Şimdi Ara

HDMI ile bağladım Laptop'ı fakat HDCP desteğiniz yok diyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Digitürk izleyemiyorum LCD tv'm de. Laptop'ı mı bağlayamıyorum. Sinir oldum.

HDCP: verilerin kopyalanmaması için bir koruma. Bu destek olmayınca görüntü iletilmiyormuş. Bir kaç gün önce digitürk ile ilgili benzeri bi konu açmıştım yine.

Şimdi ise laptopımı hdmi ile bağlayınca görüntü gitmiyor ve Nvidia control panel de kartımın HDCP desteklemediğini söylüyor. Bir anlam veremedim, bi el atın lütfen.

edit: ekran kartında hdcp var, lcd de yok diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4hm3t.# -- 26 Şubat 2013; 3:52:41 >

• yardım edin beyler kafayı yemek üzereyim.
  • Lcd ekrana hic baglama yapmadim ama kendimce bir teorim var ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemeyecegim.

Once kablo baglama olayinu bitirince bilgisayarinizda masaustunde iken sag tiklayip ekran cozunurlugune girin orada projeksiyon baglantilari vs yaziyor olmali ona tikladigimizda goruntunun hangi ekranda olmasini seciyoruz.

Ben bu olayi laptopa harici bir monitor baglarken yapiyorum. Acaba sizdede ise yariyacak mi. Telden girdigim icin tam detayli anlatim ve gosterim yapamadim ama yinede bir deneyin derim.

Saygilar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERKUTCN

Lcd ekrana hic baglama yapmadim ama kendimce bir teorim var ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemeyecegim.

Once kablo baglama olayinu bitirince bilgisayarinizda masaustunde iken sag tiklayip ekran cozunurlugune girin orada projeksiyon baglantilari vs yaziyor olmali ona tikladigimizda goruntunun hangi ekranda olmasini seciyoruz.

Ben bu olayi laptopa harici bir monitor baglarken yapiyorum. Acaba sizdede ise yariyacak mi. Telden girdigim icin tam detayli anlatim ve gosterim yapamadim ama yinede bir deneyin derim.

Saygilar...

Öncelikle teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Dediğiniz yerden tüm seçenekleri denedim. Orada Lcd TV 'yi algılıyor. "Görüntüyü iki ekrana da ver" "Sadece LCD'ye ver" "LCD'yi ana ekran seç" vs. hepsini denedim, fakat görüntü gitmiyor LCD'ye. Aynı seçenekleri Nvidia kontrol panelinden de denedim.

• kablo yanlış yada tv ayarlardan HDMI 1-2 hangine taktınsa kumanda geçişlerde HDMI 1-2 yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

kablo yanlış yada tv ayarlardan HDMI 1-2 hangine taktınsa kumanda geçişlerde HDMI 1-2 yap.

denedim. onlarda da problem yok.
  • lcd tv Digitürk modül kullanabiliyormusun yada o tarz tvlerden mi? eğer onlardansa yapılabilecek tek şey servisi ile görüşüp yada smart tvlerdeki gibi yazılımını güncel tutmalısın tvnin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

lcd tv Digitürk modül kullanabiliyormusun yada o tarz tvlerden mi? eğer onlardansa yapılabilecek tek şey servisi ile görüşüp yada smart tvlerdeki gibi yazılımını güncel tutmalısın tvnin.

ekran kartını güncelledim şimdi ama değişen bir şey yok.

nvidia control panelde ekran kartınızda hdcp desteği var, televizyon da yok diyor.
  • benim size bahsettiğim televizyonun yazılımı güncel tutmalısınız demiştim.Digitürk modül içinde LCD tvlerden aldınıziseniz koruma programı var diye biliyorum bende bu konuda araştırmıştım içerik koruma için şifreleniyor LCDTVler de CI+ özelliğinden dolayıdır.
  • quote:

benim size bahsettiğim televizyonun yazılımı güncel tutmalısınız demiştim.Digitürk modül içinde LCD tvlerden aldınıziseniz koruma programı var diye biliyorum bende bu konuda araştırmıştım içerik koruma için şifreleniyor LCDTVler de CI+ özelliğinden dolayıdır.

yok tv'yi tek aldım.

daha önce tüplü televizyon ile izliyordum digitürk'ü. Şimdi 99 ekran led tv aldım iyi izleyeyim diye, hdmi kablosu takamıyorum. scart ile de çamur gibi görüntü veriyor. kafayı yemek üzereyim. tv yazılımı güncellesek falan hallolur mu? yoksa tv kesinlikle hdcp desteksiz mi? nasıl çözecez bu problemi?
  • tv servise göndermelisiniz HDMI girişi bozuk olabilir.
  • quote:

tv servise göndermelisiniz HDMI girişi bozuk olabilir.

fakat şöyle bir şey var, arkadaşımın laptop'ı bağlanıyor bu tv'ye. onun laptop markası asus. ben ve diğer arkadaşımın laptop'ı acer, biz görüntü alamıyoruz.

ek olarak digitürk receiver'ını hdmi ile bağladığımızda sadece hdcp ile korunan kanalları izleyemiyoruz. diğer kanallar hdmi ile izleniyor. ama çoğu korumalı olduğu için bi anlamı kalmıyor.

yani tv nin hdmi girişinde sorun yok, tüm sorun hdcp ile ilgili diye düşünüyorum.
  • bu konu daha detaylı incellenmesi için servise sorulması yada servise tamire vermeniz gerekir.Korumalı ise yapacak bir şey yoktur yani.
  • çözdünmü bu konuyu başkan benimde masaüstü pcden tv görüntü aktaramıyorum sözde smart tv hdcp diyor görmüyor tv yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticDesign

çözdünmü bu konuyu başkan benimde masaüstü pcden tv görüntü aktaramıyorum sözde smart tv hdcp diyor görmüyor tv yi
    Hocam üzerinden baya zaman geçti. Ama yapamadım. Ne denediysem olmadı. Fakat şunu söyleyebilirim. Benim laptopım Acer’dı. Başka bi acer buldum o da bağlanmadı. Fakat asus denedim aynı kablo aynı tv bağlandı... sıkıntı markadandı. Ha ekran kartları da aynı modeldi acerların. 420m

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4hm3t.# kullanıcısına yanıt
    sağol dostum cevapsız bırakmadığın için benimde şüphem ekran kartından ama böyle birşey çok saçma geliyor neyse mi box aldım artık onla idare ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.