Şimdi Ara

Hdd sağlık 100 de takıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski bir laptopum vardı ortalama 5 yıllık içinde 500 gb hdd var bilgisayar zamanla yavaşlamasına rağmen hdd sağlık ve performansı 100 olarak kalıyor ve bence doğru değil 3 farklı programla denedim aynı sonucu aldım bir çözümü falan var mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda Ama AFK -- 18 Eylül 2020; 9:37:39 >

• Format atmayı denedin mi? Verileri yedekle ve temiz bir format. Macun değişimi ve fan temizliği de yaparsan daha iyi olur. Ayrıca ssd de dram var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrooke139

Format atmayı denedin mi? Verileri yedekle ve temiz bir format. Macun değişimi ve fan temizliği de yaparsan daha iyi olur. Ayrıca ssd de dram var mıydı?
    format daha yeni attım attıktan sonra baya yavaşladı zaten macun ve fan temiz daha 3 ay önce kadar yaptım ssd değil hdd
  • Arda Ama AFK A kullanıcısına yanıt
    500 gb ssd var yazmışsın o yüzden sormuş bulundum. İşlem esnasında görev yöneticisinden disk kullanımına bak. %100 lerde mi çoğunlukla. Hdd de bad sectorler varsa yavaşlamadan sonraki aşamada donmalar kendiliğinden reset atmalar da meydana gelebiliyor. Çünkü disk bozuk cd gibi okuyamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrooke139

500 gb ssd var yazmışsın o yüzden sormuş bulundum. İşlem esnasında görev yöneticisinden disk kullanımına bak. %100 lerde mi çoğunlukla. Hdd de bad sectorler varsa yavaşlamadan sonraki aşamada donmalar kendiliğinden reset atmalar da meydana gelebiliyor. Çünkü disk bozuk cd gibi okuyamıyor.
    evet 100 den hiç düşmüyor maalesef. Bad sectorleri nasıl bulabilirim
  • Programların gösterikleri sağlık bilgisi tahminden başka bir şey değil yani pek ciddiye almayın. HD Tune programının error scan bölümünden uzun tarama yaptırın hata bulamazsa şimdilik sorun yok demektir. Hata bulursa komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla tamir deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Programların gösterikleri sağlık bilgisi tahminden başka bir şey değil yani pek ciddiye almayın. HD Tune programının error scan bölümünden uzun tarama yaptırın hata bulamazsa şimdilik sorun yok demektir. Hata bulursa komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla tamir deneyebilirsiniz.
    Hata bulamadı fakat diskin iyi olduğunu düşünmüyorum eski performansı yok bilgisayar açılırken bile donuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    HDD'ler zaten zamanla yavaşlar bunun çözümü yok fakat disk birleştirme (disk defrag) yaparsanız belki biraz fark edebilir.
  • quote:

HDD'ler zaten zamanla yavaşlar bunun çözümü yok fakat disk birleştirme (disk defrag) yaparsanız belki biraz fark edebilir.
    Kendim ssd güncellemesi yapailir miyim bilgisayara? internette yenileme videoları var çoğunda hdd sökmek için mavi bir şey kullanıyorlar ondan bende yok sıkıntı olur mu? Daha önce hiç bilgisayarlarla etkileşime geçmedim açma kapama dışında cahilim biraz. Bilgisayara zarar verme ihtimalim var mı?
    Arkadaşın dediğine bakma sen. Eğer disk kullanımı %100 den çok aşağılara düşmüyorsa, kesinlikle hdd mefta oluyor demektir. Bunu ne yaparsan yap tamamen düzelmez. Sadece yama yaparsın bozuk yerlere. Bu da yazılımsal olarak olduğundan tekrar bir format atmada yamalar yokolur. Donanımsal olarak birşey yapamazsın çünkü nasıl bir çizik cd düzelmezse bu da düzelmez. Sadece hdd yi bile sıfırlasan disk kullanımına baktığında %2 ler civarında kaldığını görürsün. Ama işlemci yorulmasın, işlemler daha hızlansın dersen ssd tercih etmelisin. Bilgisayarda usb 3.0 girişi varsa sata ssd ile 500 mb civarlarında okuma yazma hızına ulaşırsın.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Hangi yazdığıma bakmasın ?
    Disk takmak zor bir iş değil, denersiniz olmazsa teknik destek alırsınız fakat HDD'yi çıkartıp SSD takacaksanız alacağınız SSD'nin laptop uyumlu bir SATA SSD olması gerekir. Windows kurulumu vs. bildiğinizi varsayıyorum.
  • quote:

Disk takmak zor bir iş değil, denersiniz olmazsa teknik destek alırsınız fakat HDD'yi çıkartıp SSD takacaksanız alacağınız SSD'nin laptop uyumlu bir SATA SSD olması gerekir. Windows kurulumu vs. bildiğinizi varsayıyorum.
    laptop uyumu nedir?
    Desktop için 3.5 inç, laptop için 2.5 inç diskler kullanılır yani desktop disk alırsanız boyutu daha büyük olduğundan sığmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.