2-) totalwar-turkiye'nin forumunda oyunu öğrenebilmen için mükemmel incelemeler ve konular var oradan yararlanabilrsin
3-) "EVET HAYATINIZDA BÖYLE Bİ OYUN GÖRMEDİNİZ" başlıklı bi konu vardı bu forumda onu bulabilirsen ordan da yararlanabilirsin
ekonomi kurmak derken neyi kastettiğini anlamadım... kaynak sıkıntısımı çekiyorsun yoksa IC sıkıntısımı? sorununu biraz daha açarsan yardımcı olabilirim
Aslinda her İkiside daha doğrusu nasıl yapılacağını bilmiyorum. IC nerde gozukuyor oyunda nasıl yapılıyor ve kaynaklar mesela Türkiye'de olmayan bazı kaynaklar var bunları nasıl karşılayacağım... Ayrıca ben totalwar-türkiyeden MinasMorgul belki tanırsın.
ticaret yaparak ihtiyacın olan kaynakları sağlaman lazım...
üyesi değilim sadece bilgi edinebileceğin konular var demek istedim
bak şimdi IC denen şey sağ üst köşede yazar... bütün üretim faaliyetlerini IC ile yaparsın... production menüsünden üretime ne kadar fazla IC ayırırsan o kadar çok üretim yapabilirsin
ama bunun yanında diğer giderlerde olduğu için bütün ICni üretime veremezsin... gerekenin altında verdiğin zaman kırmızı gözükür zaten yazılar en üstteki bölüm ve supplies bölümü asla kırmızı olmamalıdır + üretim bölümü kırmızıysa üretime daha fazla ıc ayırabilir yada ürettiğin şeylerden birini iptal ederek dengeleyebilirsin
eksilen kaynakları bulmak için fazla olan kaynaklarını kullanıcaksın... mesela petro leksiğin var! arabistan ile anlaşma imzaliycaksın ve petrol alıp fazlalık olan kaynaklarını vericeksin
anlamadığın biyer varsa yaz çekinme
Ben bir kaydımı orada paylaşmıştım. Yararına olabilecek bilgiler vardır sanırım.
İlk yıllarda endüstriye yönelip ekonomik upgradeler yapacaksın. Zaten uç noktalarda bir ülke değilsen ilk 5-6 yıl savaşmazsın. Orta halli-küçük ülkelerdensen de gelişebildiğin kadar gelişip dünyaya ayak uydurup pastadan payını almaya, kârlı çıkmaya bakacaksın. Oyun çok gerçekçi olduğu için öyle Zimbabwe ile dünyayı ele geçirmeniz imkânsız. Ne kopartırsam kârdır şeklinde azar azar ilerlemeli ve ekonomiden kasıp orduya yönelmemelisin. Her şehirde aynı anda yapabileceğin IC kadar fabrika yapmalısın ki hızlı gelişesin.
Ticaret işini otomatik, yani bilgisayar kontrolüne bırakmanı tavsiye ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
Ben bir kaydımı orada paylaşmıştım. Yararına olabilecek bilgiler vardır sanırım.
İlk yıllarda endüstriye yönelip ekonomik upgradeler yapacaksın. Zaten uç noktalarda bir ülke değilsen ilk 5-6 yıl savaşmazsın. Orta halli-küçük ülkelerdensen de gelişebildiğin kadar gelişip dünyaya ayak uydurup pastadan payını almaya, kârlı çıkmaya bakacaksın. Oyun çok gerçekçi olduğu için öyle Zimbabwe ile dünyayı ele geçirmeniz imkânsız. Ne kopartırsam kârdır şeklinde azar azar ilerlemeli ve ekonomiden kasıp orduya yönelmemelisin. Her şehirde aynı anda yapabileceğin IC kadar fabrika yapmalısın ki hızlı gelişesin.
Ticaret işini otomatik, yani bilgisayar kontrolüne bırakmanı tavsiye ediyorum.
evet ticaret işi otomatiğede alınabilir... pek tercih etmediğim bi yöntem olduğu için söylemeyi untmuşum
Artifical Intelligence'nin() bu konuda saçmaladığına pek tanık olmadım. Ondan ben otomatiğe alıyorum. Özellikle ilk yıllarda tamamiyle fabrika yapımına yüklendiğim için yılları hızlı geçirmek daha iyi oluyor IC sayısını arttırmak istememden kelli. Haliyle bir ton ticari anlaşma geliyor, tek tek ilgilenmek ne gidiyor ne geliyor hesap etmek beni yoruyor. Ben de tercih etmiyordum ama getirisi götürüsünden hayli fazla. Zaten eksik kaynak ya da negatif bir artış(negatif artış nasıl olacaksa) varsa AI otomatik olarak o yönde ticari anlaşmalar yapıyor. Ben uğraşmaya değmez derim ama uğraşılırsa daha iyi olur tabi ki
quote:
Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
Artifical Intelligence'nin() bu konuda saçmaladığına pek tanık olmadım. Ondan ben otomatiğe alıyorum. Özellikle ilk yıllarda tamamiyle fabrika yapımına yüklendiğim için yılları hızlı geçirmek daha iyi oluyor IC sayısını arttırmak istememden kelli. Haliyle bir ton ticari anlaşma geliyor, tek tek ilgilenmek ne gidiyor ne geliyor hesap etmek beni yoruyor. Ben de tercih etmiyordum ama getirisi götürüsünden hayli fazla. Zaten eksik kaynak ya da negatif bir artış(negatif artış nasıl olacaksa) varsa AI otomatik olarak o yönde ticari anlaşmalar yapıyor. Ben uğraşmaya değmez derim ama uğraşılırsa daha iyi olur tabi ki
bir ticari anlaşma yapılırken politika etkili oluyomu? aramız -120 olan ülke ile +120 olan ülke aynı anlaşmaya aynı % ilemi imza atıyo? bundan tam emin olamadığım için otomatiğe almıyorum aslında
mesela şu 2003 modunu oynarken brezilya kanada gibi kaynakları çok fazla olan ülkelerle aramı iyi tutup bütün anlaşmalarımı sadece onlarla yapıyodum..
bide bize uzun mesafede olan ülke ile uzak mesafede olan ülke arasında bi kâr farkı olurmu ticarette?
bunlara cvp verirsen sevinirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme