Şimdi Ara

HDMI Girişi Yanmış...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Panasonic 42g20e model plazma televizyonum var. Teledünya yayınını kullanıyorum ve hdmi kablo ile televizyonuma bağlı. Dün tüm gün boyunca teledünya televizyona yayın vermedi. Bende arayıp servisi çağırdım. Servis geldi ve tv deki hdmi girişini değişirdi, yayın geldi. Arızanın nedenini sorduğumda; yağan yağmur ve fırtına nedeniyle oluşan akımın hdmi girişini yaktığını, problemin birkaç kişide daha olduğunu söyledi. Fakat yayın bozulmadan tüm prizlerim kapalıydı. Bunun nasıl olduğunu anlamadım. Böyle bişey olabilir mi? Olursa, nasıl olabilir? Tamir için ne yapabilirim, pahalı bi olay mıdır?
    Birde tv yi tanıyanlar için; teledünya, tv deki HDMI 1 e takılıyken tv yi açtığımda otomatik olarak yayın bulunup HDMI 1 e otomatik geçerdi. Diğer HDMI girişlerinde bu olmuyor. İlla kumandadan diğer HDMI girişinin seçilmesi gerekiyor. Bunun nasıl ayarlandığını bilen varsa, yardımcı olabilir mi?
    Teşekkürler...

• HDMI yanması hakkında bilgisi olan yok mu?
  • Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Benim şahsi fikrim teledünya cihazının, sizin tv'nizin hdmi girişini bozduğu yönünde. TV ve teledünya cihazının elektrik kablolarını sökmüş olsanız bile teledünya kablo bağlantısı üzerinden gelen fazla elektrik tv'nizin hdmi girişini yakmış olabilir.

mehmet can
  • televizyonda toprak hattı yoksa toprak hattı olarak kendine en yakın diğer cihazı kullanır mesela receiver , yada laptop ,toprak hattı olarak hdmi ile bağlı olan her cihazı kullanıcaktır ,
    buda bi arızaya sebep olabilir
  • tv nin ilk açılışda hangi hdmı veya ne seviyede ses ile açılmasın istiyorsan ayarlaya bilirsin.
    tam hatırlamıyorum fakat otel modu menüsüne girmen gerekiyor.
    googleden, panasonic hotel mode olarak aratırsan sana yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakcura

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Benim şahsi fikrim teledünya cihazının, sizin tv'nizin hdmi girişini bozduğu yönünde. TV ve teledünya cihazının elektrik kablolarını sökmüş olsanız bile teledünya kablo bağlantısı üzerinden gelen fazla elektrik tv'nizin hdmi girişini yakmış olabilir.

mehmet can

Peki burada teledünyanın bir sorumluluğu varmıdır acaba? Elektrik şoklarında ürün garanti kapsamı dışında, bu arıza kolay bir şekilde onarılabilir mi, yoksa öylece bırakmalımıyım ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozhal

tv nin ilk açılışda hangi hdmı veya ne seviyede ses ile açılmasın istiyorsan ayarlaya bilirsin.

Araştırıyorum. Saolun yardımınız için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan26tr

quote:

Orijinalden alıntı: cakcura

Merhaba,

mehmet can

Peki burada teledünyanın bir sorumluluğu varmıdır acaba? Elektrik şoklarında ürün garanti kapsamı dışında, bu arıza kolay bir şekilde onarılabilir mi, yoksa öylece bırakmalımıyım ne dersiniz?

Arızanın kolay bir şekilde onarılabileceğini düşünmüyorum. En iyisi servise danışmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan26tr

quote:

Orijinalden alıntı: ozhal

tv nin ilk açılışda hangi hdmı veya ne seviyede ses ile açılmasın istiyorsan ayarlaya bilirsin.

Araştırıyorum. Saolun yardımınız için...
    Televizyonun HDMI2 den direkt açılmasını "Hotel Mode" sayesinde hallettim. Yanan HDMI ıda kendi haline bıraktım. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
    Merak edenler için Panasonic Tv de "Hotel Mode" şöyle açılıyor:
    Televizyonun üstündeki ses kısma düğmesine basılı tutarken, aynı anda kumandadan "av" tuşuna 3-4 kez basıyorsunuz. Açılan menüden istediğiniz ayarları yapabilirsiniz. Ama dikkat edin; son iki ayardaki televizyondaki düğmelerin kontrolünü yada kumanda kontrolünü kapatmayın. Aksi halde Hotel Mode una bidaha giremeyebilirsiniz...

• selam
    tam neden olduğunu bilmedim ama panasonic plazma HDMI girişlerinin hiçbiri çalışmıyor.
    pc ve ps3 le ayrı ayrı kablolarla denedim ama nafile.

boya yapııldı söktüm 24 saat sonra taktım tam film seyredim dedim pc den bağlayıp hevesim kursağımda kaldı.

hdmı tamiri ne kadar tutar ?

panasonic px80 model
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.