Şimdi Ara

###HDR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ BURAYA### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
8.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     ###HDR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ BURAYA###

ÖNCE

SONRA

Kullanılan Program: Photomatix 2.5.1 Lisanslı Sürüm

• quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

İlk Denememdir

ÖNCE

SONRA

Kullanılan Program: Photomatix 2.5.1 Lisanslı Sürüm

caner kıskandırdın beni
    valla tebrik ederim birde manzara fotosu olsa harikalar yaratırdın
    makinam gelmedi hala bi daha vermicem kuzenlere
    gelince ilk işim bol bol hdr foto koymak

• He he etrafa baktım da öle pek bi manzara yok o yüzden ev içinden bir kare alayım dedim Güzel bişeymiş bu HDR
  • quote:

Orjinalden alıntı: stilll

bu nasıl.pek iyi değil ama.

güzel sadece güneş biraz fazla parlamış

quote:

QamiQaze Tarih 19 Ağustos 2007; 14:26:31
    tek jpeg'ten yaptığım bir çalışma

harkulade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 19 Ağustos 2007; 19:21:41 >

• ORJİNAL

HDR

Önceden çekilmiş tek resim üzerinde oynama yapılarak oluşturulmuştur.
  • ilk amatör HDR fotom.

HDR

• Sinan gayet başarılı, tebrikler

ORJİNAL

SONRA

Bu da tek resim üzerinden yapılmıştır. Ayrı ayrı çekilen pozlar kadar kaliteli olmuyor maalesef

• merhabba arkadaslar bende bugun photomix ile bı hdr denemsı yaptım ama sunu soracam sıze fohotomix te jpeg olarak kaydetemıosunuz fotografı hdr i jpeg e neyle cevırıosunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aylakadam81

merhabba arkadaslar bende bugun photomix ile bı hdr denemsı yaptım ama sunu soracam sıze fohotomix te jpeg olarak kaydetemıosunuz fotografı hdr i jpeg e neyle cevırıosunuz.

Programı tam sürüm yapman lazım JPEG olarak kaydedebilmen için. Register diyerek aşağıdaki bilgileri girin

Name: [C_a_N_e_R]
    Serial: 5F56-799G-3YHN-553Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 19 Ağustos 2007; 22:33:07 >
  • quote:

quote:

merhabba arkadaslar bende bugun photomix ile bı hdr denemsı yaptım ama sunu soracam sıze fohotomix te jpeg olarak kaydetemıosunuz fotografı hdr i jpeg e neyle cevırıosunuz.

Programın tam sürümünde JPEG olarak kaydedebiliyorsun. Şurdan çekebilirsin

http://rapidshare.com/files/27612116/PhotomatixPv241.rar

harikasın ...bu arada senin oda çekimin bellona katalog çekimi gibi olmuş...bu hdr olayı fotoğrafa değişik bir hava veriyor ...sanki gerçek değil yada tam biz öyle görmüyormuşuz gibi farklı bir bakış açısı var ...sanırım bizim gözümüz bir algıda bulunuyor bu teknikteki gibi bir gerçekler yok aslında 3 farklı ışık almış fotoyu tek karede sunuyor ve bence görüntü harika oluyor...acaba -1 0 +1 ile -2 0 +2 arasında bir fark olur mu ?
    denemek lazım ama evde arkası alaca bulaca olmayan düz zemin aramaktayım ...en son cam kenarındaki mermere kadar gidiverdim ...
    bunları yazana kadar rar dosyasınında şifreli olduğu ortaya çıktı ..size zahmet birde şifreyi alsak...

• quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

quote:

quote:

Programın tam sürümünde JPEG olarak kaydedebiliyorsun. Şurdan çekebilirsin

http://rapidshare.com/files/27612116/PhotomatixPv241.rar

harikasın ...bu arada senin oda çekimin bellona katalog çekimi gibi olmuş...bu hdr olayı fotoğrafa değişik bir hava veriyor ...sanki gerçek değil yada tam biz öyle görmüyormuşuz gibi farklı bir bakış açısı var ...sanırım bizim gözümüz bir algıda bulunuyor bu teknikteki gibi bir gerçekler yok aslında 3 farklı ışık almış fotoyu tek karede sunuyor ve bence görüntü harika oluyor...acaba -1 0 +1 ile -2 0 +2 arasında bir fark olur mu ?
    denemek lazım ama evde arkası alaca bulaca olmayan düz zemin aramaktayım ...en son cam kenarındaki mermere kadar gidiverdim ...
    bunları yazana kadar rar dosyasınında şifreli olduğu ortaya çıktı ..size zahmet birde şifreyi alsak...

Arkdaşım o verdiğim dosya bozuktu :D Ben yukarıdaki mesajı editledim ve key verdim. Onları girerek lisanslayabilirsin. Son versiyona da uymaktadır. Erken almışsın benim mesajı alıntı olarak

• FOTOLARI iKİ KARE OLARAKMI ÇEKİYORSUNUZ YOKSA TEK KARE ÇEKİP PS DE EV. AYARLARINIMI DEĞİŞTİRİYORSUNUZ?
  • Ben 4 kare çekiyorum. PS'de hiç sağlıklı olmuyor tavsiye etmiyorum. Yukarıda örnekleri var. İşe yaramıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: WILLIAMs

FOTOLARI iKİ KARE OLARAKMI ÇEKİYORSUNUZ YOKSA TEK KARE ÇEKİP PS DE EV. AYARLARINIMI DEĞİŞTİRİYORSUNUZ?

tek fotoda ev bi işe yaramaz.
    HDR çekimin özelliği zaten fotoğraf makinasının ışığı algılama biçimi ile ilgili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

quote:

Orjinalden alıntı: WILLIAMs

FOTOLARI iKİ KARE OLARAKMI ÇEKİYORSUNUZ YOKSA TEK KARE ÇEKİP PS DE EV. AYARLARINIMI DEĞİŞTİRİYORSUNUZ?

tek fotoda ev bi işe yaramaz.
    HDR çekimin özelliği zaten fotoğraf makinasının ışığı algılama biçimi ile ilgili.

yanlış bilgi wermeyelim lütfen
    ps'da fotoğrafın kontrast ayarlarını değiştirterek kaydedip hdr yaparsak da aynı sonucu alabiliriz...
  • asıl yanlış bilgiyi sen veriyorsun sevgili 10_ur
    yukarıda koskoca bir makale ekledim belliki okumamışsın.hdr yönteminin uygulanma esası fotoğraf makinelerindeki pozlamalardan ötürü merceğe giren ışığın tam verimli olamaması.

en basit örnek :
    bir gün ışığında uzun pozlamayla bir pencere resmi çek.pencerenin dışındaki manzara çıkıcakmı bakalım.çıkmaz elbette.şimdi o resime sen istediğin kadar photoshop'ta expouse uygula o manzara çıkmaz.
    sadece ışık patlaması çıkar.manzaranın görünmesi için düşük pozla çekersin.bu seferde pencerenin etrafı görünmez.onada ps uygula yine bi netice alamazsın.

kısacası yapay expouse ile sonuç alamazsın.fotoğrafı gerçek haliyle yani orjinal farklı pozlama ile çekip
    her çektiğin karede ayrı bir yerin net çıktığını görürsün.
    işte hdr bu net kesimleri birleştiriyor

hadi bu resme photoshopta expose uygula bakalım.pencerenin arkasındaki manzara çıkıcakmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 20 Ağustos 2007; 22:34:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

asıl yanlış bilgiyi sen veriyorsun sevgili 10_ur
    yukarıda koskoca bir makale ekledim belliki okumamışsın.hdr yönteminin uygulanma esası fotoğraf makinelerindeki pozlamalardan ötürü merceğe giren ışığın tam verimli olamaması.

en basit örnek :
    bir gün ışığında uzun pozlamayla bir pencere resmi çek.pencerenin dışındaki manzara çıkıcakmı bakalım.çıkmaz elbette.şimdi o resime sen istediğin kadar photoshop'ta expouse uygula o manzara çıkmaz.
    sadece ışık patlaması çıkar.manzaranın görünmesi için düşük pozla çekersin.bu seferde pencerenin etrafı görünmez.onada ps uygula yine bi netice alamazsın.

kısacası yapay expouse ile sonuç alamazsın.fotoğrafı gerçek haliyle yani orjinal farklı pozlama ile çekip
    her çektiğin karede ayrı bir yerin net çıktığını görürsün.
    işte hdr bu net kesimleri birleştiriyor

hadi bu resme photoshopta expose uygula bakalım.pencerenin arkasındaki manzara çıkıcakmı

• Onur yap hadi

• Hadi çıksın bakalım manzara..
  •  ###HDR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ BURAYA###

raw çekildi, -1,0,+1 ev değerinde 3 jpeg elde edildi sonra birleştirildi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.