Şimdi Ara

Hem alkollü Hem ehliyetsiz = FACİA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amasya'da park halindeki kamyona çarpan otomobildeki 4 kişi öldü.
    Güncelleme:30 Mayıs 2012 04:14

AMASYA (A.A) - Çorum'dan Amasya yönüne giden Mustafa Albayrak'ın (27) kullandığı 05 EV 724 plakalı otomobil, Yıldız Köy Doğantepe mevkisinde kontrolden çıkarak, küçükbaş hayvan yüklü, park halindeki 24 DU 425 plakalı kamyona çarptı.

Kazada, otomobilde bulunan Derya Öztürk (25), Akın Öztürk (27), Muhammed Yıldız (27) ve Recep Kılıç (52) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü Albayrak, 112 Acil Servis ekiplerince Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta sıkışan cesetler, Amasya Belediyesi itfaiye ekiplerince, yaklaşık 1,5 saat süren çalışmanın ardından çıkartılabildi. Cesetler, Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemelerinin ardından Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, otomobil sürücüsü Mustafa Albayrak'ın sürücü belgesinin bulunmadığı, yapılan kontrolde 132 promil alkollü olduğu, daha önce de ehliyetsiz araç kullanmaktan hakkında işlem yapıldığı öne sürüldü.

Dangalak bu.. Katil bu.. Masum insanların hayatına mâl olan mal bu. Sabah sabah o kadar beddua ettim ki. Masum bir aileyi yok etmiş ş...siz.

KAYNAK

• Akşam haberlerde izlemiştim bizim arabanın aynısı aynı renk olunca daha çok dikkatimi çekti. Maalesef hatalar zinciri üst üste binmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi bir arada vay yavrum vay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Albayrak ın ben yedi sülalesini...

Bu kazayı görmüş olsam ve adamın alkollü olduğunu görsem oracıkta adamı öldürürdüm. Bu iyi aile çocuklarını kazığa oturtmak lazım.
  • artık haberleri izleyemez olduk ya kadın ölümü ya çocuk tecavüzü ya da böyle magandalar allah topunun belasını versin.
  • Yanındakilerde hiç mi suç yok ?

kaç kişisiniz orda biriniz 50 yaş civarında biri de demiyorki bu alkolle yola çıkmayalım
  • Ölenin arkasından bir şey denmez ama insan tutamıyor kendini be!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • (Yanlışlıkla 2 defa yazmışım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seizure -- 30 Mayıs 2012; 11:57:28 >
  • Anlamiyorsunuz...

Alkollu, ehliyeti yok....

Ev hanimi dikkati yok...

Yasli gozu gormuyor...

Genc kani durmuyor...

Kazalarin hepsi AYNIDIR ayni....

Birileri, bir yerde, yiyemeyecegi lokmayi agzina goturur ve kaza olur....

Biri digerinden FARKLI DEGIL !

"Tam gidiyordum telefona baktim"

Demek ki sen he telefone hem yola bakacak kapasitede adam degilsin, ya telefona bakmayacaksin, bakiyorsanda kaza yaptiginda aglamayacaksin....

"AMA BURADAKI ALKOL"

Bu olayda Mustafa Albayrak'in sucu, arka koltugundaki cocuk ile ilgilenirken yola bakamayan kadindan bir gram fazla degil...

Herkezin zaafi var, kimininki alkol kimininki makas sevdasi, kimi insan beceriksiz...

Evet, kiminizde beceriksizligindan kaza yapiyorsunuz, goz gore gore vuruyorsunuz...

Simdi becerikli biri gelip;

"Hem beceriksiz Hem trafige cikiyor = FACİA"

Derse ne olur ? Alkol'luler trafige cikmasin, beceriksizler cikmasin, makas atanlar cikmasin, terbiyesizler cikmasin, hiz kurallarina uymayanlar cikmasin, yavas kullananlar cikmasin

KIM KALDI TRAFIKTE !

Siz alkol'lu trafige cikmiyor olabilirsiniz ama sizde kirmizida geciyor, dikkatsiz arac kullaniyor yada yaya'ya sayginiz yok...

Ve bu hareketlerinizde sizi her an 1-2-3-5-10 can'a kiymaniz icin engel degil...

Telefonda dalarsiniz ayni anda yayalara dalarsiniz, olmayacak is degil !

Bu nasil bir Ego nasil bir kendini ustun gorme istegi anlamiyorum...

Ayrica okumadan etmeden konusun, olayin videosu var

Evet soforun alkol almamis olmasi lazim ama kamyonunda oraya park etmemis olmasi lazim

http://video.mynet.com/habervideo/Otomobil-kamyona-carpti-4-olu-1-yarali/1453735/

ARACIN LASTIGI PATLAMIS !

Ne meraklisiniz LINC etmeye birilerini...

Adamin lastigi patliyor, kamyon soforunun UYUMAK ICIN sehirler arasi yolda yanlis istikamette durakladigi kamyona carpiyor, suclu ? Alkol...

Lastiginiz patlayip araciniz kontrolden ciktiginda Ken Block gibi toplarsiniz arabanizi nede olsa Alkol yok sizde ama dikat edin yolun kenarinda 20 tonluk bir kamyon duruyor olabilir, nede olsa burasi Turkiye....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 30 Mayıs 2012; 12:20:52 >

• Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Video'da pompacı aracın lastiğinin patladığını, süratli olduğunu ve sonrasında dengesini kaybedip çarptığını söylemiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Adamin lastigi patliyor, kamyon soforunun UYUMAK ICIN sehirler arasi yolda yanlis istikamette durakladigi kamyona carpiyor, suclu ? Alkol...

Lastiginiz patlayip araciniz kontrolden ciktiginda Ken Block gibi toplarsiniz arabanizi nede olsa Alkol yok sizde ama dikat edin yolun kenarinda 20 tonluk bir kamyon duruyor olabilir, nede olsa burasi Turkiye....

Haklısın en büyük suç PATLAYAN LASTİK'te. Alkolün ne günahı var dimi?
  • Alkollü ve ehliyetsiz adamın refleksleri zayıftır.

O lastiğin patlak olduğunu araca binmeden önce görmesi gerekiyordu. Alkollü araba kullanmanın savunulacak hiçbir tarafı yok boşuna uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Alkollü ve ehliyetsiz adamın refleksleri zayıftır.

O lastiğin patlak olduğunu araca binmeden önce görmesi gerekiyordu. Alkollü araba kullanmanın savunulacak hiçbir tarafı yok boşuna uğraşmayın.

Yolda giderken patlayan lastigi nasil arabaya binmeden once gorecek sofor ?

Gorgu tanigi diyor ki;

- Lastigi patladi ONCE aracin, zaten birazda suratli idi, lastigi patlayinca illaki arac dengesini kaybetti daha sonra da yolun kenarinda yatmakta olan kamyona carpti.

Sofor alkollu olmasa dahi lastigi patlayan araci nasil kontrol edebilir ? Arac kontrolden ciktigina gore on lastik patlamis olmali, trafikteki soforlerin %95'i on lastigi patlayan arabasini kontrol edemez...

Ayrica cocuk yasinda ehliyetin olmamasina karsin profosyonel otomobil branslarinda yarisanlar var, size ehliyet kursudna refleks egitimi mi verildiki ehliyet refleksleri hizlandirsin ?

Peki herkez birmi ?

Adam F1 pilotudur ve bu adamin 150 promillik hali yoldaki bir cok soforden iyidir, hem refleks hem kabiliyet olarak...

Kisacasi;

Alkol var
    Patlayan lastik var
    Sag seride arabasina cikip uyuyan kamyon soforu var

ama kazalarin olusmasinda benim gozlemledigim iki etmen var;

1- Yiyemeyecegin lokmayi agzina goturmek

Arabayi kullanabilecegin kadar iceceksin

2- Ihmalkarlik ve kural tanimamazlik

Lastiklerini kontrol edeceksin
    Kamyonu yolun ortasina park edip icinde uyumayacaksin

Aslinda bu adam hakkinda daha oncede islem yapilmis ve ben saniyorum ki bu dayi kendi limitlerini 3-5 biliyor, hep 123 promil iciyor, yola cikiyor taki lastigi patlayip yol kenarindaki kamyona carpincaya kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 30 Mayıs 2012; 13:58:51 >

• Baştan sona kaza geliyorum demiş.
    Hadi ehliyetsiz olmasını geçtim belki yanındakiler bilmiyordur ama 132 promil alkollü kişinin aracına binilir mi?
    Binilsede bu kişinin aracı kullanmasına izin verilir mi?
    Orada hiç mi aklı selim birisi yoktu?
    Yazık olmuş,gerçekten yazık.
  • Üzüldüm mü?..

Hayır...
  • quote:

Anlamiyorsunuz...

Ev hanimi dikkati yok...

Yasli gozu gormuyor...

Genc kani durmuyor...

Demek ki sen he telefone hem yola bakacak kapasitede adam degilsin, ya telefona bakmayacaksin, bakiyorsanda kaza yaptiginda aglamayacaksin....

"AMA BURADAKI ALKOL"

Bu olayda Mustafa Albayrak'in sucu, arka koltugundaki cocuk ile ilgilenirken yola bakamayan kadindan bir gram fazla degil...

Herkezin zaafi var, kimininki alkol kimininki makas sevdasi, kimi insan beceriksiz...

Evet, kiminizde beceriksizligindan kaza yapiyorsunuz, goz gore gore vuruyorsunuz...

Derse ne olur ? Alkol'luler trafige cikmasin, beceriksizler cikmasin, makas atanlar cikmasin, terbiyesizler cikmasin, hiz kurallarina uymayanlar cikmasin, yavas kullananlar cikmasin

KIM KALDI TRAFIKTE !

Siz alkol'lu trafige cikmiyor olabilirsiniz ama sizde kirmizida geciyor, dikkatsiz arac kullaniyor yada yaya'ya sayginiz yok...

Ve bu hareketlerinizde sizi her an 1-2-3-5-10 can'a kiymaniz icin engel degil...

Evet soforun alkol almamis olmasi lazim ama kamyonunda oraya park etmemis olmasi lazim

http://video.mynet.com/habervideo/Otomobil-kamyona-carpti-4-olu-1-yarali/1453735/

Taksi diye bir icat var birader. Alkole zaafın varsa aracını uygun yere bırakır taksi ile dönersin.

Kimse burada kendini üstün görmüyor.

Çünkü yazdıklarını yapan yok. En azından forum geneli öyle. Burayı TechTurkey filan mı sandın...

Araba kullanırken yol boş bile olsa(gece 4) ışık varsa dururum, her zaman sinyal, ışık takımlarını düzgün bir şekilde kullanırım. şehir içi aydınlatma olan yerde uzun+sis yapmam. zaten sis yok aracımda. kısalarla usul usul sürerim.

Telefonu kullanmam. açar araba sürüyorum derim önemliyse söyle yoksa kapatıyorum. Önemliyse çekerim kenara konuşurum.

Kemeri görüp ehliyeti yeni aldın herhalde diyenlere gülüyorum. 100metre bile gitsem kemer takıyorum. kaldı ki arabada 1airbag var o da srs, kemer olmadan çalışmıyor.

Belki alkol kullanmasa idi, kamyonu fark edebilirdi... Veya daha güvenli bir şekilde manevra yapabilirdi. Zaten ülkede araba sürmek, mayınlı toprakta yürümek gibi..

Kendime öz eleştri yapayım, yol boşken basıyorum. yani önümde 2km düzlük var ve karşıdan ve yanımdan geçen araç yoksa basıyorum. bir şey yaparsam kendime yaparım. zaten arabada biri varsa onun da sorumluluğunu düşünüp limitler içinde giderim.
    Arabada 5kişi var,, uuu beybi kızlara hava atmalıyım deyip şehir içinde 100le, şehir dışında 200le gittiğimiz yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Alkollü ve ehliyetsiz adamın refleksleri zayıftır.

Yolda giderken patlayan lastigi nasil arabaya binmeden once gorecek sofor ?

Gorgu tanigi diyor ki;

- Lastigi patladi ONCE aracin, zaten birazda suratli idi, lastigi patlayinca illaki arac dengesini kaybetti daha sonra da yolun kenarinda yatmakta olan kamyona carpti.

Sofor alkollu olmasa dahi lastigi patlayan araci nasil kontrol edebilir ? Arac kontrolden ciktigina gore on lastik patlamis olmali, trafikteki soforlerin %95'i on lastigi patlayan arabasini kontrol edemez...

Ayrica cocuk yasinda ehliyetin olmamasina karsin profosyonel otomobil branslarinda yarisanlar var, size ehliyet kursudna refleks egitimi mi verildiki ehliyet refleksleri hizlandirsin ?

Peki herkez birmi ?

Adam F1 pilotudur ve bu adamin 150 promillik hali yoldaki bir cok soforden iyidir, hem refleks hem kabiliyet olarak...

Kisacasi;

Alkol var
    Patlayan lastik var
    Sag seride arabasina cikip uyuyan kamyon soforu var

ama kazalarin olusmasinda benim gozlemledigim iki etmen var;

1- Yiyemeyecegin lokmayi agzina goturmek

Arabayi kullanabilecegin kadar iceceksin

2- Ihmalkarlik ve kural tanimamazlik

Lastiklerini kontrol edeceksin
    Kamyonu yolun ortasina park edip icinde uyumayacaksin

Aslinda bu adam hakkinda daha oncede islem yapilmis ve ben saniyorum ki bu dayi kendi limitlerini 3-5 biliyor, hep 123 promil iciyor, yola cikiyor taki lastigi patlayip yol kenarindaki kamyona carpincaya kadar...

132 promilden bahsediyoruz. Ehliyete azami olarak 50 promilde el konuluyor. bu 2 katından fazla. Yani 100 hız sınırı konulmuş bir yere 200+ hızla girmek demek felâketi düşünebiliyor musun?

Alkollü adam heyecan yapar, panik yapar. Belki kafası sağlam olsaydı bir şekilde durdurabilirdi o aracı belki de yüksek hızlara bile çıkmazdı.

• doğal eliminasyon. adamın kafa güzel pilot olmuş yanındakilere ne demeli .allahtan kimseye bulaşmamış.

quote:

sen hep mazeret uyduruyorsun. iyi şöför alkollüde olsa bilmemneymiş .schummerde alkol alsa refleksleri zayıflar . çok gördüm o pilotları fukara sümüğü gibi asvalta yapıştılar spatulayla kazıdılar parçalarını. sağ kalanlarda yatalak ağzının suyu aka aka duruyor ağzını silmekten aciz ,b.k içinde yüzüyor çünkü b.kunu tutamıyor.

insanın başına bir kez gelir bunlar hayatınız boyunca altınız bezlenir ona göre ayağınızı denk alın makas alkol hız kırmızı ışık dikkat!!!!! geberseydim keşke diye dua edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 30 Mayıs 2012; 14:38:41 >
  • Üzülmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

quote:

Anlamiyorsunuz...

Ev hanimi dikkati yok...

Yasli gozu gormuyor...

Genc kani durmuyor...

"AMA BURADAKI ALKOL"

KIM KALDI TRAFIKTE !

Taksi diye bir icat var birader. Alkole zaafın varsa aracını uygun yere bırakır taksi ile dönersin.

Kimse burada kendini üstün görmüyor.

Çünkü yazdıklarını yapan yok. En azından forum geneli öyle. Burayı TechTurkey filan mı sandın...

Araba kullanırken yol boş bile olsa(gece 4) ışık varsa dururum, her zaman sinyal, ışık takımlarını düzgün bir şekilde kullanırım. şehir içi aydınlatma olan yerde uzun+sis yapmam. zaten sis yok aracımda. kısalarla usul usul sürerim.

Telefonu kullanmam. açar araba sürüyorum derim önemliyse söyle yoksa kapatıyorum. Önemliyse çekerim kenara konuşurum.

Kemeri görüp ehliyeti yeni aldın herhalde diyenlere gülüyorum. 100metre bile gitsem kemer takıyorum. kaldı ki arabada 1airbag var o da srs, kemer olmadan çalışmıyor.

Belki alkol kullanmasa idi, kamyonu fark edebilirdi... Veya daha güvenli bir şekilde manevra yapabilirdi. Zaten ülkede araba sürmek, mayınlı toprakta yürümek gibi..

Kendime öz eleştri yapayım, yol boşken basıyorum. yani önümde 2km düzlük var ve karşıdan ve yanımdan geçen araç yoksa basıyorum. bir şey yaparsam kendime yaparım. zaten arabada biri varsa onun da sorumluluğunu düşünüp limitler içinde giderim.
    Arabada 5kişi var,, uuu beybi kızlara hava atmalıyım deyip şehir içinde 100le, şehir dışında 200le gittiğimiz yok.

+1 arkadaş her şeyi açıklamış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.