Belcika'dan merhaba forumdaslar, Gecen sene Ekim ayinda aldigim bir laptopu gecen hafta hediye olarak Turkiye'deki ogluma gonderdim. Gumruk konusunda ne kadar kabiz olduklarini bildigim icin aldigim laptopun faturasini kutuya koydum laptop ile beraber. Fatura 220 euro, gumruk degeri 220 euro ve hediye olarak isaretledim. Faturasi benim adima yazili, Ekim 2024. Kargo Turkiye'ye ulastiginda UNSPED diye bir gumruk musavirligi midir nedir anlamadigim bir firmaya yonlendirildi. Bu firma da diyor ki: "Faturasi olmayan esyalar icin detayli gumruk beyani yapilamayacagindan esyaniz isleme alinamayacaktir bu sebeple PTT tarafindan iade olacaktir. Hediye gonderiler icin tarafimizca gumrukleme hizmeti verilemez." E fatura var dedigimizde 180 derece donduler bu sefer de "Fatura alici adina olmasi gerekiyor" demeye basladilar. Oglumun dogumgunu yaklasiyor diye bir guzellik yapayim dedim ne yaptigini bilmeyen insanlar yuzunden elime yuzume bulasti. Hediyeyse neden gumruk musavirligine gidiyor, neden alici ile fatura ismi ayni olmasi gerekiyor? Hediye degilse neden isleme konulmuyor??? Buradan telefon ile kimseye ulasma sansim yok, bir akil verin forumdaslar... Bu laptopu ogluma nasil teslim ettiririm 31 Mayis'tan once? |
Hediye ettigim laptop gumruge takildi

-
-
Anca bu tarafa gelen birine vereceksin hocam başka türlü çok zor. Veya tanıdığın falan olacak gümrükte anca öyle. Vergi ülkesi işte kan emiciler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
En mantıklısı Türkiye’de satış yapan bir firma üzerinden online sipariş vermek. Gerçekten en kolayı da o.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gercekten bu konuda umutsuz muyuz ya...
Baska yol cidden yoksa iade etmelerini soyleyecegim o zaman. Gider Turk bi siteden sifir alirim. Iyi ki kendimi kurtarmisim. Gercekten kan emici ulke.
-
Belçika’dan Türkiye’ye gönderdiğiniz 220 Euro değerindeki ve faturalı bir laptop, 150 Euro’yu aşan değeri nedeniyle Gümrük Yönetmeliği’nin 62. maddesi uyarınca "posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya" statüsünde doğrudan gümrük vergisine tabi tutulur; bu nedenle hediye dahi olsa, alıcı adına düzenlenmiş bir fatura veya en azından alıcının gümrük işlemlerini üstlenebileceğine dair beyan gerekir ve bu işlemler ancak yetkili bir gümrük müşaviri aracılığıyla yapılabilir; Unsped’in “hediye gönderilere hizmet vermiyoruz” açıklaması bu ticari tercih nedeniyledir, ancak siz PTT Kargo ve gümrük idaresine başvurarak oğlunuz adına faturayı düzeltebilir ya da basit beyan sınırını aşan eşya için detaylı beyanı oğlunuzun yapmasını sağlamak üzere vekaletle işlemleri tamamlayabilirsiniz; işlemleri hızlandırmak için bulunduğunuz yerden PTT’ye ve İstanbul’daki gümrük müdürlüğüne e-Devlet üzerinden veya doğrudan e-posta ile yazılı başvuru yapmanız ve oğlunuzun kimlik fotokopisi ile birlikte beyan dilekçesi sunmanız gerekli
-
ilkte faturayı görmediler büyük ihtimal ama ikinci dedikleri doğru, alıcı ve fatura kesilen kişi aynı olmalı.hediye işaretlemeniz bir şey ifade etmiyor maalesef,30 euro olarak işlem yapılıyor her türlü.keşke en başından buradan online sipariş verseydiniz.
zaten hem kullandıysanız kullanılmış ürün ithalatı sıkıntılı hem de marka haklarından dolayı laptopu geçirmeniz baya zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A350 XWB -- 24 Mayıs 2025; 22:51:3 > -
Cahilligime geldi hocam. Yasadigim yer naiflestirdi beni, yonetmelikler falan boyle seyler yok burada. Burda da vergi oduyoruz ama musavirlik falan yok her sey otomatik ve adil. Orada gereksiz karmasiklastirmislar.
Dersimi aldim Pazartesi sifirini siparis edecegim. Zararim buyuk degil 42 euro kargo bosa gitti o kadar.
-
Cok tesekkur ederim detayli bilgilendirmeniz icin, simdi okudum yorumunuzu. Vekalet vermek icin buradan Bruksele konsolosluga gitmem gerekir o biraz mumkun olmayacak. Oglum daha o kadar yetiskin degil onu boyle burokrasilerle ugrastirmak istemiyorum acikcasi.
En basiti iade ettirip bir Turk e-ticaret sitesinden siparis etmek olacak. Ileride cidden lazim olabilecek degerli yorumunuzu not olarak saklayacagim, sagolun. Iyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X