Şimdi Ara

Heco Victa Prime 702 Kulelerde Ses Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün fark ettim ve testlere tabi tutunca fark olduğunu anladım. şimdi tiz ve mid seslerde ses şiddeti aynı gibi ama sadece bass çalığım zaman sol kulenin daha tok bass verdiğini daha sert sağ kulenin ise daha yumuşak bas verdiği gördüm.

hatta aynı sesi ilk olarak soldan çalınca kapı titrerken sağ tarafta titreme olmadı. daha sonra interconnect kabloyu kırmızıyı beyaza olacak şekilde amfiye bağladım ancak hiçbir fark olmadı sol yine bariz daha net bass verdi. bu sorunun çözümü var mı? yoksa sağ kule arızalı mı?

amfi denon pma 720
    kablolar audioquest

• magrofon kullanıcısına yanıt
    Yerleşim farklılıklarından kaynaklanabilir. Sol hoparlör yan duvara daha yakın olabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerleşim resmini buraya atarsaniz daha sağlıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Yerleşim farklılıklarından kaynaklanabilir. Sol hoparlör yan duvara daha yakın olabilir mi?

aksine sol hoparlör biraz daha uzak, ama ben sağ ve solu eşit mesafeden de dinlerken durum aynı şekildeydi. düşük seste ve stereo dinlerken göze batmıyor ama sesi açıp tek tek dinleyince bariz farklılık var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

Yerleşim resmini buraya atarsaniz daha sağlıklı olur.

resim kalitesi için kusura bakmayın
  • Hoparlorleri yer degistir dene

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

Hoparlorleri yer degistir dene

şimdi geç oldu yarın deneyeceğim ama yerin sese bu kadar etki edeceğini hiç sanmıyorum kaldıki 2 kulede hemen hemen aynı mesafede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu arada dinleme ortamınızın o hoparlörlere uygun olmadığını belirtmek isterim.
    Hoparlörlerin karşısında olmadan sesleri net duyamazsınız

• Heco victa 702 arkasında bulunan kablo girişlerini hem alt hem üst somunlarını iyice sıkın özellikle üstleri

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bu arada dinleme ortamınızın o hoparlörlere uygun olmadığını belirtmek isterim.
    Hoparlörlerin karşısında olmadan sesleri net duyamazsınız

Sesi açında genelde pc koltuğunda durmam zaten genelde sesi açınca dolaşırım odada pc başındayken kısık seste de gayet iyide bu sorun canımı çok sıktı 2 kulede aynı sesi vermeli ses kalitesinden de memnundum ama şimdi birinin arızalı olduğunu bilmemk seslerin olmasından farklı olduğunu düşünmek çok canımı sıkıyor. ben kusursuz ses için bu sistemi kurmuştum. amazondan kuleleri ayrı ayrı aldım acaba çift olarak almadığım için mi böyle? kablolar ile ilgili olabilir mi?

Bence usunmeyin alin hoparloru amfiyi daha rahat yerlestirebileciginiz bir yere koyun oturun karsisina amfinin balanca ayari falan yerinde olsun, ondam sonra buradaki tecrübeli arkadaslar daha saglikli bilgi verebilirler.

• @HI-DEF-MAN bugün kabloları değiştirdim bir daha tak sök uğraştım hatta uc kısımları yeniden törpüledim. ama hüsran hüsran yok arkadaş biri buumm diye vururken diğeri çok daha yumuşak sanki farklı frekanslarda ses..

neyse hiç ümidim yoktu ama kuleleri değiştirdim yerlerini soldakini sağa koydum aman allahım şimdide yumuşak veren sert vuruyor sert vuran yumuşadı. o kadar sevindimki anlayamam dün öyle kafaya takmıştımki uyku uyuyamadım, galiba benim kulaklarda sıkıntı var tek kulağımda frekans kaybı gibi bişi mevcut ama kulaklık ile de aynı testi yaptım kulaklık ile normal ses duruyorum her iki tarafta.

ya dediğiniz gibi odanın akustiğinden böyle oluyor yada denon pma 720 sağ ve sola farklı ses gönderiyor bunun başka açıklaması yok. neyse bence olay hala yer değil denon un işi gibi..

Bence anfiden veya daha öncesi pc seskartıda sorunlu olabilir...

Kuleleri başka anfide deneme şansınız yokmu,, denon anfideki 1 elektronik bileşenin hata ile diğerinden farklı olması, preanfi devresinde veya anfide, 10mF kondansatörün atıyorum mesela 1mF olması, oda ses kanalına denk gelmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bence anfiden veya daha öncesi pc seskartıda sorunlu olabilir...

Kuleleri başka anfide deneme şansınız yokmu,, denon anfideki 1 elektronik bileşenin hata ile diğerinden farklı olması, preanfi devresinde veya anfide, 10mF kondansatörün atıyorum mesela 1mF olması, oda ses kanalına denk gelmesi

başka amfi yok malesef ses kartında sorun yok kulaklık ile test ettim çünkü. mesela ses kartının speaker test soundları var onlarda fark yok seste her iyi kanalda aynı gibi belki psikolojik de olabilir hata arıyor olabilirim.

aşağıda vereceğim linkteki 20hz den 70hz bass frekanslarına kadar dediğim gibi sol taraf daha sert geliyor bana kuleyi değiştim yine aynı böyle dinleyeceğim artık amfiyi sıfır aldım kutusu fln hiç açılmamış üründü.

PMA-720AE kullanan arkadaşlar aşağıdaki linkten hoparlörlerini test etsinler rica etsem, bakalım onlarda da varmı böyle bir durum sesi açıp Kick 6 -20Hz olanı çalsınlar amfiden önce sola sonra sağa sesi versinler münkünse ben de var galiba bir sıkıntı

http://www.audiocheck.net/audiotests_subwooferkicktest.php

kaynak ile denon arasındaki bağlantıyı ne ile sağlıyorsunuz?
  • quote:

kaynak ile denon arasındaki bağlantıyı ne ile sağlıyorsunuz?

bu kablo ile
    bu kablonun fiş kısmında veya rca kısmında bir sıkıntı olabilir . farklı bir kablo veya farklı bir bağlantı şekli deneyebilirmisiniz? veya cihaz çalışırken fişleri biraz oynatın bakalım
  • quote:

bu kablonun fiş kısmında veya rca kısmında bir sıkıntı olabilir . farklı bir kablo veya farklı bir bağlantı şekli deneyebilirmisiniz? veya cihaz çalışırken fişleri biraz oynatın bakalım

hocam rca kısmının girişleri değiştirip dinlemiştim. aynı idi ses yani kırmızı olanı beyaza taktım sağ sesi sola vermiş oldu. kabloda da sıkıntı yok diyebiliriz. o yüzden şimdi geriye sadece amfi kalıyor. rca kabloyu amfinin aux kısmına takmıştım farklı bir girişe takabilirim. bu arada amfide 2 adet çıkış var a b şeklinde önceden a daydı kuleye giden kablo şuan b de menteşeleride iyice sıktım. yani 1 aydır stereo dinlerken ufaktan hissediyordum sol daha baskın idi seste ama dikkat edersen anların farkı dikkar etmezsen anlamazsın öyle bir fark var.
    denon uzerindeki kulaklık çıkısını denedinizmi aynımı?
  • quote:

denon uzerindeki kulaklık çıkısını denedinizmi aynımı?

deneyemedim, büyük jack uçlu denon bendekiler hep standart 3,5 mm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.