Şimdi Ara

HDD ve Patchler arasındaki ilişki hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir iki sorum olacak,

    İlk olarak, herhangi bir oyunun patchini yani title update'ini gerek live, gerekse de transfer kit aracılıgı ile yukledigimizi kabul edelim. Şimdi bu title update oyuna yuklenmeden önce bir karşıdan yukleme yapmış olması lazım ve yanılmıyorsam HDD'in cache bölümüne setup dosyası şeklinde atılıyor. En azından mantıgım olayın bu şekilde işliyor olması gerektigini söylüyor.

    Sorum şu, özellikle internet baglantısı olmayan ya da banlı olan konsollarda, live a baglı olan dönemde patchi çekilmiş ve yuklenmiş bir oyun silinip tekrar HDD'ye yuklendigi takdirde en son patchin tekrar mı çekilmesi gerekir, yani oyun sıfır haliyle mi kurulmuş olur yoksa oyunun install surecinde bizim görmedigimiz şekilde oyun patchini de, HDD'de duruyorsa, alır o şekilde mi yuklenir. Aslında dusununce saçma gibi duruyor soru normal şartlarda tabi ki sıfır haliyle yuklenmesi ve duruma göre ardından patchlenmesi gerekir. Yine de tam olarak HDD çalışma mantıgını anlamak açısından ve ikinci soruyla baglantı kurması için bunu bilen biri varsa ögrenmek istiyorum.

    İkinci sorum ise Memory bölümünde Clear the Cache diye bir seçenek var. Okudugum kadarıyla Clear the Cache HDD içinde boşa yer tutan dosyaları aynı windowsda olan mantıkla siliyor ve yer açıyormuş. Buraya kadar güzel fakat yine okuduklarımdan, bu seçenegin HDD'deki patchleri de sildigini ögrendim. Clear the Cache'nin yuklu oyunların patchlerini mi alıp götürdügünü yoksa yukarıda da bahsettigim uzere eger varsa yuklenmiş setuplarını mı götürdüğünü merak ediyorum.







  • Xbox360'taki TitleUpdate'lerin çalışma prensibi PC oyunlarındaki patch'ler şeklinde işlemez. Onlarda setup mantığı yoktur. Cache klasörüne attığında tüm fonksiyonlarıyla birlikte çalışmaya başladığını varsayabilirsin. Keza, LIVE'dan indirdiğinde de güncelleme cache klasörüne alınır. Senin cache klasörüne attığın dosyayla aynı dosyadır. Oyunu açar açmaz devreye girer, harddiske başka dosya atmaz. Sadece o dosya kullanılır.

    Clear the cache, adı üstünde cache klasörünü boşaltır. Başka bir şey yapmaz. Title update'ler silinir.
    Ara sıra Clear the cache fonksiyonunu kullanmak" Elder Scrolls IV: Oblivion" oyunundaki kilitlenmeleri ve yavaşlamaları önlediği görülmüştür. Bazı oyunlarda savegame'lerin bozulması oyunun sürümünün değiştiğinden ileri gelmektedir. Bilirsiniz ki PC'de güncellenmiş bir oyunun kaydı yeni yüklenmiş bir oyuna atıldığında çoğunlukla çalışmamakta ve çökmelere neden olmaktadır. Kısaca Clear the cache, oyun kayıtlarını silmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 7 Kasım 2010; 15:07:01 >




  • Tesekkurler... Peki oyun silip yuklenmesi konusunda ne diyorsunuz ? Uzun suredir Live kullanmadıgımdan hatırlayamıyorum, sildigimiz bir oyunu tekrar yuklerken son patchini yine yuklüyor muyuz ? Yani tekrardan kurdugumuz oyun ilk haliyle mi kurulmuş oluyor yoksa Xbox cachede falan tuttugu patchleri hatırlayıp bize sormadan işleme alıyor mu ?

    Ayrıca yukarıda bir örnek verilmiş ama bana biraz garip geldi bu. Örnegin hali hazırda patchlenmiş bir X oyunu oynadıgımızı ve oyunu yarıladıgımızı dusunursek clear the cache varolan patchi direkt olarak siliyorsa oyun içinde devam ettigimiz nokta dolayısıyla sıkıntıya neden olması gerekmez mi ?
  • 1. Oyunun güncelleme dosyasını sen silmediğin sürece cache klasöründe kalacaktır. Oyunu silmen cache klasörüne müdahale etmez.
    Oyunu tekrar kurduğunda, çalıştırdığında güncelleme devreye girecektir. Hatta daha derine inersek yeni oluşturduğun bir profil bile bu oyuna güncelleme yapılmış şekilde başlayacaktır. Sonuçta her depolama biriminde bir Cache klasörü var ve yeni oluşturulan profil de bu klasörü kullanacaktır.

    2.
    a) Güncellenmiş oyunda yarıya kadar geldik ve Clearthecache yaptık. Oyun kaydımız problem çıkarabilir. Oyunda anlamsız kilitlenmeler olabilir.
    b) Güncellenmemiş oyunda yarıya kadar geldik ve Güncellemesini kurduk. Oyun kaydımız yine problem yapabilir. Oyun kilitlenebilir. Ama bu çok nadir olan bir olay. Oyunların %90'ı sonradan güncelleme yapıldığında sorun çıkarmaz. Bu sorunu kendi yaşadığım bir oyun: Crackdown. (1)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 7 Kasım 2010; 16:46:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.