Şimdi Ara

Hemşirelik okunur mu? Atama maaş üniversitede yksye tekrar hazırlanmak vs. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sosyal hayata zamanın kalır ancak yanı sıra yks yürütemezsin bizzat denedim mühendislikte olmadı 3 te bıraktım. Normal okuyacaksan rahatlıkla okursun ve sosyal hayatınıda yaşarsın.
  • Aynen hocam ama başka çarem de kalmadı galiba 2 yıldır evde deneyen çok olmuştur ama hep daha kötüye gitti oldukça zordu. Teşekkürler bu arada tanıdığınız var mı staj uygulama ve teorik ders yoğunluğu nasıl sınavlar 1 haftada bitiyor mu? Günde kaç saat toplam hem teorik hem uygulama olarak. Hocam pardon yanlış sordum siz o bölümdeydiniz bu durumlar nasıl çok mesaj gelince kafam karıştı telefondaydım da kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B9B4E431 -- 9 Haziran 2020; 19:42:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınavlar 2 haftada biter.
    Stajlarda genelde spanç katlıosunuz :D tabi asıl tedavi var. Stajın rahat geçer hastaneni kendin belirliyorsun o yönü güzel mesela.
    İlk 2 sene teorik sonra staj diye biliyorum. Dersler çok kolay değil,çok zor da değil. Farmakoloji,anatomi vs zorlar diğerlerini rahatlıkla halledersin. Tabi şunu da bil sen o mesleğe girince kafanda "acaba işsiz kalır mıyım?" Düşüncesi olmuyacak bence en güzeli bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackhawkasdasd12 -- 9 Haziran 2020; 20:44:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam peki anatomiyi tıpta olduğu gibi uzunlukta işleniyor mu yoksa kısaltılmış hali mi? İlk 2 sene teorik ve uygulamalı dersler son 2 sene sadece staj mı? Günde kaç saat ders olur mesela uygulama teorik sonra staj olarak çok teşekkürler hocam:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B9B4E431 -- 9 Haziran 2020; 19:47:9 >
  • mühendislikse bence değmez o kadar yıl
  • düşük yks puanı kolay atanma şartları var bunun karşılığında da senden aldığı 3-4 şey var

ömür boyu meslekte yükselememe ( işe başladığından emekli olana kadar kan alacaksın örneğin)
    yukarıdaki maddeye bağlı vizyon ve misyon sahibi kişiler için uygun değil, ha hoş seçen kitle memur olur 4-5k cebime atarım oh temiz kafasında olduğu için sırıtmıyor

peki can alıcı nokta nedir? hem 4-6k maaş garantisi ( kpss puanları düşük, atanması kolay çünkü hemşire mezunları büyük çoğunlukta kpss sınavlarında başarısız bireyler, yks de düşük puan almaları ile doğru orantılı) varken neden yks puanı düşük? insanlar neden orta-düşük seviyede üniversitelerde mühendislik seçiyorlar hemşirelik yerine ya da öğretmenlik? Asgari ücretle çalışma riskleri, 90-95 gibi yüksek kpss puanı almaları gerekirken neden hemşirelik yerine bunları seçiyorlar?

bunların başlıca sebepleri hemşirelikte mesleki yıpranma çok yüksek
    ülkemizde hastanelerin çoğunda hemşire nöbet sayıları ve iş yükü çok ağır
    sağlıkta şiddet boyutu
    bir ömür yaptığın şeyin benzer şeyler olması, her zaman her ne kadar yok deseler de hiyerarşik olarak altta bulunman

bunları kolaylıkla söyleyebiliriz, ben kpssden 91 puan alıp hemşire olarak başlayıp, sonra görevden istifa edip yks'ye hazırlanmaya devam eden bir arkadaşınız olarak bu satırları yazıyorum(sağlık meslek mezunu)

Hayalleriniz, kendinizi kanıtlama isteğiniz, kişisel hedefleriniz yoksa bu meslek size uygun çünkü düşük kpss puanı ve düşük yks puanı bu yazdığım her şeyi baskılayabilecek güçte.

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Çok özetleyici hocam. Her meslekte bu ve benzer sıkıntılar var bunda daha çok sonuçta hastaneye normal insan mı gelir çok doğru. Özel sektörde de mühendis olup kendi işini kurmak veya start up vs ayrı dert o olmazsa mecburen patronun başında oluyor belki o daha da kötü:/ ikisi de kötü ama şimdi bakıyorum 1 sene daha kalabilir miyim içim hayır diyor bir yanım evet diyor:( bilmiyorum ya ders sayısı da biraz yoğun akşam 5 te evde olmak ayrıca yks bakmak. Hayat zordu şimdi daha da zor olacak ama bakalım gittiği yere kadar nasip değilmiş derim:/ bu arada çok teşekkürler hocam sizi çok görmüştüm hedefiniz neydi

• Hocam aynen hepsi ayrı dert şimdi endüstri okusam ya da bilgisayar tutsa imüde ancak çalışıp akademisyen falan olabilirim özelde çalışmak ya da kendi işini kurmak nedense oldukça fazla efor istiyor ya:/ lojistik endüstri mühendisi çalışan var adam her günlük çalışıyor dinlenecek vakti yok. Aile sağlık merkezinde hemşireye bakıyorum yatıyor yani:D ya da benim gördüğüm kadarıyla öyleydi. Bunda da akademisyenlik var olmazsa yine ihtimallere bağlı olur olmaz da ülkede doğru dürüst meslek kalmadı sanki:/ Hacettepe ee okuyup fırında çalışan adam bile var daha ne olsun teşekkürler bu arada hakkımızda hayırlısı:(

• Malum hocam aynı fikirdeyiz hayırlısı umarım hayat zor:/

• liseden hemşireyim hocam. bu işi yapmak için tam anlamıyla sevmek gerekiyor onu söyleyim. sonuçta hayatın, geleceğin alacağın ücrete bağlı yaşamak için kazanmak gerekiyor. maaşı için yazarsan (ki öyle maaşı için yazılacak bir meslek olduğunu düşünmüyorum. haftalardır ek ücret için tt oluyorlar çoğu enfekte, hatta hamile olmasına rağmen çalıştırılanı var seslerini duyan yok) atamaları cidden çok kolay, ben 80 üstü bir puanla kaldım ama üniversite mezunu 64lere dayandı diye biliyorum. ülkede her zaman sağlıkçıya ihtiyaç olacak, hastaneler de açılmaya devam edecek iş bulma konusunda sıkıntı yaşamazsın bence. ve erkeksin sanırım kesinlikle atanman gerekiyor çünkü özeller erkek hemşire tercih etmiyor eğer tam donanımlı deneyimli değilsen. çoğu arkadaşım liseden çıkıp sanayide çalışmaya başladı... bir de bunun çalışırken yaşayacakların boyutu var, iş yükü gerçekten çok ağır ve tamamen sana doktor yardımcısı muamelesi yapacaklar. hepsi olmasa da bazıları senden hemşirem diye bahsedecek, sanki mesai arkadaşı değilmişsiniz gibi. bunların hepsini düşünerek yaz bence. ben çok seviyorum mesleğimi orası ayrı :) istemeyerek de yazsan işin içindeyken seveceksin belki de bilemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egonomicoheyiyigenim -- 10 Haziran 2020; 4:40:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• egonomicoheyiyigenim kullanıcısına yanıt
    Sanırım hemşirelik yazıp günde 4 5 saat çalışıp sınavda 5k yapmak için sürüneceğim evde olmuyor:/ ha yapar mıyım emin değilim ama sadece istiyorum galiba. Sınav haftası, günlük ders saati nasıl? Yoğun mu stajlar her sene var mı ne zaman kaç saat olur kaçı uygulama kaçı teorik? Aslında okulda da aynıydı akşama kadar okulda verimsiz geçerdi eve gelip 4 5 saat bakardım ama hemşirelikte sadece sınava 2 3 hafta kala çalışsak yeter mi sözlü oluyor mu ya da quiz yoğunluğu var mı mesela 2 haftada bir quiz sözlü ya da sınav uygulaması gibi mesela? Aklıma takılanlar bunlar da çok teşekkürler bu arada

• Ne alaka benle alakası yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.