Şimdi Ara

HDMI bağlantı ile ilgili ufak bir sorun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS3'ü veya uydu alıcımı hdmi kablo ve/veya componentle bağladığımda sony lcd'imde ki ekran boyutu seçenekleri (geniş, akıllı, zoom, 4:3) kullanılamaz oluyor. Halbuki benim içinde en iyi secenek "akıllı" olandı.

Bu kısıtlamanın mantığını anlayan ve çözümünü bilen var mı?

• Komponent bağlantıyı bilmiyorum ama HDMI'dan bağlayınca bendeki Samsung'da da aynı şey oluyordu sanırım. Çünkü 720p seçiyorsun çözünürlüğü mesela, zoom yapmana veya benzer görüntü yamultmalarına izin vermiyor. Neden bilmiyorum.

Bu özellikler, normal kare TV yayınlarının basık görünmesine engel olmak amacıyla çok kullanılıyor. Akıllı modun pek akıllı olduğunu görmemiştim ama manuel zoom ile kolayca görüntüyü (kanal logosundan fedakarlık ederek) düzeltebiliyordunuz. Ama bir HDMI bağlantısında düzgün ve tam görüntü alacağınızdan, bu özelliklere ihtiyacınızın olmaması lazım.
  • pek çok tv de bu sorun var, dijital bağlantılarda ekran 16:9 modunda kilitleniyor, lcd monitörü dvi bağladığımdada geometri ayarlarının kaybolduğunu görmüş ve şaşırmıştım. Componentle bağladığınızda böyle bir sorun olmaması gerekli, receiverin ekran ayarlarından 4:3 seçip tv den akıllıyı seçerseniz görüntüyü en iyi sekilde geniş ekrana yayarsınız

Mantığı ise dijital bağlatıda herbir pixelin tek tek adreslendiği için ayrı bir geometri ayarı gerek kalmadığındandır diye düşünüyorum.
  • PS3 den görüntü aldığımda evet pek gerek olmuyor. Ama geçen gün denemek amacıyla bir blu-ray filmi aldım. Alttan üstten siyah bant vardı filmde. Yan görüntülerden biraz fedakarlık ederek ekrana oturtmak istemiştim olmadı.

Birde uydu alıcısı crea'nın hd uydu alıcısı. Hem hdmi çıkışı hemde component var. İkisi ilede yaptığım denemelerde "geniş" ekrandan başka birşeye ayarlayamadım. Tv nin menüsü pasifleşiyor. Uydunun çıkış ayarlarındada neyi seçersem seçeyim görüntüde bir değişiklik olmuyor. Son yazılımını yüklemiştim. Sanırım o kısmında sorun var.
  • Evet TV'de denedim. Bende de aynı şey oluyormuş. Filmin ekrana tam yayılma olayını, filmi izlediğiniz cihazdan halletmeniz gerekiyor. Ben PC'yi HDMI'dan bağladığımda tam ekran yapmak istediğim filmleri, yazılımdan doğru hallediyorum.

Bu destek yoksa bazı filmlerde ve HDMI çıkışlı uydu alıcısı kullananlar için problem olabilir çünkü yayınlar 3:4 olduğuna göre ekrana yaymak için basık gösteren 16:9 dan başka seçenek kalmaz.
    slm..

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

PS3'ü veya uydu alıcımı hdmi kablo ve/veya componentle bağladığımda sony lcd'imde ki ekran boyutu seçenekleri (geniş, akıllı, zoom, 4:3) kullanılamaz oluyor. Halbuki benim içinde en iyi secenek "akıllı" olandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 4 Ocak 2008; 16:04:14 >

• Sn. Highwaymouse,

uydu alıcınızla ilgili problem halloldumu?

quote:

PS3 den görüntü aldığımda evet pek gerek olmuyor. Ama geçen gün denemek amacıyla bir blu-ray filmi aldım. Alttan üstten siyah bant vardı filmde. Yan görüntülerden biraz fedakarlık ederek ekrana oturtmak istemiştim olmadı.

Birde uydu alıcısı crea'nın hd uydu alıcısı. Hem hdmi çıkışı hemde component var. İkisi ilede yaptığım denemelerde "geniş" ekrandan başka birşeye ayarlayamadım. Tv nin menüsü pasifleşiyor. Uydunun çıkış ayarlarındada neyi seçersem seçeyim görüntüde bir değişiklik olmuyor. Son yazılımını yüklemiştim. Sanırım o kısmında sorun var.
  • hmmm ben de lcd tv ye pc yi dvi to hdmi kablo ile bağladığımda tüm ayarlar kapanıodu die hatırlıorum tv den müdahale imkanı ortadan kalkıodu ama ewe gidince bi daha bi bakiim yau baya bi süre oldu kurcalamayalı aleti..

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv
  • quote:

Orjinalden alıntı: og_ozturk

Sn. Highwaymouse,

quote:

PS3 den görüntü aldığımda evet pek gerek olmuyor. Ama geçen gün denemek amacıyla bir blu-ray filmi aldım. Alttan üstten siyah bant vardı filmde. Yan görüntülerden biraz fedakarlık ederek ekrana oturtmak istemiştim olmadı.

Tam olmadı. Yani tv den ayarlama yapamıyorum zaten hdmi bağlı iken. Uydu alıcının ayarlarında da panaroma, letter ve kapalı ayarları var. Onlarda bazen kilitleniyor. Bazen çalışıyor. Açıp kapamak düzeltiyor sanmıştım ilk başlarda ama bugünlerde onlarda çalışmaz oldu. Değiştirmem etkili olmuyor kısacası. Ama bu bazen olup bazen olmaması hdmi bağlantı olmasından değilde uydu yazılımının bir "bug" ı olarak görüyorum.

Zaten olsa da o üç seçenek benim istediğim görüntüyü veremiyor. Tv'nin "akıllı" denen bir seçeneği vardı. Biraz görüntüyü alt ve üstten genişletiyordu. Ama enine full görüntü alınabiliyordu. Buda insanları şişman gösteren rahatsız edici 16:9 görüntüyü kabul edilebilir duruma getiriyordu. O olmadıktan sonra geniş ekran seyretmek zaten daha uygun.

• Hımm ilginç, belki sizde takip etmişsinizdir Sn. Thai fun bu forumda crea hd receiverı baya bir övüştü, açıkçası bende almayı düşünüyordum bu receiverı. Belki bu konu topic'ten farklı ama bence önemli bir konu. Aklıma tüm HD receiverlar ile SD yayınları izlerken 16:9 hariç boyut seçemiyecekmiyiz diye geliyor!!! Valla öyleyse çok kötü

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: og_ozturk

Sn. Highwaymouse,

quote:

Tam olmadı. Yani tv den ayarlama yapamıyorum zaten hdmi bağlı iken. Uydu alıcının ayarlarında da panaroma, letter ve kapalı ayarları var. Onlarda bazen kilitleniyor. Bazen çalışıyor. Açıp kapamak düzeltiyor sanmıştım ilk başlarda ama bugünlerde onlarda çalışmaz oldu. Değiştirmem etkili olmuyor kısacası. Ama bu bazen olup bazen olmaması hdmi bağlantı olmasından değilde uydu yazılımının bir "bug" ı olarak görüyorum.

Zaten olsa da o üç seçenek benim istediğim görüntüyü veremiyor. Tv'nin "akıllı" denen bir seçeneği vardı. Biraz görüntüyü alt ve üstten genişletiyordu. Ama enine full görüntü alınabiliyordu. Buda insanları şişman gösteren rahatsız edici 16:9 görüntüyü kabul edilebilir duruma getiriyordu. O olmadıktan sonra geniş ekran seyretmek zaten daha uygun.

• Sorun Sony tv nin HDMI girişinden bağlı iken geometrik ayarlara izin vermemesinden kaynaklanıyor arkadaşın yazdığı o şekilde. Normal olarak olması lazım buna göre HDMI üzerinden 4:3 yayın seyredilmesi düşünülmemiş.

Orjinalden alıntı: mastor1

Sorun Sony tv nin HDMI girişinden bağlı iken geometrik ayarlara izin vermemesinden kaynaklanıyor arkadaşın yazdığı o şekilde. Normal olarak olması lazım buna göre HDMI üzerinden 4:3 yayın seyredilmesi düşünülmemiş.

Evet..Diğer marka tv lerde durum nedir tam bilemiyorum. Ama Sony'de eğer bağlantı HDMI ise tv'nin geometrik ayarları işlemez hale geliyor. Bu durumda da görüntü kaynağının çıkış geometrisini değiştirmek gerekiyor. Ne yazık ki, Crea'nın çıkış özellikleri bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Zaten 3 seçenek var. Kapalı, panaroma ve letter. Bunlarda istediğim düzeltmeyi sağlayan seçenekler değil. Kapalı, 16:9 seçeneği ile aynı sonuçları veriyor. Panaroma çok fazla görüntüyü büyütüyor. Logolar kayboluyor ekranda. letter ise 4:3 yapıyor.

Yalnız şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Crea'yı ilk aldığımdaki yazılımından kanal geçiş süresinin uzunluğu ve geçiş sırasında arkaplanı mavi renk olması gibi sebeplerden memnun kalmamıştım. O yazılımını tam kurcalayamadan son çıkan yazılımı kurdum. Bu son yazılım güncellemesi ile yeni ek özellikler geldi ve kanal geçiş süresi daha kabul edilebilir seviyelere düştü. Amma velakin...Görüntü çıkış özelliklerinde yukarda bahsettiğim sorunu var.

Birde bu aleti almayı düşünen arkadaşlara (og_ozturk ) fikir vermesi amacıyla bir kaç görüşümü dile getireyim.

Ben Crea'dan önce yumatunun en ucuz recevierini kullanıyordum ve composite den bağlantı yapıyordum. Yani en kötü bağlantı şekli. Crea yı ilk aldığımda belkide beklentimin yüksek olmasından dolayı bende hayal kırıklığı yarattı. Sonraki günlerde daha sakin inceleme fırsatı bulunca, görüntünün çok fazla değil ama daha iyi olduğunu gördüm. Örnek vermek gerekirse, hani kanal logolarına çok yakından bakınca görülen etrafındaki pixselleşmeler, crea'nın çıkışını 720p veya 1080i yapıldığında oldukça azalıyordu.

Eğer bu düzelme crea'nın çıkış formatları olan 576p, 720p ve 1080i seçeneklerinden hangisini seçersem seçeyim aynı oranda olsaydı, diyecektim ki evet bir düzelme var ama bunun sebebi hdmi bağlantının kullanılmasıdır.

Fakat çıkışın 576p veya 720p seçilmesi görüntünün kalitesinide etkiliyor. Bu durumda Crea'nın upscale yeteneğinin de olduğundan bahsetmek sanırım yanlış olmaz.

Ayrıca crea'nın ısınması normal bir uydu alıcıya göre oldukça fazla buda bir eksi yanı.

Sonuç: Beklentilerinizi çok yüksek tutmamak şartı ile eksikliklerinide göz önüne alarak Crea alınabilir. Bir müddet beklenilse de çok bir şey kaybedilmiş olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Ocak 2008; 13:44:32 >

• İlginiz için çok teşekkürler, eminimki benim gibi bir HD receiver alma aşamasında olan herkes için oldukça faydalı olmuştur bu açıklamanız. Peki siz bu durumda tv'yi 16:9 olarakmı izliyorsunuz, bu sizi rahatsız etmiyormu. (görüntüdeki uzama)
  • Sormayı unutmuşum, kullandığınız sony lcd modeli ne? HDMI 1.3a 'yı destekliyormu?. Kullandığınız kablonun marka,kalite (altın v.s) ve sürümünü (1.1 - 1.2 - 1.3?) belirtebilirmisiniz?.Teşekkürler...
  • Benim televizyon sony 40s3000 modeli. Ama hdmi 1.3 destekler mi bilmiyorum doğrusu. Kitapçığında da rastlamadım. Kullandığım kablolara gelince bir tanesi phlips'in orta halli bir hdmi kablosu.1.3 olduğunu sanmıyorum. OLsaydı paketinin üzerinde özellikle belirtilirdi. Diğeri ona göre daha pahalı olan altın uçlu ama başka bir marka. İkisi arasında hiç bir fark göremedim ben.

Seyrettiğim yayına gelince evet 16:9 olarak seyrediyorum. İnsan herşeye alışır derler ya...şimdi 4:3 yayın garip gelmeye başladı. Ama şu "akıllı" seçeneği kullanılabilseydi en ideali olacaktı benim için.

Bu pek ufak bir sorun değil:
    Yeni Digitürk HD alıcıları da HDMI bağlandığına göre HDMI üzerinden geometri ayarının desteklemeyen TV setlerinde 16:9 olmayan maçlarda (daha doğrusu 4:3 tüm yayınlarda basıklık ) top tam elips olacak demektir. yada component bağlantıya razı olunacak.
    Digitürk HD yayınları herhalde 16:9 dur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 4 Ocak 2008; 17:39:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

TV ile ilgili bir olay, Philipslerde geometri ayarı HDMI bağlantısında da iptal olmuyor ayar yapılabiliyor.

Bu pek ufak bir sorun değil:
    Yeni Digitürk HD alıcıları da HDMI bağlandığına göre HDMI üzerinden geometri ayarının desteklemeyen TV setlerinde 16:9 olmayan maçlarda (daha doğrusu 4:3 tüm yayınlarda basıklık ) top tam elips olacak demektir. yada component bağlantıya razı olunacak.
    Digitürk HD yayınları herhalde 16:9 dur....

Ne yazık ki component bağlantıda da aynı sorun var. Tabi bende...

• sevgili dostum,

hd yayının karakteristik özelliği 16:9 geniş görüntü olması ve görüntünün 16:9 TV ye tam olarak oturmasıdır. bazı filmlerde yine de alt ve üstten bantlar olabilir. bunlardan kurtulmak için akıllı mod zaten yanlış bir seçim olur. Çünkü akıllı mod esasen 16:9 ekranda 4:3 bir görüntü izlerken, görüntünün geometrik bozulmasını en aza indirmek için , görüntüyü merkezden kenarlara doğru artan bir oranda genişleterek , alışageldiğiniz görüntüye en yakın geniş ekran görüntüsünü verebilmek kurgulanmıştır. Bir örnek verecek olursak, akıllı modda yuvarlak bir daire görüntüsü, merkezde çok az elipsleşirken, kenarlara doğru gittikçe daha fazla elips olur.
    Dolayısıyla mantık olarak akllı mod , geniş ekran bir görüntüyü , geniş ekran bir tv de , düzeltmek için kullanılamaz.

sorununuzu çözmek için ; menü den görüntü alanını bulacaksınız burada normal, -1, -2 göreceksiniz. -2 ye aldığınız zaman görüntünün sanki zoom yapmış gibi olduğunu göreceksiniz. sanırım bu ayar bantları hemen hemen yok etmeye yardımcı olacaktır.

iyi akşamlar.

quote:

PS3'ü veya uydu alıcımı hdmi kablo ve/veya componentle bağladığımda sony lcd'imde ki ekran boyutu seçenekleri (geniş, akıllı, zoom, 4:3) kullanılamaz oluyor. Halbuki benim içinde en iyi secenek "akıllı" olandı.

• quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

sevgili dostum,

hd yayının karakteristik özelliği 16:9 geniş görüntü olması ve görüntünün 16:9 TV ye tam olarak oturmasıdır. bazı filmlerde yine de alt ve üstten bantlar olabilir. bunlardan kurtulmak için akıllı mod zaten yanlış bir seçim olur. Çünkü akıllı mod esasen 16:9 ekranda 4:3 bir görüntü izlerken, görüntünün geometrik bozulmasını en aza indirmek için , görüntüyü merkezden kenarlara doğru artan bir oranda genişleterek , alışageldiğiniz görüntüye en yakın geniş ekran görüntüsünü verebilmek kurgulanmıştır. Bir örnek verecek olursak, akıllı modda yuvarlak bir daire görüntüsü, merkezde çok az elipsleşirken, kenarlara doğru gittikçe daha fazla elips olur.
    Dolayısıyla mantık olarak akllı mod , geniş ekran bir görüntüyü , geniş ekran bir tv de , düzeltmek için kullanılamaz.

sorununuzu çözmek için ; menü den görüntü alanını bulacaksınız burada normal, -1, -2 göreceksiniz. -2 ye aldığınız zaman görüntünün sanki zoom yapmış gibi olduğunu göreceksiniz. sanırım bu ayar bantları hemen hemen yok etmeye yardımcı olacaktır.

iyi akşamlar.

Dostum,

Dediklerinin hepsi doğru. Yalnız benim asıl rahatsızlığım, uydu alıcısını hdmi ile bağladığımda 4:3 olan yayınları 16:9 haricinde izleyememem. Yoksa örneğin PS3 kullanarak bir blu-ray film izlediğimde, seninde bahsettiğin gibi filmin formatına bağlı olarak alttan ve üstten boşluk kalabiliyor. Ama bu çokta rahatsız edecek bir durum değil. Çünkü: İnsanları şişman gösteren bir durum olmuyor. Ama işte gel gör ki normal yayınlarda uydu alıcısının görüntü çıkış ayarlarına mahkum oluyorum. Ondada hem yeterli seçenek yok.Hem de uydunun yazılımından zannettiğim bir sorun var...ki çıkışı ayarlayamıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.