Şimdi Ara

Hdmi Kablo ile Pc yi tv ye Bağlama Sorun Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
5
Favori
499.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *ShagraX*


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70

    diğer "color pixel format" ayarlarını denedin mi? Seçtiğin ayar senin tv'ye uygun olmayabilir.


    öyle bi ayar yok :/ baktıgım yer dogru ama yok

    Eğer ATI ekran kartı kullanıyorsan ayarın yerini yukarıdaki resme bakarak bulabilirsin.
  • selam arkadaşlar yeni olduum için konu açamadım benim şöle bi sorunum var hdmi kabloyu pc ye bağlıyorum 82 plazmaya herşey normal ama oyuna girince ekran gelip gidiyo sürekli yardım ederseniz sevinirim ...
  • merhaba şöle bir sorunum var masaüstü pc deki görüntümmü ve sesimi lcd televizyonuma bağladıgımda alıyorum fakat 5:1 ses sistemine ses gelmiyor hdmı modundan cıkıp tv moduna gectıgımde ses sistemınde sorun yok ama hdmı moduna gecınce sadeec tv den ses gelıyor boyle bir sorunla karsılasan varmı çözümü nedir tesekkurler...
  • Windows+P tuş larını kullanarak kolayca bağlayabilirsiniz
  • Arkadaşlar.. PCyi HDMI kablosu ile 106 ekran LG televizyona bağladım fakat sinyal yok diyor dediklerinizin hepsini yaptım fakat olmuyor... yardım edin pls
  • Dostum önce pc ye normal bir monitör bağlıcaksın ( vga'dan bağla boyutu farketmez )

    Windows 7 İçin

    Sağ tık Ekran Çözünürlüğü Gelişmiş ayarlar üstten bağdaştırıcı alt tarafta tüm modları listele var ona giriceksin ordan

    800x600 50 hz'yi seçiceksin bu modu tüm lcdler destekler eğer ekran geliyosa sorun yok demektir daha sonracığıma eline lcd nin kullanma klavuzunu alakcaksın ordan özelliklere bak maximum hz desteğine ona göre ayarla

    Önemli not : lcd de pc ye uyusmamanın en büyük nedeni hz dir hz yi kücük tutman gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *ShagraX*

    benimde ekran kartım ati radeon hd 4570.Laptobu sony 82 ekran full hd tvye baglıyorum normalde tv 1920 x 1080 desteklemesi gerekirken ben bu ayarları hdmi'la baglayıp yapınca 1776x1000 görüntüyü kullanabiliyorum en fazla 1920x1080 yapınca ekran kenarlara taşıyo bi kısmı gözükmüyo.Birde bazen arada sırada ekran pembe oluyo ya geri geliyo bi süre sonra yaada kabloyu cıkarıp takmam gerekiyo bi bilgisi olan varmı ?

    Ancak aynı şeyi 2 ucu erkek monitor soketiyle yapıp ekranı sadece monitor olarak kullandıgımda 1920 X 1080 goruntuyu ayarlamıstım.


    Son olarak ben ati catalysm den bazı ayarlar yaptım o ayarlar esnasında 1080p24 goruntu yonetıcısı formatı ve buna benzer bı ayarı daha kaldırdıgımda mouse'ın ekrandakı hareketlerı daha akışkan oluyor takılma olmuyor ama o ayarları secınce ekranda mouse sankı takılıyormus gıbı oluyor bunun sebebının fps düşmesinden kaynaklandıgını dusundum ama sımdı bu tv bazı geçişler yaparken üst kısmında yine 1080p yazıyor ben yine 1080pdeyım ama takılmalar olmuyor burda bir sacmalıkmı var yoksa ben mı anlayamadım.

    bu arada pembe ekran yıne oldu bu yazıyı yazarken cıkarttım taktım kabloyu düzeldi , yardım lütfen



    bu sorunun çözümü için ne yaptınız benzer sorunu bende yaşamaktayım, ekran kısa zaman sonra pembe oluyor...

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_alone -- 30 Haziran 2011; 13:20:45 >




  • ekran pembe oluyor ise kabloda veya grişlerde sorun olabilir
  • Arkadaşlar bendede sizin sorunlarınıza benzer bir durum var:

    Ekran kartım radeon HD6950 , Monitörüm (TV-Monitör) LG Flatron M227WDP , XP işletim sis.

    Analog çıkıştan görüntü aldığımda gayet iyi bir görüntü alıyorum yalnız HDMI görüntü aldığımda çok bulanık bir görüntü alıyorum Catalys ayarlarından pek anlamıyorum biraz kurcaladım çözünürlüğü 1920x1080 yapınca ekran kenarlardan taşıp başlat çubuğu görünmüyor. Amacım ekran kartımın ve monitörümün alabileceği en iyi görüntüyü almak şimdiden teşekkür ederim ....
  • dostum aynı sorun bende de var. pc yi tv ye vga kablo ile bağladığımda güzel bi görüntü oluyor fakat hdmi kablo ile bağladığımda renkler tuhaf acayip bişey oluyor. her şeyi denedim fakat çözüm bulamadım.
  • bende ati x1250 var
    sony ex500 e analog ile bagliyorum goruntu son derece tatminkar
    720pleri katir katir oynatiyo valla
  • arkadaşlar bn pc ile tv yi bağladım görüntü var ama ses sadece bilgisayardan geliyor sesin tv den gelmesi için ne yapabilirim ??@@@@@@@
  • hdmi ile baglamazsan tvden gelmez ses.
  • başka bir işletim sistemi ile denediniz mi? En basitinden XP kullanıyorsanız win7 ile ya da bir linux işletim sistemi ile.
  • üstadlar cok acil birşey soracağım,

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-lcd-ve-sinema-sistem-kablosu-10m-hdmi-2160p-75386281/detay/

    yukarıdaki kabloyu aldım, pc den tv me bağlıyayım diye, bu arada tvim 50PZ250,

    yanlız gelen kablo yukarıdakine benzemiyor tamam 10metre hdmi falan filan ama hic özelliği yazmıyor ve tv ye taktığımda 1.4 mu değil mi nasıl anlayacağım bilmiyorum bu 1.sorum.

    2. sorum ise; ilandada belirttiği gibi "100 Hz ile 800 Hz arası tarama hızı ile birlikte desteklediği çözünürlük formatları ise şunlardır:
    480p, 720p, 1440p, 1080i, 1080p, 2160p
    " diyor ama ben hdmi ı kabloya taktığımda sadece 720P aktif oluyor burda bi yanlışlık mı var ? (Bu arada ekran kartım ati radeon 4600serisi)

    3. sorum ise tüm bu yukarıdaki sorunlarımı nasıl çözerim sizlerden yardım alabilirmiyim ? *Ona göre kabloyu ya iade edeceğim yada kalacak(tabi hata benden kaynaklıysa iade etmem).

    Teşekkürler.

    Not: 3D film oynattı ama clash of titans ı oynatmadı mesela, birde sadece 720P acılıyor bende, ama yukarıdakilerinde acılması gerekmez mi ?




  • Arkadaşlar laptobu hdmı ile lcd ye bağlıyarak yaklaşık 2 aydır sorunsuz kullanıyordum.bugun denediğimde görüntüyü lcd ye aktarmıyor. Başka kablo denedim olmadı.Başka laptop bağladım çalıştı. Laptobun ekran ayarlarına girdiğimde lcd'nın modeli gözüküyor. ama görüntüyü aktaramıyor. acaba hdmı portumu gitti. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
  • Arkadaşlar pc den tv'ye hdmı kablo ile bağlantı yaptım olmadı uzun araştırmalarım sonucunda pc' de 2 tane ekran kartı varmış bilmiyordum biri intel diğeri ati benimki intele ayarlıymış ekran kartını ati yaptım görüntü geldi fakat ses gelmedi.Sesi nasıl halledebilirim teşekkürler.
  • bende tanıtamadım bi türlü =/
  • Selam arkadaşlar.Benim sorunum bambaşka.Samsung 22D5003 marka bi televizyon aldım.Alırken usb den film izletip izletmediğine dikkat etmemişim.Sonra bi tane hdmı kablosu aldım.Laptoptan bağlansın diye.Laptop sony vaio i3 işlemcili ama ekran kartı intel tümleşik hd.
    Hdmı kabloları bağladım.Tv de sinyal yok diyor.Sonra kurcalaya kurcalaya bilgisayardan samsung diye buldum.Seç diyorum.görüntüyü bi türlü aktaramadım. Lütfen yardım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istemi_kagan

    Selam arkadaşlar.Benim sorunum bambaşka.Samsung 22D5003 marka bi televizyon aldım.Alırken usb den film izletip izletmediğine dikkat etmemişim.Sonra bi tane hdmı kablosu aldım.Laptoptan bağlansın diye.Laptop sony vaio i3 işlemcili ama ekran kartı intel tümleşik hd.
    Hdmı kabloları bağladım.Tv de sinyal yok diyor.Sonra kurcalaya kurcalaya bilgisayardan samsung diye buldum.Seç diyorum.görüntüyü bi türlü aktaramadım. Lütfen yardım.

    masaüstünde sağ tıklayıp çözünürlük ayarlarından algıla "detect" diyip bağladığınız tv yi bulmasını sağlayın oradan tv için uygun çözünürlüğü seçip görüntüyü aktarabilirsiniz... sinyal yok demesinin bir başka sebebide tv nin bağlantı kısmından uygun portu seçmeniz gerekiyor, örneğin tv nin hdmi1 portuna bağlantı yaptıysanız tv nin kumandasından hdmi1 i seçmeniz gerekli...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.