Şimdi Ara

Hdmi çıkıştan amfiye ses televizyona görüntü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ucuz yollu ev sinema sistemi kurmaya çalışıyordum uzun süredir. Araştırmalarım sonucu Pioneer vsx-520 amfi ve sony fcr6000 hoparlör setinde karar kıldım. Fakat şöyle bir sorunum var, bilgisayardan film izliyorum ve ses kartım creative audigy 7.1, kısacası optik çıkışım yok. Yani sesi hdmi ile vermek zorundayım anladığım kadarıyla. Ve dijital veya coax çıkış için sırf 200 lira ses kartına para vermek istemiyorum. Biraz araştırdım ama birkaç konuda emin olamadım.

Örnek olarak, ekran kartımdan çıkan HDMI ile verilen çıkışı ikiye mi bölmeliyim bir splitter ile (birisi amfiye birisi televizyona) yoksa direk amfiye bağlasam, amfiden hdmi çıkış ile oradan da tv ye bağlasam? Görüntü gider mi? Ve görüntüyü ikinci kez tekrar işlemeye çalışma gibi bir saçmalık dener mi amfi? Yoksa sadece sesi işler, görüntüye dokunmaz tvye aktarabilir mi aynen dijital sinyali? Daha doğrusu böyle bir şey mümkün müdür? Kısacası ekran kartımdan çıkan tek hdmi çıkış ile tvye görüntü amfiye ses sinyali nasıl en temiz verebilirim?

Şimdiden teşekkürler zamanınız için.

• PC Gear: I3 8100 - MSI GTX1050 - Asus H110I Pro - Corsair 8GB DDR4 2133mHz - 600W OCZ StealthXtreme - Corsair Obsidian 250D - Kingston 120GB SSD - 2TB Caviar Green, 3TB WD Red Pro, 500GB Caviar Black

• quote:

Orijinalden alıntı: crimsonrivers
    yoksa direk amfiye bağlasam, amfiden hdmi çıkış ile oradan da tv ye bağlasam
    Doğrusu bu.
    Bigisayarınızı HDMI kablo ile vsx-520 ye bağlayın.Vsx-520 hdmı kablo ile tv ye bağlıdır büyük olasılıkla.Vsx-520 den bilgisayarın sesini alırsınız tv den de bilgisayarda oynattığınız videoyu izlersiniz.
    • Previous Cars: Mercedes C200 Kompressor 180 HP (1995), Honda Accord 1.8 140 HP (2000), Honda 2.4 Accord Executive 190 HP (2005), BMW 530i E39 Business 231 HP (2002), BMW 740iL E38 286 HP (1999)
    • HT Gear: Sony 65X900E TV - Pioneer SC-LX57 AVR - Monitor Audio BX6 Front & BX2 Surround & BX Center - Himedia Q10 Pro Media Player - Playstation4 1TB CUH-1216b
    • PC Gear: I3 8100 - MSI GTX1050 - Asus H110I Pro - Corsair 8GB DDR4 2133mHz - 600W OCZ StealthXtreme - Corsair Obsidian 250D - Kingston 120GB SSD - 2TB Caviar Green, 3TB WD Red Pro, 500GB Caviar Black
  • Görüntüde hiçbir sıkıntı yaşamassınız.

Orijinalden alıntı: PRODJ

Görüntüde hiçbir sıkıntı yaşamassınız.

Sayın PRODJ bir sorum daha var. Bu bağlantıyı yaptım fakat DTS sinyali aldığımı amfi teyit etmiyor. pcden hdmi çıkışını 5.1 olarak yaparsam amfiden DTS seçemiyorum "PCM" olarak cevap alıyorum (pulse code modulation). Fakat diğer türlü default yaparsam windwos ses ayarlarından hdmi çıkışını, stereo olarak seçiliyor ve böyle olunca DTS i amfi kumandasıyla aktif ediyorum ama sanırım bu sanal bir surround yaratıyor çünkü konuşmalar ön sağ ön sol hoparlörden de geliyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Amfi üzerinden veya kumandadan auto /direct tuşuna basın.Pc den amfiye nasıl ses gönderirseniz amfi onu verir.Pc den dts sesi seçip yollarsanız amfinin ekranında dts yazar.Amfiden baska Ayar yapmaniza gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRODJ -- 11 Kasım 2012; 2:27:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Amfi üzerinden veya kumandadan auto /direct tuşuna basın.Pc den amfiye nasıl ses gönderirseniz amfi onu verir.Pc den dts sesi seçip yollarsanız amfinin ekranında dts yazar.Amfiden baska Ayar yapmaniza gerek yok

Merhaba benim de sorunum hdmi ile pc yi bağladım ses gelmiyordu bilgisayardan kaynaklı sanırım bende çareyi 3.5mm to rca(kırmızı+beyaz) kablo ile çözmeye çalıştım kablıyu takıyorum amfi görüntüyü alglıyor sesi algılamıyor boş ta olan bi bölüme takıyorum dvd gibi orada hdmi baglı olmadigi icin ses geliyor ancak benim sorunum hdmi den görüntüyü alıp rca ile de sesi almak bunu yapabileceğim bi yöntem yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Amfinizin marka modeli nedir?

Meşhur vsx-921 biraz uğraştım şöyle bir çözüm buldum pc yi tv hdmi 2 ye bağladım oradan sadece görüntü geliyor amfi de hdmi kullanmadığım bi girişe de rca lar ı taktım görüntüyü tv den sesi amfi den alıyorum bu arada konu dışı olabilir ama pioneer amfi ler de ue33 sorunu olabiliyor internet e de bağlanmıyor ama ses ve görüntü de herhangi problem yok son yazılımı yükledikten sonra oluştu ve pioneer bu amfi den software desteğini çekti bu konuyla bilginiz varmı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.