Şimdi Ara

hdd okuma yazma hızı 3mb/s ye düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 hafta önce aldığım hdd 3 mb/s okuma yazma yapıyo ilk aldığım gün ortalama 100mb/s okuması vardı

• Solution: My speed problem was all due to my dma/pio settings.....: In control panel, device manager, and ATA/IDE controller, my principal was set on PIO (no clue how it switched itself) instead of DMA. So I uninstalled that component, and then restart and then it reinstalled in DMA mode!

In PIO, my transfer rate was : 3.6 MB/sec!
    In DMA, its now at over 60 MB/sec!!! böyle bi bilgi buldum çevire bilcek varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: duketemre

Solution: My speed problem was all due to my dma/pio settings.....: In control panel, device manager, and ATA/IDE controller, my principal was set on PIO (no clue how it switched itself) instead of DMA. So I uninstalled that component, and then restart and then it reinstalled in DMA mode!

Denetim masası - Aygıt Yöneticilerine girip ATA/IDE controlleri bulmuş sonra PIO değerini değiştirmiş.Kaldırıp yeniden DMA modunda kurmuş.
    Bunu anlayabildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAVEN__

quote:

Solution: My speed problem was all due to my dma/pio settings.....: In control panel, device manager, and ATA/IDE controller, my principal was set on PIO (no clue how it switched itself) instead of DMA. So I uninstalled that component, and then restart and then it reinstalled in DMA mode!

Denetim masası - Aygıt Yöneticilerine girip ATA/IDE controlleri bulmuş sonra PIO değerini değiştirmiş.Kaldırıp yeniden DMA modunda kurmuş.
    Bunu anlayabildim

teşekkür ederim

• pc yi formatladım düzelmişti bi süre yine hız düştü bu sefer 6 mb/s ye düştü
  • quote:

Çözüm : Benim hız sorunum tamamiyle dma/pio ayarlarından dolayıydı.....: Denetim masası, Aygıt yöneticisi, ve ATA/IDE kontrolcüleri, benim temel seçimim DMA yerine PIO üzerine kurulmuştu( kendi kendine bunu nasıl değiştirdi pek anlam veremedim). Bende bu bileşeni kaldırdım, ve sonra yeniden başlattım ve DMA mod da yeniden yüklendi!

PIO da, benim transfer yüzdem : 3.6 MB/saniye!
    DMA de, şimdi 60 MB/saniye üzerinde!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: sertaceri

quote:

Çözüm : Benim hız sorunum tamamiyle dma/pio ayarlarından dolayıydı.....: Denetim masası, Aygıt yöneticisi, ve ATA/IDE kontrolcüleri, benim temel seçimim DMA yerine PIO üzerine kurulmuştu( kendi kendine bunu nasıl değiştirdi pek anlam veremedim). Bende bu bileşeni kaldırdım, ve sonra yeniden başlattım ve DMA mod da yeniden yüklendi!

PIO da, benim transfer yüzdem : 3.6 MB/saniye!
    DMA de, şimdi 60 MB/saniye üzerinde!!!

TEŞEKKÜR EDERİM

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam Arkadaşlar..

Sizin açtığınız konuda bahsettiğiniz hdd hız düşüklüğü başıma geldi. Hız 2.2 mb/s ye düştü. Bir türlü nedenini bulamadım. Dosyaları diğer harddiske kopyalayayım diyorum.
    O kadar yavaş ki hiç bir iş yapılmıyor.

Siz nasıl düzelttiniz?
    Yardım ederseniz çok ama çok sevinirim.
    Bütün notlarım hazırladığım sunular-videolar ondaydı.

EKLEME:
    Bayağı uğraştım. En sonunda sorunun donanımsal olmadığına kani oldum.
    Çünkü anakarttan gelen 1. HDD e gelen sata kablosunu bu sorunlu HDD'ye, bununkini de ana HDD ye taktım. Okuma ve yazma hızları normale döndü ÇOK ŞÜKÜR.

Aynı dertten muzdarip arkadaşlar varsa bu yolu bir denesinler. Sanırım ya bir trojan ya da bir program sorunlu HDDnin sistemdeki değerlerini altüst etmiş. Olayı tam çözünce yine buradan bildiririm.

Hala makul izah ve önerisi olan arkadaşların CEVAPLARINI bekliyorum. Sorun neden olmuş olabilir. ve tam çözümü nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kpaxli -- 19 Ocak 2014; 18:27:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.