Slm arkadaşlar 2 keredir PC de açılma sorunu yaşıyorum ilk önce açılırken Primary Drive Fails dedi sonra reset attım bu seferde Disk Boot Failure,Insert System Disk and Press Enter dedi sonra yine reset attım bios ayarlarına girdim daha önceden bi kağıda yazmıştım ayarlarımı onları yaptım açıldı sonra 10-15 dk sonra PC dondu mouse filan hareket etmedi ben yine reset attım bu sefer yine aynı hataları verdi Kasayı açtım baktım biraz tozlanmış biraz üfledim filan sonra yine biraz bios ayarlarıyla uğraştım ama bazen eski ayarlarımı yapamadım.Mesela Primary Slave bende Samsung yazan bi hard diskimdi o mesela auto oldu değişmedi sonra IDE Hard Drive diye bişey vardı orasıda ST340... filan olacaktı orasıda hiçbişey olmadı yani none yazıyodu değiştiremiyodum bide disable yazıyodu.Sorun tam olarak ne anlayamadım arkadaşlar?
Az önce bilgisayarcıya götürdüm orda IDE kablosu mu ne diyolar ondan taktılar sonra 10 kere fln açıp kapattık sorunsuz açılıp kapandı şimdilik bişey yok yani inşallah da olmaz.Peki eğer sizin dediğiniz gibi durum vahimse Ne yapmalıyım yani hard diski kurtarmak gibi bişey mümkün mü?Ya da neden böyle bişey olmuştur?
geçmiş olsun benimde başıma gelmişti. ide kablosundaki küçük bir temassızlık buna sebep olabiliyor. ben de ide kablosunu değiştirince sorunum ortadan kalkmıştı.