Şimdi Ara

HECO VICTA 700 - FRONT HOPARLÖR HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünün görselleri ve özellikleri aşağıdaki gibi;

Ürün Özellikleri

Lautsprecher - Lautsprecherart: Standlautsprecher
    Lautsprecher-Prinzip 3-Wege
    Nennbelastbarkeit von 160 W
    Musikbelastbarkeit von 280 W
    Wirkungsgrad (Empfindlichkeit) von 91 dB bei 1 Watt / 1 Meter
    Übertragungsbereich: 26 Hz - 38.000 Hz
    Tieftonchassis: 2 x 170 mm
    Mitteltonchassis: 1 x 170 mm
    Hochtonchassis: 1 x 20 mm Kunstseiden-Kalotte
    Nennimpendanz von 4 Ohm
    Maße: B230 mm x T305 mm x H1.050 mm
    16,50 kg Gewicht

Almancasını geliştirmek isteyenler için bire bir :)

Saygılar,
    atalayalper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 26 Şubat 2013; 17:54:41 >

• Neden bu güzelim inceleme kimsenin ilgisini çekmemiş hayret ettim.
  • @Atalay'da
    zati
    sattığına
    pişmanmış
    Heco'ları. kesinlikle boru bir firma değil. modeli aklıma gelmedi.
    bulursam yazarım.
    heco nun bir kabini hoşuma gitti idi.
    oradan aklımda beğeni ile durur heco.
  • Bu yazıyı yazalı epey oldu hatta sattım bu hecoları ben...Ama şaşırdığım bir şey var bu inceleme yazısının altı yorum doluydu epey şey tartışmıştık nereye gitti bizim yazdığımız o kadar yorum onu anlamadım :))
  • CANAVAR
  • Hecolar almak istediğim hoparlör tercihleri listemde ama, yurtdışında çok ucuz olan ürünler burada aşırı pahalı... İkinci el düşürsem alırdım sanırım, yorumlar belli ediyor ürünleri... hecta olsun metas olsun, alıp denemek istiyorum. Webte satanlar var ama hep İstanbul dışı. Kargoda getirmeye kıyamıyorum.
  • Hortlamış bir konu daha :) Valla ben arıyorum bulamıyorum bazen siz nerelerden tutup çıkartıyorsunuz bunları bravo doğrusu..

franticis arkadaş hecolardan korkma hele ki victa ve metas serileri tam anlamıyla her türlü f/p testinden alnının akıyla çıkmış seriler gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin duyarlılıkları ve empedansları yüksek (91dB - 8ohm) karbon alaşımlı kağıt konili sürücüler vs..kullanıyorlar ses karakterleri vintage sevenleri kolay tav edebilir.. Heco - Canton - Elac - Magnat bunlar Almanların Hifi sektörüne yıllarını vermiş köklü markaları ve çoğu da Heco grubu bünyesinde.. Dünyada sayılı millet vardır Almanlar gibi hatasız mühendislik yapabilen (Japonları saymıyorum onlar zaten birinci sıradalar) Victa alacaklar bence bir ay daha beklesinler "Victa 702 Prime" serisi yolda geliyor Türkiyeye... Bu arada Ankaradaki Pelin Hifi Türkiye distribütörü Heco ve Magnat grubunun ilgilenen olursa..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgiler için teşekkürler, pelinle görüştüm, gidip mediamarktta dinliycem, bakayım bi de kaç lira, değer mi, biliyorsunuz al sat hastalığından satarken gidermiyi de düşünüyoruz araba gibi :)
  • Vallahi bence bu kabinleri satarak büyük yanlış yapmışsınız, çok iyi hoparlör bunlar, fabrika verileride ayrıca çok mütevazi şekilde yazılmış, sonuna kadar hakkını veren hoparlörler. Tabiki subjektif görüşlerimdir
  • Yanlış olarak nitelendirmek bence yapılacak başka bir yanlış olur çünkü diğer marka ve model deneyimlerini yaşayabilmek için bu değişimleri yapmak zorundasınız yoksa mukayese etme becerilerinizi geliştiremezsiniz deneyim sahibi olamazsınız ve zaten yanlış olmuş olsa bile yanlışlar doğruları bulmak için gereklidirler.. Bunlar Victa-700 idi yani serinin en büyükleri...Araya yaklaşık 1.5 sene başka marka ve modeller ile reklam aldıktan sonra (Epos Epic2 - Mission 783 - Acoustic Energy Neo1) tekrar Victa serisi edindim gayet memnunum dali ikon serisi ile "neredeyse" (kelimeye dikkat) kafa kafaya çalıyorlar diyebilirim..Lektor - Zensor - Concept serilerini kolay bir şekilde alaşağı ediyor zaten gerçek rakibi Dali'de İkon serisi.. Bu farklılıklar çoklu hoparlör bağlantısı olan yerlerde mesela bir hoparlör switch'i ile bir tıkla diğer hoparlöre geçebildiğiniz yerlerde alenen belii ediyor kendini yoksa farklı günlerde farklı ortamlarda yapılan dinletiler sonucu yazmıyorum bunları...Ben üflemeli ve vurmalı enstrümanları Victa'da ki kadar keyifli ve vurgulu bir şekilde alamadım dinlediğim bu fiyat seviyesindeki ve üstündeki diğer hoparlörlerden kndime göre sürekli kullandığım Demo parçalarım ve demo cd'lerim var..Dave Brubeck - Take Five'da o ilk zillerin vurulmasından sonra saksafon'un girmesiyle az çok dinlediğim sisteme ilk notlarımı veririm tabii bu basit bir örnek bunun gibi onlarca kafamda edinmiş eser var..Take Five tercih etmemin sebebi içinde bir çok enstrümanı kısa süreli geçişler halinde barındırıyor olması....Bir saksafon bir klarnet sesi var bu fiyata böyle bir hoparlör için fazla..Bass gitar,davul, perküsyon ise apayrı bir keyif.. Alt frekanslar tahtaya vurur gibi sert değil yuvarlak ve yumuşak mekanı subwoofer edasıyla dolduran cinsten.. Minimum 30m2 ve üzeri salonlar için düşünülsün derim tam performans alınabilmesi için..

Aynı grubun bir diğer markası Magnat'ın da güzel serileri var mesela Quantum serisi mesela Vintage serisi her incelemeden yüksek puanlar alıp çıkan seriler bunlar...Neden inat yapıyor insanlar anlayamıyorum Magnat - Heco - Elac - Canton vs..dinleyip beğenmediğim çok az model oldu hele hele Elac'ın jet sürücülü modelleri mükemmele yakın çalıyorlar ama fiyatları müthiş yüksek...Sadece magnat'ın giriş seviyesi ürünleri supreme ve motion biraz kötü heco'nun giriş ve giriş üstü modelleri kadar (Victa ve Metas) iddialı ve başarılı değiller...Onun dışında Alman hifi markalarını stereo için de pek tabii ki tercih edebilirsiniz ki ben öyle yapıyorum ve gayet memnunum hem inanılmaz hassasiyeti yüksek hoparlörler hem de f/p oranları tavan yapmış durumda.. Bazı sıkıntılarım da var tabii üst frekansların bazen midler tarafından bastırılıyor olması gibi mesela....İkon ile üst frekans konusunda pek aşık atamayabilir ikon yer victa'ları.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.