Şimdi Ara

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helfgott


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: helfgott

    1) öncelikle hakaret ediyorsun. gerizekalı kelimesini kullanarak senin yaptığını yapmayı ilk akıl eden sen değilsin. ben de hakaretle karışık istihzai bir tonda yazdığım için şu ana kadar sorun değil. ancak son yazın sınırı aştı. şikayet etmek de dava etmek de şu noktada karşılıklı ondan hakkaniyetli değil . ama vitesi artırma.

    2)yaratıcı olma kısmı karşılıklı etkileşime bağlı taktir edersin. senden basma kalıp cümlelerden başka birşey gelmiyor. ve hep aynı konu etrafında dönüyorsun. ben de tıkandım.

    3) sana büyük ile şanlı kelimeleri aynı anlama gelir diyen mi oldu? sen kötü niyetten bahsediyorsun ya işte kötü niyet bu. mal bulmuş magribi gibi atladın. türklüğün niteliği önemli değil derken, x veya y niteliğini belirtmenin önemi yok. türklük olumsuz birşey olduğu için değil demeye çalışıyorum. sen de anlıyorsun ama işine gelmiyor.

    4) bilale anlatır gibi anlatıyorum kısmı doğru. çünkü anlama kısmına özen göstermiyorsun. bunu yaparken de kesinlik ifade etmesi için daha fazla açıklayıcı yan cümlecik kullanıyorum. günlük hayatta kullanıyor musun dersen sence benim kullandığım cümle yapıları forumda yazıştığın diğer insanlara benziyor mu diye sorarım.

    5) milliyetçilik ile milliyetçiliğe daya üniter devlet arasında kesin bir fark var. ayrıca senin kurduğun cümle yanlışken benim kurduğum cümle doğru.. sen yine özensizce takılırken aklında kalan kadar aktarmaya çalıştın. ancak anlam değişiyor.

    6) sen de akademik bir altyapı yok. birkaç birşey duymuşsun. çoğu herhangi bir düzleme ait değil. bağlamları çok sınırlı. ayrıca kafanda nedensellikle açıklamamışsın. dinleyip kabul etmişsin. mesela;

    "Milliyetçiliğe dayalı bir devletten bahsetmek adına milliyetçilik kelimesinin kullanımını anlayamamak senin idrak edememenden kaynaklıdır, art niyetli olduğunu ve işine geldiğini kullanmaya çalıştığını gösterir. Çünkü koca tartışma boyunca milliyetçilik ile ilgili başka hiçbir kelime geçmemiştir. "

    yukarıdaki ilk cümlene kargalar güler. sen benim kullandığım terminolojiyi tek bir kez bile kullanarak birşey açıklamamışsın. tek bir kez üniter devlet yazmamışsın ben senin doğru anladığın sonucuna nasıl varabilirim. bu hatanı yüzüne vurduğumda dürüst yaklaşman gerekiyor. bu tartışmaya duyman gereken saygıdan ileri geliyor. dürüst olmak zorundasın. o zaman ben her yanlış yaptığımda aslında şunu kast etmiştim der çıkarım. o zaman tüm suçlular beyana dayalı suçlardan aklanır. oysa sen hata yaptığında beni suçlama yoluna gidiyorsun, bu çok kaypakça bir yaklaşım.

    "ispat yoksa ortada yalan da yok demektir." ispat var ama. senin kullandığın kelimelerden benim yazdığım şeyin ifade edilmediği anlaşılıyor. bak yine kaypakça kaçış böyle olmaz. hatanı kabul edeceksin. geniş zaman emir kipi yazıyorsun hiç birşekilde bu konu ile ilgili açıklama getirmiyorsuun. çamura yatabildiğim kadar yatacağım mantığı mı iyi niyet. yapma.


    sonuç olarak mertçe tartışacaksan gel ortaya fikrini koy tartışalım. yok çamura yatarım kendimce element uydururum üste çıkmak için her türlü yalanı atarım diyemezsin. dürüst olmak gibi bir zorunluluğun var. benim de, senin de...

    son olarak:
    kaynak göstereceğin zaman ingilizce wikipedia yı verebilirsin. elbette akademik bir kaynak değil ama genellikle özenli hazırlanmış ve doğru, rafine bilgiler içeriyor.

    Şikayet etmeye değer birşey yok demek, ortada herhangi bir hakaret de yok demektir. Eğer ortada bir hakaret olduğunu düşünüyorsan şikayet de edeceksin, yoksa hakaret ediyorsun dedikten sonra şahsi hakarette bulunmayacaksın arkadaşım, biraz dik duracaksın.

    2- Demek ki karşındakine göre şekil alan birisin, nevi şahsına münhasır, özgün bir yapın yok, bunun izahı budur.

    3- Eğer aynı anlama gelmediğini kabul ediyorsan, büyük millet ile başlayan bir cümleye şanlı millet diye cevap vermeye çalışmayacaksın. Ayrıca Türklük kötü birşeydir demedim, Türklük olumsuz birşeydir dedin de demedim. Türk ifadesinden kastın ırk mı milliyet mi olduğundan başlayan bir tartışma içerisindeyiz. Yani yine kendin uydurduğun bir kavram üzerinden, kendi kendine cevap veriyorsun. Dolayısıyla "sen de anlıyorsun, işine gelmiyor" diye itham ettiğin konu hakkında herhangi birşey bilmiyorum, anlamıyorum da. Zira ben bu konu hakkında birşey konuşmadım.

    4- "Bilal'e anlatırmış gibi anlat" ile alakalı birşey söylemedim ben bir önceki mesajımda. Yine yazılanı anlamamışsın zira doğru düzgün okumamışsın.

    5- Kavramlar arasında fark olmadığını söyleyen oldu mu ? Yine lafı çarpıtarak rakkaselik peşindesin. Milliyetçi kelimesinin geçtiği tek mesaj senin, o mesaja istinaden cevap verirken yapılan kısaltmayı anlayamamak hadi bir nebze. Ama bal gibi anlıyor fakat senin tabirinle "mal bulmuş mağribi gibi" üzerine atlayıp birşeyler elde etmeye çalıştığın için gayet açık olan şeyi görmek istemiyorsun, niyetin iyi değil.

    6- Bende akademik bir altyapı yok zira akademisyen değilim. Akademik bir altyapıya sahip olmak zorunda da değil. Akademik bir tartışma yapmadığımız yahut akademik bir makale, kitap gibi birşey yazmadığımız için olmasına da gerek yok, öyle bir iddiam da yok. Sen de striptizci değilsin mesela. Olmamız gerekmeyen, alakasız şeyler yazıyoruz ya, benim canım da bunu yazmak istedi.

    7- Senin kullandığın "terminolojiyi" kullanmak gibi bir zorunluluğum mu var ? Ayrıca orada yazılan şey gayet açık ve net, Türkçe okuyabilen ve okuduğunu anlayabilen herkes, orada ne yazdığını anlayabilir. Başka bir sonuca varıyorsan bu senin sorunun.
    Ayrıca ortada herhangi bir hata yok. Ortada kesinlik olmayan birşeyi ispat etme şansın olmadığı halde hatalı olduğumu nereden çıkardın ? Kaldı ki ben bunu kastetmedim gibi birşey söylemedim, ben bunu bunu yazdım zira konu bununla ilgili, bunu anlayamıyor yahut başka bir anlam çıkarıyorsan problem sendedir dedim. "Geçen şuradan karpuz aldım ama kelek çıktı" dediğinde "Ya evet bende aldım, kötüydü" denirse, burada kastedilen yerin aynı manav, alınan şeyin de karpuz olduğunu anlamıyorsan suçu karşında arama.

    8- Neyi ispat ettin bak tekrar soruyorum. Kendince bak ben şunu ispat ettim deyip duruyorsun da ortada bir bilgi yanlışı yok, yazım yanlışı yok, orada yazılan şeyi anlayamayan sen varsın. Eğer bu ispat oluyorsa, o vakit bende çelik ayna diyeyim, tartışmayı aynı kaliteye getirmiş oluruz, olur mu ?

    9- Dürüst olmak gibi bir zorunluluğum yok, senin de yok, kimsenin yok. Dürüstlük, öznel ve ahlaki bir kavramdır. Dolayısıyla ortada bir zorunluluk olmadığı gibi eğer bana yalancı diyebiliyorsan ortada öznel olmayan, kesin bir yanlış vardır, bilgi yanlışı gibi ve bunun aksini ispat etmekle yükümlüsün. Aksi halde hem iftira atmış sayılırsın hem de birisine alenen yalancısın demek ve ispat edememek, yine madde 125'e alenen rencide edici davranışta bulunmaktan dolayı suçtur. Yani şahsi hakarettir. Kişi kendinden bilir işi demişler değil mi...

    "Şikayet etmeye değer birşey yok demek, ortada herhangi bir hakaret de yok demektir." yahu bu mantıksız çıkarsamaları hangi engin potansiyelinle üretiyorsun. hayır ortada hakaret var. ama bu karşılıklı ve belli bir dozda. ben de bunu sorun etmiyorum. yani hakaret var. ama sorun yok. idrak edebildin mi. aynı şeyi 5 kere daha yazarım sen yeter ki idrak konusunda bir iki adım at.

    2) elbette karşıdakinin söyledikleri ile etkileşim içinde yazışıyoruz. sen nasıl yazıştığının suurunda değil misin? karşılıklı cevap vermek ile özgün olmamak arasında kurduğun ilişki uykusuzlukla mı ilişkili.

    3)yahu o örnek. onun bile ayırdına varamıyor musun? oradan nasıl türklük ile ilgili olumsuz birşey söylediğini iddia ettiğim sonucuna varıyorsun. o nitelikten bahsettiğimi vurgulamak için verdiğim örnek. ama sen işine geldiği için kötü niyet göstermekte beis görmeyip büyük ile şanlı kelimelerinin aynı anlama geldiğinin iddia edildiğini belirtmemelisin. bu kadar türkçeyi bilmeyen biri ile tartışılır mı sence? senin milyarda 1 bu forumda bu iki kelimenin aynı anlama gelmediğini bilmeyen biri olacağına inanma ihtimalin var mı? elbette yok. ama işine geliyor ya öyle anlamış gibi rol yapmak serbest.


    4)sen söyleme ben sennle ilgili durumu belirttim. anlamdığımı nerden çıkardın. zaten sen işine geldiği gibi anladığın için benim seni tam olarak anlamam mümkün değil.

    5)benim kullandığım orjinal deyişleri kullanmak yerine özgün deyişlerle gel. hep ben sana birşeyler öğretiyorum gibi bir görüntü var. yaratıcı olamayabilirsin ama gayretin olmalı. benim dediklerimi tekrar etmekle olmaz. rakkaselik dediğini tam anlamıyorum ama senin şu dürüst olmama halin o rakkaselik oluyor sanırım. sen de burada kimseye o rakkaseliği bırakmazsın. dürüst olmama gerek yok diyerek rakkaseliğin piri olduğunu sanıyorum ispatlamış oluyorsun.

    6) bel altı gelme. sen de konsomatris değilsin gibi cevaplarla mı yazışalım. edepli ol önce. sinirlediysen eğer onun çözümü böyle şeyler yazmak değil. akademik bir altyapıya sahip olmalısın. eğer bilgi tartışması yapıyorsak. yoksa senin yaptığın gibi kayıkçı kavgasına dönüyor iş. senin ortaya koyduğun bir bilgi yok. dolayısıyla olay kısırlaşıyor. aynı şeyleri tekrar ediyorsun. akademik altyapın olsaydı dürüst olmak zorunda değilim demezdin. striptizci gibi kelimelerle basitleşmezdin. bu bir kültürdür, akademisyen olmana gerek yok. tartışma ahlakına haiz olmakla ilgili bir konu.

    7) terim kullanmıyorsun doğru düzgün. terim tartıştığımız konunun yapıtaşı kelimeler. onları kullanıp fikrin üzerine yorum katmıyorsun. sadece boş beleş tartışmaya çalışıyorsun. şunu yapmak zorunda mıyım bunun yapmak zorunda mıyım vs gibi.


    8) ispat ettiğim konu benim söylemediğim birşey ile beni suçlaman. ispat olarak getirdiğin fotoğraf seni doğrulamıyor. umarım anlamışsındır.

    9) dürüst olmak dediğim konu tartışma ahlakı gereği olmazsa olmaz bir mesele. yoksa aksiyomları bile tartışmak durumunda kalırız. seninle yaptığımız da daha çok bu oluyor. ve sen aksiyomları bambaşka bir şekilde yorumlayıp doğru diye masaya getiriyorsun.



    tartışmayı başlatan öne sürdüğün argümana dönecek olursak " ne mutlu türküm diyene" sözündeki türk kelimesinin vatandaşlık anlamı taşıdığını belirtmiştin ben de türk kelimesinin ırk millet ve vatandaşlık anlamlarında ayrı ayrı kullanıldığını söylemiştim.

    seninle ilgili temel eleştirimi tekrarlıyorum söylediklerin yanlış olmamakla birlikle belli bir ideolojik yaklaşımının ilgi alanıyla sınırlı ve bu da bütünü görmeni engelliyor. özgünlükten bahsettiğin için söylüyorum o sohbetlerde allem i cihan olarak önünüze getirilen kişi ile aynı bilgiye sahip olsan bile aynı fikre sahip olmamalısın. bilgiyi birilerinden alabiliriz. ama fikirleri kendimiz inşa etmeliyiz. kendimiz idrak edip kendimiz sorgulamalı ve sağlamlaştırmalıyız. ben daha fazla uzatmıycam bub tartışmayı. hakkımız geçti birbirimize, benden yana helal olsun..




    Teknik olarak şikayet etmeye değecek birşey olmaması demek, ortada hakaret olmadığı anlamına gelir. Ya Türkçe yazma, İngilizce falan yaz ya da yazdığına göre davran.

    2- Etkileşim demek, karşındakiyle bilgi alışverişinde bulunmak yahut karşındakinin söylediğine cevap vermek demektir. Sen ise bana cevap vermiyor, benim söylediklerimi biraz değiştirip, ısıtıp tekrar bana sunuyorsun. Dolayısıyla burada herhangi bir özgünlük yok, karşındakine göre şekil alıyorsun.

    3- Söylediğimi iddia ettin gibi bir laf etmedim, yazdığım şey ortada. "Türklük olumsuz birşeydir dedin de demedim." herhangi bir iddiada bulunmak değildir. Tam tersine, öyle bir iddiamın olmadığını söyledim. "Teach me if you can" sözünün sınırlarını zorluyorsun resmen. Dil, okumak, okuduğunu idrak etmek falan hak getire tabii..

    4- Benim mecaz verdiğim konu ile senin "Bilal'e anlatır gibi anlat" sözü arasında hiçbir alaka yok, ama nasıl oluyorsa bu alakayı kuran sen olmana rağmen yine kabahat benim oluyor. Tebrikler...

    5- Senden alıntı yaparken gidip Mahmut efendinin cümlesini yazacaktım, haklısın... Bu arada gidip bir lugat falan karıştır, bilmediğin kelimeleri öğrenmek için kullanılan bir kitaptır, birşeyler öğrenirsin, yararına olur.

    6- Bel altı bir durum yok ortada. Sen alakasız birşey yazdın, ben de yine alakasız birşey ile cevap verdim. Kaldı ki striptizcilik dedim, müstefreşe demedim. Yine aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyorum; akademik bir tartışma yapmıyoruz, akademik bir mecrada değiliz, akademik seviyede bir makale kitap gibi birşey de yazmıyoruz. Dolayısıyla akademik düşünmek yahut akademik yazı yazmak gibi bir zorunluluğum olmadığı gibi akademisyen de değilim, haliyle akademik hiçbirşey yapmak gibi bir zorunluluğum yok. Tartışma adabının da akademisyenlik yahut akademik yapı ile alakası yoktur. Canın öyle istiyor diye kural, metod falan uydurma gece canın sıkıldığı için.

    7- Terim kullanma zorunluluğum yok da ondan! Sana ne yahu, neyi kullanıp kullanmayacağıma sen mi karar veriyorsun hayırdır ? Adama bak yahu, benimle tartışırken terim kullanacaksın diye direteni de ilk defa duyuyorum

    8- Uyku başına vurmuş anlaşılan. Benim yazdığım, gayet açık ve ortada olan birşeyi yanlış anlayıp, belki de anlamayıp, aha da bu yanlıştır diye ortada dolaşan sensin. İşine öyle geliyor, o zaman yanlıştır, ispatı budur diye bir kural icat oldu da haberimiz mi yok ?

    9- Tartışma ahlakında dürüst olmak gibi bir zorunluluk yoktur. Kaldı ki tartışma ahlakı diye birşey de yoktur, tartışma adabı vardır. Tartışma adabı da konudan konuya değişir. Ayrıca dürüst değilsem bir yalanımı, net bilgi üzerinden yani öznel olmayan, nesnel bir yalanımı ispat etmek zorundasın. Aksi takdirde yineliyorum; dürüstlüğüm hakkında benimle tartışamazsın, alenen yalancı demek şahsi hakarettir ve yasal olarak da suçtur.

    Bu arada çok merak ettim, şu savunduğum ideoloji neymiş onu bir yazsana. Hakikaten merak ettim zira benim bilmediğim bir ideoloji sınırlarında konuşuyormuşum, ne olduğunu merak ettim. Bunu söylediğine göre hangi ideolojiye mensup olduğumu da biliyor olman gerekiyor.
    Ayrıca kendi fikirlerini oluşturmak demek, şimdiye kadar söylenen herşeye aykırı olmak, hiçbirşey ile aynı fikirde olmamak gibi birşey değildir, bunu nereden uydurdun ? Birisi ile aynı fikri paylaşabilirsin, buna da aklın yolu bir denir. Zira benim için en doğru fikir, yine benim fikrimdir. Eğer buna inanmıyor olsam rakkaselik yapar, kendi fikrimi savunmazdım. Geliştiririm yahut aynı kalır, fakat birisi çıkıp aksini ispat etmediği müddetçe en doğru fikir benim fikrimdir. Başkası benimle hemfikir ise ne güzel, değilse ve aksini ispat edemiyorsa da yanlıştır. Bu kadar basit.




  • çıkın konu dışında tartışın özel mesaj yoluyla tartışın .


    bide uzun uzunda yazmıyolar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakingozcu


    quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX


    quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST


    quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Bu mantıkla malum şahsın da fetöden alınması gerekiyor. Heycanla bekliyoruz. Yoksa adalet herkesi eşit görmüyor mu?

    Fetö'nün terör örgütü gibi davranmaya başlamasından sonra Terör örgütü ilan edilip mücadele edildiğini ve inlerine girilip dağıtıldığını , unutmuş olamazsın senin niyetin bağcı dövmek çünkü. Hatta Terör örgütü ilan edilten sonra FETÖ'nün çektiği her operasyona sırf hükümetin aleyhine diye destek olduğunuz gerçeği alenen ortada dururken bu kadar büyük lafler etmeye utanırdım yerinde olsam.

    Fetönün terör örgütü olduğunu ben 13 yaşındayken biliyordum ama sizin gibiler kabul etmiyordu, terör örgütü olarak görmüyorlardı. Şimdi de aynı durum var zaten. PKKyı destekleyenler pkkyı terör örgütü olarak görmüyorlar. Biraz zeka gerek yani anlayacağın. Cemaat hep terör örgütüydü.

    Sen mi karar veriyorsun terör örgütü olduğuna ? Misal senin zeka seviyenle düşünecek olursak , apo siyasal da okurken ona kitap bağışlayan bir yardımsever de pkk örgütü olmaktan içeri alınmalı. Bir insana bir örgüte topluluğa yardım etmek suç değildir , ta ki o insan o topluluk suça bulaşana kadar. Suç işlemeye başladıktan sonra sen ona suç işlemesine yardımcı olacak şekilde desteğe devam edersen o zaman suçlu olursun. Tabi burada birisinin suçlu olup olmadığını senin gibiler değil devlet belirler. Boşuna zırlama.

    Dersane krizinde ne değişti onu bir anlatıver sen istersen madem konu derinleşiyor..

    Ne istediler de vermedik derken ne verdiler onu da söylersin şimdi.

    Katile silah temin edip ben silahı verdiğimde daha cinayet işlememişti durumuna benziyor sendeki savunma. Gel bundaki mantığı sen tamamla şimdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzgünK


    quote:

    Orijinalden alıntı: tıpstar

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.




    Ateist bir insan olarak, Allah'a inanan Müslüman bir insanın herhangi bir insan ırkını üstün görmesine, diğer ırkları aşağılamasına aklım ermiyor. Müslüman değilsin sanırım? Allah yaratmadı mı dünyayı, tüm hayvanları, tüm insanları?

    Önce o sözün ne demek olduğunu iyice bir düşün, araştır, ne anlama geldiğini bir idrak et, olmuyorsa çevrenden fikirler alıp öğrenmeye çalış. Sırf karşıt görüşlü olmak için mi okuyorsunuz şu yazılanları? Nasıl ırkçılık olarak algılıyorsunuz şu sözü? Allah akıl fikir versin.




  • Tutuklasın herşey yapılsın hepsi hain pkklı. Sırrıyı saldılar ya la. Gel hele gel gel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzgünK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: ÖzgünK


    quote:

    Orijinalden alıntı: tıpstar

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.




    Ateist bir insan olarak, Allah'a inanan Müslüman bir insanın herhangi bir insan ırkını üstün görmesine, diğer ırkları aşağılamasına aklım ermiyor. Müslüman değilsin sanırım? Allah yaratmadı mı dünyayı, tüm hayvanları, tüm insanları?

    Ne mutlu Türküm diyene yazıyor orada. Ne mutlu Türk ırkından olana, onlar yücedir diye birşey yazmıyor. Önce bir Türkçe öğren, millet, ırk gibi kavramları öğren sonra laf çarpmaya çalışırsın.

    Yav sen hiç Kuran okudun mu? Nasıl bir Müslüman ırkçılık yapar? Allah sadece Türkleri mi yarattı dünyada? Dünyayı ve diğer ırkları, hayvanları, evreni kim yarattı? Sen aç bir Türkçe kuran oku baştan sonra. Belli ki dini eğitimin 0. Allah'a inanan bir insanın ırkçılık yapacağına ihtimal vermiyorum. Günah işliyorsun.

    Nasıl bir kafa bu? Adam "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünün ırkçılık olmayışını anlatıyor, sen Kur'an'dan, evrenden, günahtan bahsediyorsun. Ne içiyorsunuz arkadaş. Dostça bir tavsiye benden. Anlamını bilmediğin bir söz hakkında bu kadar ön yargılı olma, araştır, anla ondan sonra fikir sahibi olursun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    quote:

    Orijinalden alıntı: helfgott

    quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST


    quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Bu mantıkla malum şahsın da fetöden alınması gerekiyor. Heycanla bekliyoruz. Yoksa adalet herkesi eşit görmüyor mu?

    Fetö'nün terör örgütü gibi davranmaya başlamasından sonra Terör örgütü ilan edilip mücadele edildiğini ve inlerine girilip dağıtıldığını , unutmuş olamazsın senin niyetin bağcı dövmek çünkü. Hatta Terör örgütü ilan edilten sonra FETÖ'nün çektiği her operasyona sırf hükümetin aleyhine diye destek olduğunuz gerçeği alenen ortada dururken bu kadar büyük lafler etmeye utanırdım yerinde olsam.

    hocam dediğin gibi olmadı ki... fetö soruları 2010 da çaldığı anlaşılınca soru çalanlar sorgulanmadı. soruların nasıl çalındığı ile ilgili soruşturma açılmadı. soruşturma 17-25 aralıktan sonraki süreçte açıldı. yani hakkaniyet değil mesele... mesele ancak menfaate uygun olduğunda doğrulardan yararlanılması fetönün delil üretip insanları hapse atması sorun edilmedi. aynı fetö erdoğanın konuşmalarını yayınlayınca terörist oldu. böyle bir yaklaşıma erdemli veya islami diyebilir miyiz?



    17-25 değil taa 2012 Şubat ayı Mit krizinden sonra Erdoğan durumu anladı ve o sene içinde Dershanelerin kapanması gündeme geldi. Erdoğan direk bataklığı kurutmaya oynadı çünkü Fetö'nün insan kaynağı Dershanelerdi. Adamlar her renge giren bukalemun gibi sureti haktan görünerek sarmışlar etrafı, rollerini çok iyi oynamışlar. Hükümetle araları iyiyken Fetö'ye karşı olanlar Fetö terör örgütü diye karşı değillerdi, onlarda hükümet gibi dindar olduklarını düşündüklerinden genetik olarak İslami yapılara alerjili oldukları için karşıydılar bakma şimdi biz demiştik demelerine, onlar dahil hepimizi uyuttu adamlar

    Hocam iyi güzel diyorsun da bundan 5 sene öncesine kadar kandırılmışmıydı yani başımızdakiler? 30 senedir siyasetin içinde olan insanların "kandırıldık" laflarına inanmıyorum ben yaa. "Karşılıklı menfaatlerimiz bitti" demelerini daha samimi bulurum açıkcası. Sen ki bu cemaatin en derin yerlerinden gelme bir insan, sen ki o cemaatin kollarından en hat safhada faydalanan bir insan nasıl bilemezsin o örgütlenmenin ne kadar yayıldığını? O örgütün kollarıyla beraber çalıştın yıllarca ve yıllarca da ordan beslendin. Şimdi fikir çatışmalarına girince yapılan bu danışıklı dövüşlerin altında başka şeylerin olduğunu anlayabilmek için de çok çok içlerinde olmaya gerek yok. Biraz akıl, gözlem yeteneği ve hafıza yeterli hocam.




  • İdam isteriz idaaaaam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gardiyan arkadaşlardan Tek isteğim şu jop olayını bu mahluklara uygulanması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selçux -- 5 Kasım 2016; 11:24:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.