Şimdi Ara

Hedef 6 atıştı, 8 atış gerçekleştirildi: ARPAN-155 obüsünden üstün başarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hedef 6 atıştı, 8 atış gerçekleştirildi: ARPAN-155 obüsünden üstün başarı
    ASFAT ana yükleniciliğinde, ASELSAN, MKE ve BMC iş birliğiyle geliştirilen ARPAN-155 Taktik Tekerlekli Araca Monteli Obüs Sistemi, kalifikasyon testlerinde belirlenen atış hedefinin üzerine çıkarak dikkat çekici bir başarıya imza attı. Dakikada 6 atım hedefiyle girilen testte sistem 8 atış yaparak performans rekoru kırdı.

Hedefi aştı, güven verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mobil topçu ihtiyacına yönelik geliştirilen ARPAN-155, BMC’nin 8x8 taktik tekerlekli araç platformu, ASELSAN’ın gelişmiş atış kontrol sistemi ve MKE üretimi 155 mm obüs ile birleşerek modern savaş koşullarına uygun hibrit bir sistem sunuyor.

Ayrıca Bkz.Hava savunmada yeni dönem: Sürü halindeki dronları tek seferde imha eden enerji silahı

Kalifikasyon testlerinde gösterilen yüksek ateş gücü ve hızlı manevra kabiliyeti, ARPAN-155’in sahadaki operasyonel etkinliğini kanıtladı. Sistemin 2 dakika gibi kısa sürede konuşlanabilme ve yüksek isabet oranıyla hedefleri etkisiz hale getirme yeteneği öne çıktı. Test sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından, ARPAN-155’in seri üretim aşamasına geçmesi planlanıyor.

ARPAN-155 özellikleri

Hedef 6 atıştı, 8 atış gerçekleştirildi: ARPAN-155 obüsünden üstün başarı

• Ana Silah: 155 mm 52 kalibre (tüm NATO 155 mm mühimmatıyla uyumlu)

• Atış Hızı: Dakikada 6 atım (testte 8 atış yapıldı)

• İkincil Silah: 7,62 mm makineli tüfek

• Araç Tipi: 8x8 taktik tekerlekli

• Hız: 80 km/s

• Menzil: 600 km

• Motor Gücü: 447 kW / 600 HP

• Yerden Yükseklik: 0,35 metre

• Transmisyon: Otomatik

• Yükseliş Açısı: -3° ile +69° arasında

• Ateş emrini veren kişi, mermi namluya sürüldükten sonra, merminin arkasına beyaz bir şey tıkıyor. Nedir o?

• Fas İsrail den atmos 2000 obüsü tedarik edecekti o zaman bizde böyle bir sistem olsa bizden alırlardı demiştim şimdi var ama bizden alırlar mı muamma.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    "propellant charge" Barut, anlayacağın.

Sevk barutu (torbası) muhtemelen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    Merminin içerisinde zaten barut yok mu?

• Topu namluya süren otomatik sistem yok mu? Bilmediğimden soruyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet, kovanı yok. Sadece çekirdek. Büyük toplarda çok yaygın bir yöntemdir.

• 6s 6 kullanıcısına yanıt
    Haaa, yani o sağdaki adamın namluya yüklediği obje sadece çekirdek... İlginç, ben tüfek mermisinin büyük hali sanmıştım (çekirdek + kovan ve kovan içindeki barut - tek parça komple sistem)

Demek ki çekirdeği ayrı, barutu ayrı koyuyorsun kalibre büyüyünce.

Büyük toplarda neredeyse 100 yıldan beri topun kendisi ile onu havaya gönderen barut ayrı konuluyor. Tam olarak sebebini bilmiyorum.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Hocam büyük toplarda durum nasıl bilmiyorum ama 108 likti galiba bizimki havan takımında idim ve mesafeyi barut hakkı ile ayarlıyorsun.

Örneğin ilk atışı yaptın buna tanzim atışı denir. Sonra telsizden düzeltme gelir sallıyorum 100 sağ 50 geri. Sağı solu havanı çevirerek ayarlarsın ama 50 geri için 1 tam baruttan 1/4 oranında eksiltirsin.

10 yıl oldu yanlış hatırlamıyorsam 1 tam barut 200m mesafe veriyordu böyle kağıt gibi birşey mesafeye göre ekleme çıkarma yapılıyordu

• Bizdeki sahra obüslerinin yerini mı alacak?

• Ikincil silaha 7.62mm makineli tufek demissiniz ama aracın ustunde bildiginiz 12.7mm agır makineli tufek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.