Şimdi Ara

Hedeflerimde Kararsızım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 6 senedir çeşitli reklam ajanslarında ve çeşitli şirketlerde grafikerlik yaptım.
    Bilgi Yönetimi Önlisans ve açıköğretim İktisat Lisans mezunuyum. Yaşım an itibariyle 28.
    Orta düzeyde yazılım bilgim, iyi seviyede grafik programları ve tasarım bilgim var. Ayrıca temel-orta seviyede 3dsmax biliyorum. (Bilge Adam'dan sertifikam var)

16 yaşımdan beri bilgisayara, bilgisayar oyunlarına, yazılım geliştirmeye müthiş bir istek duyuyorum. Ancak bir yandan da grafik tasarıma ve kendi ürettiğim şeyleri insanların kullanmasını istiyordum. Bu sebeple 6 yıldır grafik tasarımla uğraşıyorum. Son birkaç aydır çalışmıyorum. Bunda Türkiye şartlarında grafikerlere düşük maaş sunan çok yük bindiren işverenlerin de payı büyük.

Başka sektöre geçmeyi de, içinde bulunduğum sektörde ilerlemeyi de çok düşündüm ancak kafam yaşadığım bazı kötü olaylardan sonra çok karışık. Bir yanım IT üzerine eğilmemi isterken diğer yanım tasarım tecrübemi geliştirmeyi söylüyor ancak Türkiye şartlarında doğru düzgün bir gelirim olamayacağından endişe ediyorum artık.

Sizce tekrardan YGS ye girip Yazılım üzerine eğitim mi almalıyım? Veya 3DSMax üzerine eğilip bu alanda mı ilerlemeliyim? Artık baskı grafik alanında işgücü bolluğu ve her önüne gelenin grafikerim demesi sebebiyle ücretler düşük. 5 senelik tecrübesi olan adama 2000TL ücreti çok gören ajanslar var.

• Ben olsam yurtdışı hedeflerim hocam. Tasarımda uzmanlaşım yurtdışına çıkın.

Yazılım işi bu saatten sonra macera olur.

Tasarımda yoğunlaşın ancak ara sıra da yazılım merakınızı giderin ufak ufak derslerle.

Ben olsam okulla vakit kaybetmem. Okul gerçekten vakit kaybı.

Şu firmalar diploma istemese çoktan bırakacağım da okulu!
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Türkiye de okul sadece vakit kaybı lakin Diploma olmadan da olmuyor. En azından Lisans mezunu arıyorlar şükür o konuda bir sıkıntım yok öyle böyle okul askerlik bitti. İngilizcemi geliştirmem lazım bu arada yazarken okurken sorun yok ancak iş konuşmaya geldiğinde hızlı konuşulanları tam anlamıyla algılayamıyorum. Bu işi halledersem yurtdışı olayı mantıklı gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.