Şimdi Ara

[HEDEF 1K] Kafam çok karışık :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle 12. sınıfa geçtim yazın başından beri özel ders alıyorum.

Hocalar tanıdık olduğu için saat sıkıntısı yok.

Matematikçi(mat+geo) ile haftada en az 5 saat çalışırız.
    Fizikçi ile 4 saat
    Kimyacı ile 4 saat
    Biyolojici ile 2 saat

Yaz başından beri gayet konu tamamladık ve herhangi bir dershane programından hızlı ve kalıcı olarak konuları öğrenebiliyorum. Zaten fazla çalışmış biri olmasamda temelim vardı.

Sözel dersleri kendim evde tamamlayabileceğime inanıyorum.

Deneme işini de zaman denemeleriyle çözerim diye düşünüyorum.

Ancak hedefim ilk 1000

Bu yüzden başka tanıdıklar ve özellikle okul hocalarım dershaneye gitmemi ve gerekirse özel ders almamı söylüyorlar.Evde kendi başıma çalışmak sıkıntı olacağını ve yeterli rekabet ortamı olmayacağını ve dersi istediğim gibi erteleyebileceğim için disiplin sıkıntısı yaşıyacağımı söylüyorlar.

Bu arada ders çalışma sıkıntısı çekmiyorum kendime güveniyorum Allah'ın izniyle çalışırım. Hatta bu yaz hoca tatildeyken hocayı beklemeyip internetten konu çalışıp sorularını bitirdiğim bile oldu. Durum böyle iyi giderken gelip kafamı karıştırdılar.

Sizce seçimim hangisi olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByDeeLi -- 27 Ağustos 2014; 11:37:31 >

• Moral bozmak gibi olmasın ama altyapın yoksa özel ders falan paklamaz ilk 1000 için.
  • Dediğim gibi altyapım var. Konuları tekrar gibi çalışıyoruz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByDeeLi -- 27 Ağustos 2014; 9:00:15 >
  • Bol şans dostum yolumuz açık olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35İzmirli35 3 kullanıcısına yanıt
    İnşAllah istediğimiz yerleri tuttururuz.

Peki sizin öneriniz ne dershane mi yoksa düzenimi devam mı ettireyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByDeeLi

İnşAllah istediğimiz yerleri tuttururuz.

Peki sizin öneriniz ne dershane mi yoksa düzenimi devam mı ettireyim.

bende gitmiyorum dersaneye hedef 15 bin dersane her şey değil
  • kesinlikle bir dershane olmalı hemde büyük dershane zaten sende belirtmişin rekabet ortamı filan ülke çapında değerlendirlcek haftalık denemeler falan önemlii bence bir dershaneye gitmelisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaman denemeleri rekabet için yeterli bence hedefin büyükse dersane zaman kaybettirir evde saatlerce ders calısmanı tavsiye ediyorum
  • Liseye giriş sinavinda Türkiye'de kacinciydin?

• Dersanede suan ygs işleniyor en az yuzde 70 hangi dersaneye gidersen git ve birsürü odev veriyorlar ister istemez yapacaksın onları duzenin planin bozulucak ama eger sürekli böyle devam edemeyecegini birsure sonra yayicagini dusunuyosan yazil dostum
    Eger yaymaktan korkuyosan kutuphanede calisabilirsin bu arada

• ben her zaman dershanesiz yapılabilceğini savunuyorum. ortaokulda yüzde yüz burs kazandım diye bir yıl gitmeye kalkıştım. pişman oldum. birkaç hafta sonra gitmedim. baskı yapan bir dershaneyse genelde ters tepiyor. en azından benim için. bana göre en güzeli kendi düzenini kendin oluşturmak. biraz zor ama sen onu yapmışsın zaten. bir düzenin varken dershaneye gitmek gereksiz. fikrimce.
  • 3 sene boyunca 5 dk bile kitap açmadan ders dinlemeden 420 puan ortalama yaptım. Tahmini 100k civarıdır.

@BoleynKızı

Ben aynı program ve hızla devam edebileceğime inanıyorum.

Hem kendi programımı oturtmuşken hiç dershaneye gidesim yok kafa karışıklığım geçti hepinize teşekkür ederim bu arada rekabeti zaman denemelerinde sağlayabileceğimi düşünüyorum.
  • Bu kadar özel ders alırken emin ol çalışmayı erteleyemezsin . zaten özel ders hocaların gerekli ödevlendirmeyi yaptığında ertelicek vaktin kalmaz. zaman denemelerini de giriyorsan dershane gereksiz. okulda zaman denemelerine giren arkadaşlarınla sonuçlarını kıyaslarsın türkiye sıralamana bakarsın rekabet işini de oradan halledersin
  • @ hamzakar

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bende sizin gibi düşünüyorum. Mevcut düzenimi devam ettiricem.

Düşüncesini paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkürler. Benim gibi sınava hazırlananlara da başarılar dilerim.
  • Hedef neden ilk bin? Bana saçma geliyor doğrusu böyle ilk 100 ilk 1000 hedefler. Yapamazsın demiyorum yanlış anlama. Bir bölüm hedefi en güzeli değil mi? İstediğin yere girmek için bir sıralama hedeflersin tamam. Ama ilk bine girmeden istediğin yere girebilirsin zaten. Hacettepe Tıp gibi bir iki çok uç örnek dışında. Ki bence üniversitenin hiçbir önemi yok bu tarz bölümlerde. O sıralamada gideceğin her yer sağlamdır.
  • dershane tamamiyle gereksiz özel ders iyidir rekabet ortamıymış boşversene sınıf düzeni sıkıntı rekabetten ziyade daha çok rehavet çöker insanın üzerine orda kendimden biliyorum imkanım olsa tüm sayısal dersler için özel ders alırdım avantajları çok. illa rekabet olsun diyor isen belirli bir ücret karşılığı dershanelerin denemelerine katılabilirsin
  • Hedef ilk 1000 çünkü 5-6-7-8-9. sınıfta full bilgisayar oyunlarında en iyi olmaya çalıştım. Başarılı olduğumda oldu. Önümde fırsat varken reelde de denemek istiyorum

Edit: Şaka bir yana kendime ait sebeplerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByDeeLi -- 27 Ağustos 2014; 18:56:03 >
  • Eğer, bu özel dersin yanında dershaneye yazılman ekonomik açıdan bir sıkıntı çıkarmayacaksa git derim. Gidersin istediğin derslere girer gelirsin canın istediğin zaman çıkar eve gelir yada ev dershaneye uzak olursa en yakın kütüphanede çalışmana devam edersin. Böyle daha yararlı olur diye düşünüyorum. Bu istediğinde çıkma biraz problem olabilir seni görenler ben de çıkacağım der çıkmak ister dershanenin disiplini takmazlar ve önlem almak için seni çıkarmaya da bilirler bunu da düşün. Yazılacaksan müdüre sorarsın zaten.
    Hedef 2023 unutma.
  • Ooo hedef ilk bin konusu,, listeye aldım uplarım seneye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByDeeLi

3 sene boyunca 5 dk bile kitap açmadan ders dinlemeden 420 puan ortalama yaptım. Tahmini 100k civarıdır.

@BoleynKızı

Ben aynı program ve hızla devam edebileceğime inanıyorum.

Hem kendi programımı oturtmuşken hiç dershaneye gidesim yok kafa karışıklığım geçti hepinize teşekkür ederim bu arada rekabeti zaman denemelerinde sağlayabileceğimi düşünüyorum.

Moralini bozmak gibi bir amacım yok. Fakat liseye girişte 100.000 civarı olan bir bireyin 4 yıl sonra, cok daha çetin bir mücadelenin geçtiği sınavda 1.000 olması imkansız gibi bir şey. Tecrubelerime gore söylüyorum. Tm desen bir nebze de mf'de olmaz bana göre.

Amacım dediğim gibi moral bozmak değil sadece gerçeklere alıştırmak.

Istersen 7 ay sonra hortlat, bakalım ne olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 27 Ağustos 2014; 23:02:03 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.