Şimdi Ara

Hedefim İlk 1000 di Artık İlk 100 Oldu (PLANLARIM)(11.Sınıf TM yim(linç etmeyin))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dağ tepesinde bir çam olamazsan,
    vadide bir çalı ol.
    Fakat, oradaki en iyi ve büyük çalı sen olmalısın
    Çalı olamazsan bir ot parçası ol.
    Bir yola neşe ver.
    Bir misk çiçeği olamazsan bir saz ol.
    Fakat, gölün içindeki en canlı saz sen olmalısın.
    Hepimiz kaptan olamayız, bazılarımız tayfa olmaya mecburuz.
    Dünyada hepimiz için bir şey var.
    Yapacağımız iş, size en yakın olan iştir.
    Cadde olamazsan patika ol.
    Güneş olamazsan yıldız ol.
    Kazanmak, yahut kaybetmek ölçü ile değildir.
    Sen her neysen, onun en iyisi olmalısın.
    Douglas Malloch

Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olmak bile zafer sayılır.

Xsentius

Bu değerli hocaların sözlerinden yola çıkarak bir karar aldım kendimce.O karar ne miydi ?
    -Ne olursan ol en iyisi ol dedi Douglas Malloch abi , öyle bir yol seçki o yolda yenik düşersen bile ben başardım diyebilesin dedi Xsentius abi , onlar çok haklıydılar.Bir hayal kuracak isem en iyisini kurmalıydım ona ulaşmak için o kadar çok uğraşmalıydım ve çalışmalıydım ki kurduğum hayalim geçekleşmeyecek ise ve bir hayal olarak varlığını sürdürmeye devam edecekse şunları söyleyebilmeliydim : Elimden gelenin en iyisini yaptım ve olmadı.Suç bende değildi.Ben onları değil onlar beni kaybetti.Allah belanızı versin...

17 yıllık hayatımın 11 yıllık okul bölümünde çok büyük sıkıntılarla cebelleştim.İlk okuldayken hayatımı değiştiren bir öğretmenim vardı.Pencere tarafına bakarak duvar tarafında oturan öğrenciyi 'oğlum buraya gel' diye çağırırdı.O öğrenci bendim.Öğretmenin beni çağırdığını anlamazdım.Öğretmen bir anda oturduğu yerden fırlayıp pencere tarafına bakarak duvar tarafına doğru ilerlerdi (yani üzerime doğru).Usulca yaklaştı ,yaklaştı ve yaklaşmaya devam etti çok şükür ki yetişti.Evet yetişti , ne yaptı biliyor musunuz 'seni bir saattir çağırıyorum neden gelmiyorsun' dedi.Ve elini ,
    üniversite mezuniyet töreninde oğlu konuşma yaptıktan sonra onu alkışlayan annesinin bir elini diğerini vuruşu gibi vurdu bana.Daha 1.sınıftaydım.O tokattan sonra 1 hafta boyunca ağzımdan tek bir kelime çıkamadı sebebi ise korkamam değil ağzımın yamulması idi .Ama bundan iyi bir ders çıkarmıştım :öğretmenim şaşıydı. İlk okul 4. sınıfa kadar 30 kişilik sınıfta 1.ydim , hiç unutmam 120 kişinin katıldığı okulda yapılan bir deneme vardı , bizim sınıf büyük bir başarıya ulaşmıştı, sınıf 1.si olmuştum ve okul 90.sıydım.Okula sürekli müfettişler gelirdi 6 dersin 4 ünü bizim sınıfta geçirirdiler.Bir keresinde hocayı şikayet etmişti diğer hocalar çünkü bize acıyordular , müfettişlerde şikayetten sonra bizim seviyemizi öğrenmek için bize test dağıttı bu öğretmen tek tek yanımıza gelip bize kopya veriyordu müfettişler bunu kovmasın diye.Öğretmen derste uyurdu ve biz çocukluk aklımızla öğretmenimiz uykusunu almamış uyusun derdik ve tüm sınıf sessiz olurdu öğretmeninin uyanmaması için, bazen öğrencileri izin kağıdı yazıp dışarıda caddenin karşısındaki bakkala gönderip gazete aldırırdı ve tüm gün boyunca gazeteyi okur ve uyurdu.İşin garip yanı ben o hocadan hiç ders dinlediğimi hatırlamıyorum.

5.Sınıfta önemli bir sınavım vardı 'PYBS'(bursluluk sınavı).O sınavı kazanmalıydım çünkü o paraya ihtiyacım(ız) vardı.Boş geçmiş 4 senenin ardından 1 sene boyunca çalıştım , çok çalıştım.O bursu alabilmemiz için konulmuş belli bir sınır vardı.5.sınıflar için 450 olarak belirlenmişti bu sınır .Ben bu sınavdan 449,10 almıştım.SONUÇ : KAZANAMADINIZ .Sınava girdiğim gün okulda bir kimlik bulmuştum.Benim yaşımda bir çocuğun kimliğiydi.TC ve doğum tarihiyle sonuçlara bakılıyordu.Merak edip çocuğun sonucuna da baktım, kafamdan kaynar sular döküldü ; o anı hiç unutmuyorum . PUAN 230 KAZANDINIZ KATAGORİ :ÖĞRETMEN ÇOCUĞU gibi bir yazı vardı ekranda.1 hafta boyunca gözüme doğru dürüst uyku girmedi.Adalet sistemine karşı olan nefretim gözümü kör etmişti.O sene kendime bir söz verdim.'Seneye ne olursa olsun kazanacağım'

6.sınıfa geçmiştim bizim sınıftan bi b*k olmayacağını anlayan okul yönetimi tüm sınıfları birbiri içerisine karıştırdı.Artık farklı sınıflardaydık hepimiz .Yemyeşil bir ormanda kurumuş bir ağacın yaprakları ormanının görüntüsünü bozuyorsa bizde o sınıfları o kadar bozmuştuk.İyi bir sınıfa düşmüştüm belkide hayatın yüzüme güldüğü tek nokta burasıydı.Sınıfımızda çok iyi öğrenciler vardı , kendimi geri zekalı gibi hissediyordum.Önceki sene kendime vermiş olduğum söz ve diğer öğrencileri geçme hırsım yüzünden çalıştım , çok çalıştım... 6.sınıfın sonlarına doğru geliyorduk yani PYBS sınavına yaklaşmıştık ve sınav günü geldi çattı.Sınava girmeden önce babam ''Oğlum bu sadece verdiğin emeklerin karşılığını maddi olarak alacağın bir sınav , elinden geldiği kadar çalıştın ,kazanacağını biliyorum ve buna inanıyorum,olur da kısmet olmaz bir aksilik çıkarsa bugüne kadar çok şükür nasıl geçindiysek bundan sonra da Allah ın izniyle hayatımızı devam ettireceğiz.O yüzden kendini asla üzme demişti.Ve sınav boyunca okul bahçesinde oturup beklemişti.Sınav bitmişti.İyi mi kötü mü geçtiğini bilmiyordum.Babam kapıdan çıkarken hemen önüme gelip öptü beni ve geçmiş olsun dedi.Nasıl geçti diye sormadı çünkü kötü geçmiş olabilirdi sınavım ve onun bu sorusu üzerine üzülebilirdim .Ama merak ettiğini biliyordum.Babama dönüp hafif tebessüm ederek iyi geçtiğini söyledim.Sonuçların açıklanacağı gün gelmişti.Hepimiz bilgisayarın başında sonucun açıklanmasını bekliyorduk.SONUÇ : KAZANDINIZ İL DERECESİ :2.(kaldığım ilin nüfusu 3 milyon civarı) Hayatımda ilk defa o an gerçekten yüzüm gülmüştü.Artık burs alıyordum.Babam zaten işsizdi.Olurda para kazanırsa hepsini bize harcıyordu zaten.Bursumu babama vermeye karar verdim.3 ayda bir alıyordum zaten küçük bir miktardı ama yoklukta olan bir aile için çok fazlaydı.

7.Sınıfa geçmiştim sınıfta okulda ilk 2 deydim.Diğeri bir kızdı ve o kızı seviyordum.Çok tipsizdim ve hâlâ tipsizim.7 de toplam 6 Türkiye geneli deneme olmuştuk.İlk denemede ilçe 1.si il 3.sü falan olmuştum.Sevdiğim kız o denemede okul 2.siydi sonuçlar açıklandığında üzüldüğünü fark etmiştim. 2.Denemede o üzülmesin 1.olsun diye bilerek yanlış yaptığım bir sürü soru vardı,sonuç açıklandı 1. olmuştu onun mutlu olduğunu görünce ben daha mutlu olmuştum.Ama o kızla tek bir kelime bile konuşamıyordum.Beni terslemesinden korkuyordum şişman tipsiz biriydim.Bu şekilde denemelerde 1 o 1 ben 1.oluyordum.Tüm seneyi aynı sınıfta hiç konuşmadan geçirdik.Ha bu arada bu sene matematik olimpiyatlarına falan da katılıyordum derecelerim de vardı ama zerre matematiği sevmezdim.Kitap okuma yarışması da olmuştu okulda bende katıldım.Christy Brown un Sol Ayağım kitabıydı ve test şeklinde bize bu kitap hakkında sorular sormuştular.Bu kitap 3 kere okuduğum tek kitaptı.Okuduğum tek romandı ve öyle kalmaya devam ediyor.Sonuçlar açıklanmıştı ve sonuç kağıdını panoya asmıştılar.Adım 3.sıradaydı.Hocanın hemen yanına gittim.Hocam bir şey kazandım mı diye hoca umursamaz bir şekilde hayır demişti.Şaşırdım.Sonra okulda benimle ilk 2 adı aynı olan çocuk yanımda geldi 3.oldum fotoğraf makinesi kazandım diye nasıl olur ben 3.olmuştum dedim hayır dedi gittik sonuca tekrar baktık 3.olan bendim.Hocanın yanına gittik.Sonradan ortaya çıktı ki yarışmada aynı yanlışı yapan 3 tane 1.varmış bende o birincilerden biriymişim.Bunlar sonuçları asmadan önce bu 3 kişi arasında yeniden bir sınav yapmışlar , beni çağıracaklarına ilk 2 adı benimle aynı olan normalde ilk 30 a girmeyen çocuğu çağırmışlar.Bu çocukta 3 kişi arasında 3.olmuş.Olay sonra ortaya çıkınca bana 1. olmuşken 3.lük ödülünü 200 tl lik dandik bir makineyi itelediler.1.ye bin tl para ödülü vardı bu paraya gerçekten ihtiyacım vardı.Bir kez daha haksızlığa uğramıştım.Bu senede bitmişti.

Geldi 8.sınıf, hoca sınıfta 1 kız 1 erkek yan yana oturttu sevdiğim kızla yan yana oturmuştuk.İlk defa orada onunla konuştum.Bir süre sonra aramız çok iyi oldu beni kankası olarak görüyordu.Bir sevgilisi varmış. Sevgilisiyle arasında geçenleri gelip bana anlatıyordu.İllet bir sınav vardı bu sene(TEOG) , 6 ve 7.sınıfta ki kadar çalışmıyordum.Yanlızca derslerimi dinliyordum.İlk sınavda 7 yanlışım vardı , 6 sını doğru yapmışken son anda değiştirip yanlış yapmıştım.Çok zoruma gidiyordu.Sınav anında annemle babam beni hiç bir yalnız bırakmamışlardı. 2.TEOG ta 2 yanlışım vardı .Şehrimde bulunan en iyi anadolu lisesini kazanmıştım.7.ve 8.sınıfta sevdiğim kız fen lisesini kazanmıştı.Maddi sıkıntılar hâlâ devam ediyor ve ben hâlâ çok çirkindim.

Lise 1-2 yi hiç bir sosyal aktivite yapmadan ev-okul şekinde geçirdim.1-2 kişiyle aram iyiydi yalnızca.Bazen dışarı çıkarlar beni de çağırırlardı, sürekli bir bahane uydurup gitmezdim.Bu şekilde bu 2 seneyi sıradan ve boş geçirmiştim aynı zamanda derslerim de kötüydü.

Lise 3 e geçtim.Bir özel okulun bursluluk sınavına girdim ve tam burslu kazandım.Kaydımı oraya aldırdım.Hayatımda yaşadığım en büyük pişmanlıklardan biridir bu. Neyse O kızla 3 senedir görüşmüyordum.Mesaj attım nasılsın diye şimdi mi aklına geldim ,bunca zaman neden arayıp sormadın dedi.Hanzoluk edip sen neden hiç arayıp sormadın dedim kendisine .Bir anda profil fotosu gitti .Bana engel atmıştı.Neyse TM alanını seçtim .Tm yi seçmemin nedeni fen derslerimin kötü olması değil istediğim bölümün bu alanda olmasıydı.
    Boğaziçi üniversitesi işletme fakültesini kazanıp farklı şirketlerde çalışıp gerekli sermayeyi topladıktan sonra kendi e-ticaret sitemi açmayı istiyorum.Önümdeki bütün hayatımı bu üniversite ve bölümü kazanmak üzerine kurdum kazanamazsam eğer büyük ihtimalle psikolojik sıkıntılar yaşarım.

Bu yaşıma kadar olan okul hayatımı kısaca anlatıp içimi dökmek istedim umarım sizleri rahatsız etmemişimdir.Başlıktaki planımı da gün içerisinde yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boğaziçili bilgecan -- 2 Şubat 2018; 5:27:19 >

• Altı üstü oturup 1 2 sene ders çalışacaksiniz bu işi bu kadar ilahla?tiran romanlastiran şiirler yazan başka bi ülke gençleri varmı acaba. Yoksa 18 yaşına kadar insanımız dünyaya 0 katkiyla geldiği için mi bu işi bu kadar büyütüyor. Bana gelip hayatını belirleyecek felan demeyin onu biliyoz zaten de ne bileyim saçma bence.
  • kardes kendim icin kucuk haksizliklara bir sey demem (ilerde ben onun acisini o kisiden cikartirim) ama 800 tl lik bir "CARİ AÇIK" icin okulu yakarim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lasthdn L kullanıcısına yanıt
    4-5 sene önce küçüktük be hocam hakkımızdan çıkamıyorduk , ablamda benim okuduğum ortaokulda okumuştu benden önce o da yarışmalarda telefon falan kazanmıştı okul o telefonu kendine alıp ablama tuşlu küçük Samsung telefonu vermişti ekstradan okuldaki hocayada yarım altın hediye edilmişti , şuan da düsünüyorumda geçmişte yaşadığımız çok pişmanlıklarımız var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcımız olsun hocam başarılar. Bir ara tmye geçmeyi düşündüm ayt fenim kötüydü. Hedeflere göre değişiyor doğru ama mfye geri döndüm. Bu forumdaki herkesin sevdiği işleri yapması ve hayallerini gerçekleştirmesi dileğimle. İnşallah yaparsınız.
  • aristocratic_colonel kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam.Umarım ki hedeflerinize ulaşırsınız.Kimsenin emekleri boşa gitmez inşallah.

• Bu arada eklemeyi unutmuşum 8.sınıfta topa vurmustum top yanlışlıkla müdür yardımcısının omuzuna çarpmıştı.Tüm sınıf arkadaşlarımın içinde gelip bana yumruk atmıştı.Babama söylemeye korktum çünkü söyleseydim benim yüzümden adama ne yapardı hiç düşünmek bile istemiyordum.(keşke söylemişim bu yüzden de pişmanım o yumruk adama kâr kaldı)Şuan ki fiziki yapımda da değildim yoksa karşılık verirdim.

• Hedefim İlk 1000 di Artık İlk 100 Oldu (PLANLARIM)(11.Sınıf TM yim(linç etmeyin))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • management inf systems kullanıcısına yanıt
    Dostum dalga mı geçiyorsun ?

• anladığım kadarıyla fazla hırslısın.Yapın daha küçük olman sebebiyle daha tam olarak yerleşmemiş.Ama şunu söyleyebilirim sen hiçbir zaman en iyi olamayacaksın.Moralini bozmak için söylemiyorum.Senin motivasyonun rakiplerini geçmek.Farz et ki hepsini geçtin geçebileceğin rakibin kalmadı sonra?Kendini sorgula,hırsla hiçbir yere varamazsın.taşradaki okulda aldığın birincilik devede kulak gibi birşey.türkiye genelinden bahsediyorsun.
  • Altı üstü oturup 1 2 sene ders çalışacaksiniz bu işi bu kadar ilahla?tiran romanlastiran şiirler yazan başka bi ülke gençleri varmı acaba. Yoksa 18 yaşına kadar insanımız dünyaya 0 katkiyla geldiği için mi bu işi bu kadar büyütüyor. Bana gelip hayatını belirleyecek felan demeyin onu biliyoz zaten de ne bileyim saçma bence.

• management inf systems kullanıcısına yanıt
    Güldürdün kardeş eheuehehehhehe

• Bu ne lan Wattpad hikayesi gibi

• Burası DH yaw Wattpad değil. Çok hırslısın küçük bir yerde başarı elde edince kendini hemen büyütme. TM alanında 400 bin kişi sınava giriyor. Bir de bunun üzerine sayısalda bir şey yapamayınca birden TM ye geçenler var. Sonra üzülen sen olursun
  • Yazında 100.000 olur artık

• bune lan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.