ben dün harddiski format atmadan yeniden boyutlandırayım derken c deki önemli windows dosyalarından bazıları silinmiş.Doğal olarak pc başlarken kendini yeniden başlatıyordu.Ben de bugun win 7 dvdsini takıp yeniden windowsu yükledim.C de yeni yüklendiğim windows ve eski windowsumda var.Fakat D deki dosyalarım gözükmüyor.D ye tıkladığımda biçimlendirilsin mi diye soruyor.Bende eski dosyalarımı belki kurtarabilirm diye biçimlendirmedim.Asıl önemli dosyalarım D sürücüsündeydi.Pc hdd 250 gb toplamda.100 gb C ye ayrılmış ve geri kalan 150 gb D ye ayrılmıştı.Şimdi de C de 100 gb kapasite görünüyor fakat geri kalan 150 gb şu an D de gözükmüyor.(D sürücüm full doluydu).Ben de geri kalan 150 gb gözükmediğine göre eski dosyalarımı kurtarma ümidiyle konu açtım.Lütfen bana yardımcı olun arkadaşlar.C deki dosyalarım silinse bu kadar önemsemezdim ama D deki 150 gb en önemli dosyalarım şu anda kayıp.Şu an D sürücüsü RAW olarak gözüküyor.İçindeki verileri kaybetmeden NFTS yapabilirmiyim?
EasyRecovery Professional kurtarmayı dene hard disk işini anlamadım cok karışık anlatmışsın yada ben anlayamadm
quote:
Orijinalden alıntı: unbalanced59
EasyRecovery Professional kurtarmayı dene hard disk işini anlamadım cok karışık anlatmışsın yada ben anlayamadm
şöle anlatayım.Pc de şu an 150 gb harddisk gözükmüyor.D sürücüm 150 gb idi.Fakat D sürücüm açılmıyor.Tıkladığımda biçimlendirilsin mi diye soruyor.D sürücüm RAW olarak gözüküyor.Ben de bunu nfts ye dönüştürerek eski verilerimi kurtarmaya çalışıyorum.Dediğiniz gibi EasyRecovery programını kurdum ama hangisine tıklayacağımı bilemedim.Çok karışık geldi.
up arkadaşlar easy recovery programını kurdum raw recovery mi yoksa format recoveryi mi tıklayacam?