Şimdi Ara

HDD ye hiç dokunmadan imaj almak ||| Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meraba.
    elimde bir samsung hdd hardisk var. bu harddiski hiç açmadan (üzerinde fare bile oynatmadan-hukuki bir konu olduğu için üzerinde oynama yapılmış/üzerinde şu işlemler yapılmış vb dedirtmek istemiyorum) imajını elimde olan 1,5 TB lik harici diske almak istiyorum.

    ne tavsiye edersiniz ? acildir lütfen yardım edin



  • lethe_57 L kullanıcısına yanıt
    Hukuki işlemlerde kullanılacaksa ATK imager işinizi görecektir. Sektör klonlama ile imaj aldığı için imajın boyutu disk boyutu ile hemen hemen aynı olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • letmax kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkür ederim. atk imager i internette bulamadım. tam adı var mıdır yada link?
  • lethe_57 L kullanıcısına yanıt
    Hocam çok özür dilerim programın adı Ftk imager. Yanlışlık için kusura bakmayın.

    Linki:http://accessdata.com/product-download

    (kayıt olmak gerekiyor)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle teşekkür ederim yardımın için.
    akşam 30 gb lık diski FTK ile imajını almak istedim, bilgisayar sabaha kadar açık kaldı yaklaşık 9 saat, halen imaj bitmemişti. bi yerde hata mı yaptım acaba?
  • lethe_57 L kullanıcısına yanıt
    Normaldir hocam. Kriminal incelemeler için kullanılan imaj tipi bu programinki. Bu formatta imaj alan cihazlar var onlar daha çabuk alıyor ama çok pahalı ve kurumsal dışında satışı yasak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.

    ben bu işimi yaparken şöyle bir yol izlemiştim:
    elimde olan incelenecek olan hdd nin imajını TFK ile başka bir boş harddiske aldım. incelenecek olan hdd'yi bilgisayardan söktüm; FTK ile alınan imajı yine tfk ile boş harddiske çıkartım (mount idi galiba). ardından biosa girip boost yaptım ancak ekrana "Bootmgr Eksik" yazısı geldi. birçok kere bunu tekrarladım ancak yine aynı yazıyla karşılaştım. sonra baktım imaj ile halledemiyorum "aman boşver" deyip direk incelenecek olan hdd yi tekrar pc ye bağlayıp, pc yi açtım. ancak bu sefer de karşıma "windows sürdürme yükleyicisi" çıktı. burada uzunca bir metinle beraber "Geri yükleme verilerini sil ve sistem önyükleme" diye bir şey çıktı, buna entera basıp ilerlemekten başka bi seçenek yoktu. benden birkaç kez pc ye res attım ama yine aynı ekran geldi.

    "Geri yükleme verilerini sil ve sistem önyükleme" ye evet desem, incelenek hdd de bazı verilerin silineceğinden çekindiğim, bozma-değiştirme-oynama-üzerine yazma gibi şeyler olacağı için pc yi kapadım ve çözüm bulamadım..

    sizce ne yapmam gerekir? nasıl bir yolda ilerleyeyim ?




  • imaj alma isleminin uzun surmesi diskte bir terslik olduguna isaret eder. 30 GB saglam diskin imaji her ne sekilde olursa olsun 1 saate alinmasi gerekir. yeni bir imaj alip bunu baska bir diske yazmayi deneyin. imaji bu sefer bir live linux ile boot ederek ddrescue kullanip alin.
  • lethe_57 L kullanıcısına yanıt
    Sorun imajını almak istediğiniz harddiskin daha önce kullanıldığı bilgisayarın anakartına eş değer bir çhipset kullanmamanızdan kaynaklanıyor, imaj alınacak harddiskin daha önce kullanıldığı bilgisayarın anakartının modeli biliyorsanız veya öğrenme şansınız var ise o zaman, aynı çhipset olan bir anakart ile hiç Windows Kurulumu-Geri Yükleme gibi seçenekler ile uğraşmayıp sanki o harddiski daha önce kullanıyormuş gibi bilgisayarı açabilir ve Windows içine girebilirsiniz.
  • lethe_57 L kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız. O diskte imaj alınması istenen tarihten sonra sistem önyükleme yaptığı için hukuki geçerliliğini kaybedebilir. Yani bunu keşke harici disk kutusuna takarak yapsaydiniz. Belirtilen program sektör klonlama ile imaj aldığı için imajın uzun sürmesi normaldir. Çünkü kopyala yapıştır mantığıyla değil klonlama mantığıyla imaj alıyor. Bu da demektir ki bu imajı bastığınız diskte veri kurtarma işlemi için kullanılan programları calistirirsaniz aynı diğer hard diskteymis gibi sonuç alacaksınız. İmajı bozmussunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clonezilla Live.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.