Şimdi Ara

Hem çalışıp hem spor yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Fiyatlar aşağı yukarı aynı kardeşim. Ben evime yakın olana gitmek istiyorum. Zaten çok fazla kalite farkı olacağını düşünmüyorum.

Bu konu bir çok arkadaşa örnek olsun.Sizde bu yaz spora başlayın ve yaz sonunda herkes değişim resimlerini göndersin.

Benim merak ettiğim 6 ayda ne kadar fark eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Absence In Entity

Spor salonundaki adam sende potansiyel var dedi. Yani kilo olmadığı zamanlarda insanlar spora mı başladın diye sorardı.

Küçükken çok yüzdüm belki ondandır.
    Sana çalışırken spor yapılmaz diyenleri boşver. Gerçek şu ki haftada 1 dk bile spor yapmak hiç yapmamaktan iyidir. Ama tabi düzenli yaparbilirsen çok iyidir. Vucudundada bir sağlık problemin yoksa birde hoca potansiye gördüyse fazla düşünme detayları derim. Ama bu arada sağlıklı beslenme, doğru spor konusundada internetten youtubeden milyonlarca kaynak bulabilir ve kendini geliştirebilirsin.

İyi şanslar dilerim şimdiden.
  • freetletics tavsiye ederim. Vücüt agirli ile yapiliyor. Hem ucuz hem evde yapabilirsin
  • Sağ ol hocam. İnan bana kendimden nefret etmemi sağladı artık. Bu yaz hayatımın dönüm noktası olacak.

İrademe güveniyorum ve umarım hedefime 6 ay sonra ulaşırım.
  • vakit ayırma tavsiyesi değilde başka bişey diyeceğim, o arkadaşından hiçbir şekilde spor tavsiyesi alma. ne yaptığını bilmeyen apaçinin teki. ayda 1200 ilaç ve toza vermek ne? sanki müsabık haspam. bu işi bilen biri olsa mantık ve bilim çerçevesinde yardımcı olurdu, uzak dur ondan
  • Hocam acikcasi bütçeyi en cok zorlayan sey protein tozu digerleri ıvır zıvır alsanda olur almasanda, iyi beslenmelisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ayda sıkı çalışarak üşenmeyerek çok rahat fark yaratırsın. Ama dediğim gibi sıkı çalışarak. Bir kaç gün sonra ya bugün gitmeyeyim dersen bi kere devamı gelir.

3 ay dişini sıkarsan zaten hafiften geliştiğini hissedersin. Sonrasında sen gitmek istiyorsun. Bence sporun %50 den fazlası motivasyon. Hedef belirle hedefine ulaşmaya çalış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

Merhaba değerli arkadaşım,

Aylık olarak protein tozuna 1200TL verilmez. Bu miktar yüksek antremanlı, yarışmaya katılacak olan profesyonel sporcular içindir. -ki onlar bile bu kadar vermezler.-

Gelelim diğer sorularına, iş yoğunluğu gidip, gitmemek senin elindedir. Hafta 3 saat spora ayıracak vaktinin olmadığını düşünüyorsan çok vazgeçmeni öneriyorum.
    Pazartesi- Çarşamba- Cuma günleri yapacağın -kendine göre de ayarlayabilirsin.- 1 veya 1,5 saatlik antreman 6 aylık bir süreç içerisinde senin şimdi ki hacminin 2,5 katı 3 katına çıkaracaktır.

Bu tarafımdan test edilmiş, onaylanmış bir olgudur. Ben diyeceğimi dedim, sıra sende :)

Sağlıcakla,
    Sporu sevin!
    Ayda 1200 değil, 12000 de verirsin, 22000 de. Ne derecede profesyonellikte yaptığına bağlı vücut geliştirme sporunu. Ancak konuyu açan arkadaşım, şu aşamada herhangi bir takviyeye ihtiyacın yok, protein tozu falan alma. Haftada 3-4 kez salona gidip kendini zorlayacağın ağırlıklarla yormaya çalış. (Kendini zorlayacağın ağırlık derken örneğin bench press kapasiten 100 kg iken gidip 140 kg takıp hareketi yarım yamalak yapmak değil.)

Kısacası haftada 3-4 gün ağırlık idmanı, yapabiliyorsan her antreman sonu 15 dakika koşu (başlarda 25-30 dakika yürüyüş olailir.), yapamıyorsan haftada 2 kez en azından cardio yapmaya çalış ve ağırlık antremanından sonra olmasına özen göster.

Ağırlık antremanı 45-60 dakika, cardio 15-30 dakika toplamda günde bir buçuk saat gibi bir zaman ayırman yeterli olacaktır arkadaşım.

Daha farklı soruların olursa yardımcı olmaya çalışırız, şimdiden başarılar :)

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::KaSaP::: -- 12 Nisan 2018; 16:17:28 >

• Evin boş bir odası var. Bench press, birkaç ağırlık plakası, ve dumbel var. Sırt hariç bütün bölgeleri çalışıyorum. Aslında sırtta çalışılır da verimli olmaz. Sırt çalışacağım zaman barfiks barlarının olduğu parka gidiyorum. Bir kaç barfiks çeşidi ile çalışıyorum. Böylece eve yorgun geldiğinizde "salona kim gidecek" derdi kalmıyor. İşe gitmeden önce bazen sporumu yapıyorum. Rahat oluyor evde
  • :::KaSaP::: kullanıcısına yanıt
    Bench press ve 140 kg ağır gelirse 100 kg mı Olimpiyatlara mı hazırlanıyoruz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ayda düz koşu, şınav ve mekik ile 7-8 kg verdim, ilk 1-2 haftadan sonra kondüsyonunuz oturunca spor yapmak sıkıcı değil zevkli hale geliyor. Çok güzel bir karar almışsınız tebrik ederim. Spordan sonraki bir saat içinde alacağınız protein kas gelişiminizi olumlu yönde etkileyecektir, önceki bir saatte de bir tane elma iş görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Bench press ve 140 kg ağır gelirse 100 kg mı Olimpiyatlara mı hazırlanıyoruz?
    hacı k.c...la okumasan diyorum be, bir de verdiğim kilolar örnek, ayrıyetten ulaşılamayacak kilolar değil, benim ısınmam 120 kilo.
  • 5x5 Full body compound antreman programi 45 50 dk yapiyorsun hem vakitden de kazanirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: :::KaSaP:::

hacı k.c...la okumasan diyorum be, bir de verdiğim kilolar örnek, ayrıyetten ulaşılamayacak kilolar değil, benim ısınmam 120 kilo.

Alıntıları Göster
    aynen bende 180 kg ile isinip 360kg ile 12 tekrarli 4 setimi atiyorum, tabi bunun icin mutlaka iyi beslenin iyi beslenmedigim zamanlar da 350 kg ye dusuyorum mecburen

• quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

Merhaba değerli arkadaşım,

Aylık olarak protein tozuna 1200TL verilmez. Bu miktar yüksek antremanlı, yarışmaya katılacak olan profesyonel sporcular içindir. -ki onlar bile bu kadar vermezler.-

Gelelim diğer sorularına, iş yoğunluğu gidip, gitmemek senin elindedir. Hafta 3 saat spora ayıracak vaktinin olmadığını düşünüyorsan çok vazgeçmeni öneriyorum.
    Pazartesi- Çarşamba- Cuma günleri yapacağın -kendine göre de ayarlayabilirsin.- 1 veya 1,5 saatlik antreman 6 aylık bir süreç içerisinde senin şimdi ki hacminin 2,5 katı 3 katına çıkaracaktır.

Bu tarafımdan test edilmiş, onaylanmış bir olgudur. Ben diyeceğimi dedim, sıra sende :)

Sağlıcakla,
    Sporu sevin!
    Hocam imla kurallarına uymayanları banlıyorlar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

aynen bende 180 kg ile isinip 360kg ile 12 tekrarli 4 setimi atiyorum, tabi bunun icin mutlaka iyi beslenin iyi beslenmedigim zamanlar da 350 kg ye dusuyorum mecburen

Alıntıları Göster
    illa video ya da instagram hesabı mı paylaşalım inanmanız için kardeş?

• 10 gündür bende hem çalışıyorum hemde spora gidiyorum hiç problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

Alıntıları Göster
    Hocam 0 ları fazladan yazmışsın galiba

• Sana benden tavsiye sporu hayatına 6 ay için olacaksa hiç sokma
    Yasam tarzını degistirmesi icin spor yap

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yol ile birlikte olan zaman önemli zaten.Çünkü trafik çoğu zaman 2 saat olabiliyor. Gidiş geliş 3 saati buluyor.Bu da çok büyük bir yorgunluk demektir.Sonuçta işe giderken yolda zaman geçirmek zorunda kalıyorsun. Avrupa ülkelerinde yol süreleri de çalışma saatine bağlı oluyor. 10x6=60 saat kadar çalışıyorsun. Bir kere sporu bırak senin çalışma saatlerinin düşmesi lazım.40 saatin üzerinde çalışmak sağlığa zararlı,bir de bunun üstüne sporu eklersen daha da kötü olur.Benim tavsiyem vücudunu çok yormaman. Vücut yorulunca bu belli olur.Bu tarz durumlarda vücuda zıt gitmemek lazım.Yine de sen bilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.