritip ygs-lysye giriyorsun ordada bir yer tutturdun ve farklı bir şehire gittiğini varsayalım tabiki bunları yaşamadım fakat arkadaşlarla kalmak eğlenceli olur diye düşünüyorum tabi kesin bir şey söyliyemicem bir abimizin çok güzel bir lafı vardır bir okul bitirmenin ödülü daha çok okul bitirmektir diye tabi neyse sonra askere gidip geldiniz nişanlanıp evlendiniz işte bundan sonrası zaten sıkıcı işe git eve gel işe git eve gel sonra haftasonu karı-koca bir spor falan yaparsınız maksat aktivite olsun o da karınız isterse yoksa olmaz türkiyedeki düzende en önemli olan faktörlerden biri futboldur eğer futbol olmasaydı insanlar siyasetten birbirlerine girerlerdi mesela brezilya sadece 3S üzerine kuruludur Soccer Samba ve Sex bunlar brezilyayı yönetmek için gerekli şeyler tamam ben de futbolu severim arada maça falan giderim fakat holiganlık sadece insanların zaaflarını kullanan bir sisteme köleyiz kısaca açıklamak gerekirse ne isitiyoruz Rahatlık=Para=Çalışmak bu sistemin kölesi değilim diyen varsa gelsin buyursun ondan bundan kurtulma yollarını öğrenelim

• katılıyorum eskiden okuldan gelesiye aşağı inerdik şimdi dershane diye birşey çıktı haytımız karardı robot gibi git del

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

katılıyorum eskiden okuldan gelesiye aşağı inerdik şimdi dershane diye birşey çıktı haytımız karardı robot gibi git del

Sence sistem ve kölelikten kasıt bu mu ?
    Çalışmak özgürlüktür okumak özgürlüktür sistem ve kölelikten denince "of lan hep ders sınav dersane vs." akla gelmemeli
    Bu kölelik istersen okuma çalışma baban hayvan gibi zengin olsun ama yine de bir köle olursun belki kimse sana zorla bir şey yaptırmıyor olabilir
    ama sen başka şeyin kölesisindir fakat bunu farketmezsin...

Hep sistem ve kölelik aynı ot gibi yaşıyoruz falan gibi sistemi eleştirmeye kalkıcaksanız eleştirmeyin yeter çünkü bu anlayışınızla sistem doğru oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 23 Nisan 2013; 23:37:45 >

• haklısın
  • I AMM SPAARTACUUUUSS

Edit : Yanlış karakter.

Slay every man who holds a Whip ! ! ! !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilum -- 23 Nisan 2013; 23:45:51 >
  • artık sende bir anarşist'sin
    aramıza hoş geldin
  • carpe diem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bizim Toplumu Anlamıyorum
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnsan paranın ve iradesinin kölesidir.
  • hepimiz köle değiliz.kefeni yırtamayan adamlar köle olacaktır.elbet aramızdan azılı kapitalistler çıkacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savarage

Herkes gibi bizde bu sistemin kölesiyiz herşey doğmakla başlıyor doğduktan 6 yaşına kadar rahat hatta insanın en güzel dönemleri dert yok tasa yok ondan sonra okula başlıyoruz asıl başlangıç burası okula git eve gel tv izle bilgisayarda takıl vs.. yani ders çalışan birini pek görmediğim için bunları söylüyorum böyle 8 sene geçiyor sbs dediğimiz illete giriyoruz tabi herkes girmedi bir ara oksydi onlar daha şanssız olan kısım neyse girdik tutturduk bir liseyi sonra burada çalışmak zorundada kalıyoruz yan gel yat ile geçilen okullar ya imam hatiptir yada basittir tabi benimki imam hatip olmadığı için bu kadar basit değil şu an lise 3 e gidiyorum şimdi liseli diyip dalga geçen arkadaşlar çıkıcaktır elbet fakat hepimiz bu sistemin kölesiyiz liseyi biritip ygs-lysye giriyorsun ordada bir yer tutturdun ve farklı bir şehire gittiğini varsayalım tabiki bunları yaşamadım fakat arkadaşlarla kalmak eğlenceli olur diye düşünüyorum tabi kesin bir şey söyliyemicem bir abimizin çok güzel bir lafı vardır bir okul bitirmenin ödülü daha çok okul bitirmektir diye tabi neyse sonra askere gidip geldiniz nişanlanıp evlendiniz işte bundan sonrası zaten sıkıcı işe git eve gel işe git eve gel sonra haftasonu karı-koca bir spor falan yaparsınız maksat aktivite olsun o da karınız isterse yoksa olmaz türkiyedeki düzende en önemli olan faktörlerden biri futboldur eğer futbol olmasaydı insanlar siyasetten birbirlerine girerlerdi mesela brezilya sadece 3S üzerine kuruludur Soccer Samba ve Sex bunlar brezilyayı yönetmek için gerekli şeyler tamam ben de futbolu severim arada maça falan giderim fakat holiganlık sadece insanların zaaflarını kullanan bir sisteme köleyiz kısaca açıklamak gerekirse ne isitiyoruz Rahatlık=Para=Çalışmak bu sistemin kölesi değilim diyen varsa gelsin buyursun ondan bundan kurtulma yollarını öğrenelim

Haklısın, köküne kadar haklısın dostum.
    Essegin önüne havuç tutup yürütürler ya çizgi filmlerde.
    Aynı öyle, evler arabalar kıyafetlerle insanın paraya ihtiyacı olduğunun, her seferinde daha fazla, inandırılip, para kazanmanın tek yol olduğunu göstermek vs vs.
    Haklısın.
    Peki ütopik de olsa anlatır misin İdeal düzeni?
    Ben işin içinden çıkamadım.
    Tanrıyı da işin disindsbbirakalim, insan nebyapmali?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapitalist sistemin yarattığı zengin olmak ve dolayısıyla paralı biri olmak, insanların ve dolayısıyla ülkelerin bugünkü kadar gelişebilmesinin en büyük motivasyon aracı olmuştur.

Eğer motivasyon aracı olarak para olmasaydı o zaman insanlar temel gereksinimlerini karşılamak dışında başka bir şey üretmek için çabalama ihtyiacı içerisine girmezdi ve insanlıkta
    bugünkü durumdaki kadar gelişmezdi.

Bir diğer motivasyon aracı ise aşırı millliyetçiliktir.

Örneğin hitler almanyasının en büyük motivasyon aracı kendi ırklarının üstün olduğu bunu avrupaya kabul ettirmek için de sürekli üretmek ve daha iyisini yapmak olduğudur.

burada ki motivasyon aracı paradan ziyade milli benliğin aşırı derecede empoze edilip kendi ülkesindeki insanların enerjisinin bu yönde kanalize edilmesidir.

işe yaramışmıdır ? evet oldukça..o dönem almanya'nın ürettiği uçak sayısı filan bugün bile dudaklarınızı uçuklatır.Türkiye'de birkaç tane tarım ilaçlama uçağı anca varken.

Bu arada kapitalist sistemin tek bir şekli yoktur.

Bir sürü farklı düzeyde biçimleri vardır.

Kimi ülkeler daha kapitalisttir kimileri daha sosyal-kapitalist.Diğer bir deyişle sosyo kapitalist.

Almanya bugün kapitalisttir ancak aynı zamanda oldukça sosyalist haklar da vardır.

İşsizlere işsizlik parası yardımı, evsizlere ev yardımı ve kira yardımı, çocuk başına para yardımı.

Bunların herhangi biri Türkiye'de var mı ? anca işsizlik yardımı o da sınırlı bir süre için ve daha önce belli bir süre sigorta lı olarak çalışmış olmak ve primleri ödenmiş olması şartı ile.

Ayrıca tam tersine işi olmayandan başka bir konuda tartışılan Genel Sağlık Sigortası adı altında para isteniyor şimdi.

Yani bu mesela dünyada ki abd gibi en sağlam kapitalist ülkelerde bile olmayan bir şey.

Türkiye artık ciddi ciddi sosyal politikalardan uzaklaşan bir ülkedir.

Kapı kapı dolaşıp kömür - makarna yardımı yapmakta sosyal devlet ilkesi filan değildir.Ancak seçim rüşvetidir.

Sosyal devlet kapı kapı dolaşıp kömür - makarna dağıtmaz sosyal yardım maaşı(işsizlik vb.) bağlar ve seçim zamanı bize oy vermezsen yardımı keseriz şeklinde tehditte etmez.

Kendini adaleti düzgün işleyen sosyal bir devlet arayan varsa Almanya'nın yolları taştandır.

imkanı olan Almanya'ya gitsin derim ve nasıl insanın insan yerine konulduğunu görsün.

Bizde amca, dayınız filan yoksa işte şanslıysanız asgari ücretle bir işe girer ,sosyal bir hayatınız olmadan anca güç bela karnınız doyduysa kendinizi şanslı kabul edip ömrü billah gidersiniz.

• Bir bilgisayar mühendisi iyi bir maaş için 17 18 yıl okur ve iş bulma ihtimali %60ı geçmez. Çok insan var böyle yani o 17 yıl okumak nedense hep aynı şeyleri okumak biraz mantıksız geliyor bana çünkü gereksiz çok ders var. Aynı zamanda o 17 yıl okuyupta bilgisayarda program çalıştıramayan çok insan var bu ülkede...

Asgari ücret çok düşük ve verilen emeğe yetmiyor. İnsanların çok hakkı yeniyor bu dönemde kimse kimseyi kandırmasın bunların hesabı sorulacak.

Banka denen illetler faizler krediyle bizi sömürüyorlar. Onlara tek sözüm bela okumak ve küfretmek olacaktır.

Bunun yanında Film Müzik maç tv dizileri şovlar yarışmalar hep bize hayat çok güzelmiş çok eğlenceliymiş gibi gösteriliyor.

Oysa birleşip çeksek kendimizi bu sistemden mesela 1 gün kimse bankaya gitmese.. işe gitmese tvyi açmasa büyük alışveriş şirketlerinden alışveriş yapmasa benzin almasa kısacası bu sisteme uymasa bu sistem çöker!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 24 Nisan 2013; 2:52:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Savarage

Herkes gibi bizde bu sistemin kölesiyiz herşey doğmakla başlıyor doğduktan 6 yaşına kadar rahat hatta insanın en güzel dönemleri dert yok tasa yok

Şimdiki çocuklar 6 yaşına kadar da rahat edemiyorlar hamd olsun artık 4+4+4 var !

Hökömetimiz sağılsın 2000'dan önceki yıllarımı bene bağoşladi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarkanim -- 24 Nisan 2013; 14:14:45 >
  • Hımmm , Bu Konu gider de gider..
  • Okumayın !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapmayı istiyorsun.Ne yaparsan hayat sıkıcı olmaz?
  • bir arkadaşım hep derdi hepimiz çizilmiş sınırlar içinde yaşayan canlılarız
  • Ya bi git ergen sütünü iç yat hadi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.