Şimdi Ara

HDMI bağlantı ile ilgili ufak bir sorun... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • öncelikle bahsettiğim ayarları incelediniz mi? size yardımı oldu mu?

ikinci olarak bahsettiğiniz sorunun çözümü aslında recevier da olması gerekiyor. receiver ın görüntü ayarları olması lazım. mesela benim şu anda aldığım digiturk plus da görüntü ayarlarından letter box , geniş ekran yada orjinal seçeneği ile seçim yapabiliyorsunuz. orjinal seçenek de yayın hangi ölçüde geliyorsa tv o formatta gösterim yapıyor.

bu durumda size tavsiyem, 2 bağlantı kullanmanız ve scart bağlantıyı da eklemenizdir. Böylece standart görüntüleri istediğiniz formatta izleyebilirsiniz. Ben humax'ı incelerken de hdmı bağlantı da standart görüntülerin daha iyi sonuç vermediğini görmüştüm. sanırım bir görüntü kalitesi kaybunız olmayacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

sevgili dostum,

hd yayının karakteristik özelliği 16:9 geniş görüntü olması ve görüntünün 16:9 TV ye tam olarak oturmasıdır. bazı filmlerde yine de alt ve üstten bantlar olabilir. bunlardan kurtulmak için akıllı mod zaten yanlış bir seçim olur. Çünkü akıllı mod esasen 16:9 ekranda 4:3 bir görüntü izlerken, görüntünün geometrik bozulmasını en aza indirmek için , görüntüyü merkezden kenarlara doğru artan bir oranda genişleterek , alışageldiğiniz görüntüye en yakın geniş ekran görüntüsünü verebilmek kurgulanmıştır. Bir örnek verecek olursak, akıllı modda yuvarlak bir daire görüntüsü, merkezde çok az elipsleşirken, kenarlara doğru gittikçe daha fazla elips olur.
    Dolayısıyla mantık olarak akllı mod , geniş ekran bir görüntüyü , geniş ekran bir tv de , düzeltmek için kullanılamaz.

sorununuzu çözmek için ; menü den görüntü alanını bulacaksınız burada normal, -1, -2 göreceksiniz. -2 ye aldığınız zaman görüntünün sanki zoom yapmış gibi olduğunu göreceksiniz. sanırım bu ayar bantları hemen hemen yok etmeye yardımcı olacaktır.

iyi akşamlar.

Dostum,

Dediklerinin hepsi doğru. Yalnız benim asıl rahatsızlığım, uydu alıcısını hdmi ile bağladığımda 4:3 olan yayınları 16:9 haricinde izleyememem. Yoksa örneğin PS3 kullanarak bir blu-ray film izlediğimde, seninde bahsettiğin gibi filmin formatına bağlı olarak alttan ve üstten boşluk kalabiliyor. Ama bu çokta rahatsız edecek bir durum değil. Çünkü: İnsanları şişman gösteren bir durum olmuyor. Ama işte gel gör ki normal yayınlarda uydu alıcısının görüntü çıkış ayarlarına mahkum oluyorum. Ondada hem yeterli seçenek yok.Hem de uydunun yazılımından zannettiğim bir sorun var...ki çıkışı ayarlayamıyorum.

• O ayarları inceleyemedim. Çünkü, hdmi bağlantı ile birlikte "özellik kullanımda değildir" diyor. Ama o ayarlardanda haberim var. Önceden kullanıyordum.

Recevier'a gelince, evet çözümü var gibi ama teorikte...

Çıkış seçenekleri: 1-kapalı, 2- panaroma, 3- letter

Bunlardan

kapalı: 16:9 yayın veriyor.
    panaroma: çok fazla zoom yapıyor.
    letter: 4:3 yayın veriyor.

Doğal olarak bu seçenekler istedigim sonucu vermiyor. Ayrıca önceden bahsettiğim gibi, bu seçenekler var ama değiştirmem pratikte ekrana yansımıyor şu an. Kısacası bozuk.. Açma-kapama tuşunu bir deneyecem şimdi...Kilitlendi mi nedir?

• benim bahsettiğim özellik , hdmı üzerinde kullanılabiliyor. bir dene istersen. ama dediğim gibi bu akllı format gibi olmayacak. sadece görüntüyü biraz büyütecek.
    quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

O ayarları inceleyemedim. Çünkü, hdmi bağlantı ile birlikte "özellik kullanımda değildir" diyor. Ama o ayarlardanda haberim var. Önceden kullanıyordum.

Recevier'a gelince, evet çözümü var gibi ama teorikte...

Çıkış seçenekleri: 1-kapalı, 2- panaroma, 3- letter

Bunlardan

kapalı: 16:9 yayın veriyor.
    panaroma: çok fazla zoom yapıyor.
    letter: 4:3 yayın veriyor.

Doğal olarak bu seçenekler istedigim sonucu vermiyor. Ayrıca önceden bahsettiğim gibi, bu seçenekler var ama değiştirmem pratikte ekrana yansımıyor şu an. Kısacası bozuk.. Açma-kapama tuşunu bir deneyecem şimdi...Kilitlendi mi nedir?

• Bulamadım dostum menüden görüntü alanı diye bir şey..

Şimdi tv ve uyduyu kurcalarken, uydu çıkışını 576p olarak ayarlayıp bir deneyeyim dedim. Ve sonuç: Tv'nin tüm geometri ayarları geri geldi. "Akıllı" sı da, "Akılsız" ı da...

Ama çıkış 720p ve 1080i seçildiğinde eski durum söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Ocak 2008; 23:02:03 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.