Şimdi Ara

HDD sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biraz garip bir sorunum var umarım forumda başına gelip de bu sorunu halletmiş birileri vardır

öncelikle sitemin sorunlu olabilecek parçalarını yazıyorum

anakart : epox rda+

hdd : WDC WD400BB , WDC WD800JB

CD-ROM , CD-RW : LG

ide1 kanalında cdrom la cdrw

ide2 kanalında hdd ler bağlı fakat 80gb lık hdd de bulunan mp3 lerden çaldığım zaman yada o hdd den herhangi bi ilem yaptığımda sanki hdd zorlanıyomuş gibi yada okuyamıyomuş gibi davranışlar sergiliyo aynı zamanda müzik dinlerkende bu hdd üzerinde bulunan mp3 lerden okunurken sistem kilitlenmediği halde winamp aniden duruyo sanırım hdd duruyo yanıt vermiyo bi müdedet sonra da gerekli yanıtı veriyo !!

fakat ide1 kanalını iptal etiğimde ise hiç bir sorun yok yani sadece hdd ler bağlı iken

ide 2 kanalında bulunan hdd leri ide1 e değiştirmedim fakat sornunun bundan olabileceğini düşünmüyorum

umarım yardımcı olabilecek vardır ...

• dma ayarlarını kontrol ettınızmı? (bios ve windowsdan)
    birde size anakart uretıcnızın sagladıgı dma tool gibi kucuk bi programcık var bunu onerecegım egerki hardiskiniz saglamsa ki tek ise portundan baglıykken calısıyor dıyosunuz ıse yarıyacakdır
  • ya sanırım sorunu biraz rasgele oldu ama hallettim

iki hdd de birbirine çok yakın bu yüzden ikiside çok ısınıyo ama 40gb lık olanda sorun yok yavaşlama vs.. fakat 80 lik takızlaşıyo

özelikle 80gb lık üzerinden oyun oynarken ara ara donuyo yada exe hatası vererek oyun kendini kapatıyo

hdd yi 2. el almıştım ve aldığımda içi film mp3 dolu olduğu için fdisk çekmedim ama ilk başlarda düzgündü

ama bayadır böyle (bir müddet tam üzerine gelecek şekilde fan koydum ısındığını fark edince kaldırmak zorunda kaldım yine başlayınca bu topiği açtım )

fdisk çektiğimde düzeleceğini sanmam fakat ısınınca ağırlaşan hdd ilk defa görüyorum mekanik bir problem olabilirmi aceba umarım yoktur

garantisi de doldu sanırım

:(((
  • bende de epox vardı.hyperion 4 in 1 diyewww.viaarena.com dan sürücüyü yüklemeni tavsiye ederim.gerekli acaıkları kapatacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 25 Şubat 2006; 7:53:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.