Şimdi Ara

HEIC ve HEVC formatlı iphone resim videolarına işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Donanimhaber.com da artık siyaset konuşulur oldu . bu tür sorulara kimse cevap dahi vermiyor. ama yinede biz yazalım. bu iphonelarla çekilen yeni video ve resim formatında heic ve hevc de eski işlemciler çok sıkıntı 10 saate açamıyor çok kasıyor . jpeg gibi değil. yeni işlemcilerde deneyen varmı. durum nedir. bu codec i encode sorunu çok hat safhada...

• 1080p.10bit.WEBRip.6CH.x265.HEVC-PSA.mkv
    1080p.10bit.BluRay.x265.HEVC.6CH-MRN.mkv

Yukarıdaki gibi filmleri izliyorum açılmasında bir yavaşlık yok.Tam olarak sizin tarifinize uyuyor mu bilmiyorum ama x265 uzantısı veriyi daha çok sıkıştırdığı için işlemci gücü istiyor.

Ryzen 1700 kullanıyorum.
  • Eğer bilgisayarda kullandığınız GPU eski değilse direk GPU hızlandırma kullanarak da videoları sorunsuz oynatabilirsiniz aslında.
  • video izlerken sorun yok. fakat resimleri açması jpeg formatına kıyasla en az 10 kat yavaş. ekran kartım high and bir kart Nvidia GTX970 AMP 4gb kart. İşlemci Core 2 quad 9650 64 keşli bir işlemci . 8 rem. Eski sistem ama burada işlemciden ziyade ben bu formatı windows işletim sisteminin tam encode edemediği kanısındayım. Çünkü çok eski bir macbook pro ile tıkır tıkır açıyorum. Acaba iyi bir codec yok mu
  • Codec olarak ne yüklü? Bende Windows'un kendi HEIF codec'iyle sorunsuz ve takılmadan gösteriyor.
  • video izleniyor dostum bendede . ama resimleri açma hızı jpeg açma hızına oranla en az 5 Kat yavaş. Videolar da ise önizleme görüntüleri gri olarak çıkıyor. sıkıntılar tam windows desteği ile çözülecektir. yazılımsal olarak tam desteklemiyor bence
  • Vlc media playerda donanım hızlandırıcı ile gpu nu kullanıp izleyebilirsin.

Tabi bu olay windows10 da başarılı, linux veya eski windows sürümlerinde geçerli olmaz.

Eğer windows10 kullanmıyorsan veya güçsüz bir GpU ya sahipsen, Ryzen 3000 serisi bir işlemci işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 14 Temmuz 2019; 5:35:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.