Şimdi Ara

HDD'nin tam kapasite çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop Windows 7 kullanıyorum. 2 gündür masaüstüne geldiği zaman hiç bir şey açılmıyor. Chrome ya da Klasörlere tıklıyorum 5-10 dk sonra geliyor. Görev yöneticisi kaynak izleyiciden baktığımda HDD kullanımı bazen son kapasiteye ulaşıyordu. Windows Search kapattığımda performans normale dönüyor ama 2 dk geçmeden yine başlıyor.

Bu HDD defalarca sorun çıkarmıştı. Zar zor çözmüştüm. Şu an chrome dahi açamıyorum. Sorunun HDD'den mi olduğunu kesin olarak anlamanın bir yolu var mı?

Kesin çözülmeyecek bir şey ise yeni SSD almaya razıyım ama boşa para harcamamak için her şeyi denemek istiyorum.

• Hd tune ile bad sector taramasi yapabilirsin. Bir de smart değerlerine bakmak lazim. Diskin sağlığında bir sorun çıkarsa veya okuma/yazma hizlarinda aşırı bir düşüş varsa yeni bir diske gecilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defrag yaptınız mı daha önce?

• Etzel_13 kullanıcısına yanıt

HD Tune Pro indirdim. Benchmark ile okuma-yazma testi yaptırıyorum. Yanlış anlamadıysam HDD sıkıntılı görünüyor.

Sonra detaylı bad sector taraması yapacağım. Görüntüleri de buraya atacağım

• HD Tune ile uzun hata taraması yaptırdıktan sonra kırmızı kutular çıkarsa disk'in kalıcı şekilde tamiri mümkün olmaz, chkdsk ile geçici olarak bozuk sektörler tamir edilebilir ve düzeltilmiş gibi görünür fakat zamanla tekrarlanır.

• Okuma test: https://i.hizliresim.com/ckbkkp.jpg

Yazma test hatası : https://i.hizliresim.com/53w31i.jpg

Ekran görüntüsü alamadığım için fotoğraf çektim. Açık mavi çizgiye dikkat edin. En düşükteyken 0.2 okuma hızı verdi. Aşırı kötü bir rakam. Sonra dalgalı hal aldı.

Yazma testini yapamadım hata verdi.

Bad sector taraması da iyi görünüyor. Fotoğraf çekmeyi unuttum.

Defrag yaptım fayda etmedi.

Sistem geri yükleme falan yapmıştım. Şimdi masaüstü gelir gelmez windows gezgini çalışmayı durdurdu hatası veriyor.

Güvenli mod'da açınca da windows gezgini hatası var. Hiç bir işlem yapılmıyor.

USB'den Linux çalıştırabilirim. Ama direkt format atmayı deniyorum.

Formattan sonra yine aynı hata verirse ya da bilgisayarda işlem yapamaz hale gelirse ( şu an olduğu gibi ) yeni SSD almak şart olacak sanırım.

Windows 7 çalıştırmak için SSD önerisi verecek olan var mı? Laptop'a takacağım, sadece internette gezinmek için kullanılıyor.

@poko001 @MHEC @Etzel_13

• Son çare olarak yavaş bicimlendirmeyi dene bir de istersen. Birkaç saat sürer, sonrasinda tekrar test yaparsın. Duzelmiyorsa artık yapacak birşey yok. Ssd için, günlük işlerde kullanilacaksa,performans çok onemli değilse giriş seviyesi sata ssd ler yeterli olacaktir. kingston a400 önerebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • phorever kullanıcısına yanıt

240 gblık modem almayı düşünüyorsanız :

https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-240gb-530mb-440mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-240g-g26-p-BD805682

https://www.trendyol.com/crucial/bx500-ct240bx500ssd1-240gb-540-500mb-s-ssd-sata-3-disk-p-4393048?boutiqueId=566973&merchantId=116216&utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.96.6

sandiskin fiyatı iyi kaçırmayın derim,a 400 lerin hızları çok düşük o yüzden tavsiye etmiyorum.İlerde sistem upgrade etmeyi düşünürseniz bx500 ü tavsiye ederim,şu an bx 500 kullanıyorum memnunum.

• Low level format, format vs. hiçbir işlem o disk'i düzeltemez ne yaparsanız yapın sorunlar tekrarlanacak. İnternette gezinme amaçlı bir sistemde ucuz bir SATA SSD kullanılabilir, NVMe hiç düşünmeyin. Bütçe çok önemli değilse Samsung en iyilerin başında gelir. Karşılaştırma yapacaksanız disk'lerin IOPS değerleri gerçek hızlarını gösterir, kullandıkları hücre teknolojileri (SLC, TLC, MLC, QLC, PLC) de ömürleri hakkında fikir verir, katman sayısı ne kadar az ise (bir hücreye yazılan bit miktarı az olan iyidir) ve disk'in boyutu ne kadar büyükse ömrü o kadar yüksek olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.