Şimdi Ara

HDD veya SSD bir anda bağlantısını kopartıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktaki sorunum min 3-4 aydır devam ediyor. Bir SSD ve bir HDD olmak üzere iki disk kullanıyorum. Sistemim SSD ye kurulu çok nadir bazı oyunları buraya kurarım genel olarak tüm oyunlarım HDD ye kuruludur. HDD kurulu olan oyunları oynarken bir anda kasmalar meydana geliyor ve bir süre sonra oyun donuyor kendine gelmesini beklerken bir anda disk hatası alıyorum ve hataya baktığımda HDD bağlantısını koparmış oluyor. Bunu düzeltmek için bios menüsüne girip oradan ayarları sıfırlayıp hiçbir ayarı değiştirmeden tekrardan restart atıyorum bunu yaptıktan sonra HDD tekrar gözüküyor ama sorun yine oyuna girdiğimde devam ediyor. Bu olay bir süre tekrar ettikten sonra artık yanıyor mu bilmiyorum ama dıt dıt diye bir ses çıkarıyor ve tekrardan bağlanmıyor. Bu şekilde bir HDD ve bir SSD harcadım. Şuan kullandığım SSD ve HDD 1-2 ay önce alınmıştı fakat bu sorunu sabah yine yaşadım (HDD de gerçekleşti bu olay) ve bağlantı tamamen koptu tekrar bağlayamıyorum. Hiçbir çözüm bulamadım ve neyden kaynaklandığını da bir türlü çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

NOT: Bu nedenden dolayı bazen sistemim komple çöküyor ve yeniden format atmak zorunda kalıyorum.

• ya anakartın sata girişlerinde yada psuda sorun var gibi duruyor

• Bağlantı kesiliyor dediğin anda hard diskin üzerine elini koyup baksana çalıştığını hissedecek misin? Zaten bariz şekilde hissedilir hard diskler öküz gibi çalışır. Eğer disk çalışmayı kesiyorsa güç kaynağında arıza var demektir ama yok çalışıyormama bağlantı gidiyor dersen sata kablon ya da anakartında arıza vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabloda sıkıntı olabilir mi benimkinin kablosu gevşiyor bağlantısı gidiyor hddnin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar şuan bozuk diski biçimlendirdim ve tekrar taktım bir sıkıntı yok gibi duruyor eğer yine bir sorun çıkartırsa dediklerinizi dikkate alarak kontrol edeceğim. Bir şey olursa yine bu konu altına yazarım. Tekrardan teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.