Şimdi Ara

HDD ve Win8 ile alakalı acil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 1
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 7 saat 8 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • phorever (2 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (2 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Win8 hatasından dolayı HDD %100 performansla çalışıyordu. İnternetten bulduğum yöntemi deneyip yeniden başlat yaptım, ondan sonra masaüstünü hiç göremedim.


    Windows 8 laptopum masaüstüne gelirken siyah ekran vermeye başladı. BİOS'tan DVD, HDD, USB boot edip format atayım dedim olmadı. Masaüstüne geliyor, sadece siyah ekran ve mause imleci kalıyor. Ctrl+shift+delete vb. hiç bir komut işlemiyor.

    UEFI modunu legacy yaptım, F12 boot menüyü aktif edip DVD, HDD, USB seçtim yine olmadı.


    (DVD ve USB bellekte Windows 7 İSO dosyası var. USB'ye Win8 İSO imajı da yaptım okumadı. Format için yapmıştım)


    Boş DVD'ye Win8 imajı yapıp onu da deneyeceğim. Ama asıl sorular şunlar:


    Evde Windows 7 yüklü başka bir laptop daha var. Onun HDD'yi Win8 olan laptop ile değiştirsem bir problem yaratmış olur muyum sizce? Sağlam HDD'yi de bozmayalım :)


    Eğer win7 yüklü HDD diğer laptopta çalışır yani masaüstüne gelirse tahmin edeceğim ki Win8 yüklü HDD bozuldu.


    Kesin sonuca varırsam 80-120 GB SSD alıp win8 olan laptopa takmak istiyorum. Ona göre sipariş vereceğim. Şimdiden teşekkürler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 4 Aralık 2020; 21:48:38 >



    |
    |




  • Win7 olarak kullandığım laptoptaki harddiski söküp win8 kullandığım laptopa taktım. BİOS'tan boot ettim ve masaüstüne sorunsuz şekilde geldi. Hiç bir sorun yaşanmadı yani.


    Ama win8 yüklü olan HDD ne yaptıysam boot olmadı. 2 defa söküp taktım. Format için Windows yüklü DVD, USB bellek, HDD boot ettim olmadı. Legacy mod, Secure boot, UEFİ hepsi olmadı.


    Bir de boot ederken "realtek pcie gbe family controller pxe-e61 media test failure" hatası veriyor. Bu hata için BİOS'tan LAN ayarını kapatmak gerekiyormuş ama bende o ayar görünmüyor.


    Yok mu bilen?

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.