Şimdi Ara

HDD'min içinden tık tık ses geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 28 Nisan'da Vatan Bilgisayar'dan PS3'te kullanmak için aldığım Toshiba 2,5" 1TB'lık HDD'nin içerisinden tık tık ses geliyor ve bu ses beni huylandırıyor. Sizce önemli bir sorun var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeamAnimus -- 16 Mayıs 2013; 15:20:33 >

• O sese rağmen çalışıyor mu disk.

Geçen bir tanıdığımın PS3 ünden çıkan diskte öyle bir sorun vardı disk kullanım dışıydı. Bakmak için bana verdi, PC falan tanımadı PC kilitlendi.

Yani disk ölmüştü, sizinki de gidebilir dikkatli olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

O sese rağmen çalışıyor mu disk.

Geçen bir tanıdığımın PS3 ünden çıkan diskte öyle bir sorun vardı disk kullanım dışıydı. Bakmak için bana verdi, PC falan tanımadı PC kilitlendi.

Yani disk ölmüştü, sizinki de gidebilir dikkatli olun.

Evet disk sapasağlam çalışıyor fakat internette baktım kafa vurması olabilir fakat disk yeni olduğu için biraz afalladım. Mümkün müdür kafa vurması?
  • Mekanik disk herşey mümkün, yeni olması birşey değiştirmez.

Üstte bahsettiğim disk 320GB Toshiba idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Mayıs 2013; 15:29:08 >
  • Bazı diskler otomatik olarak güç tasarruf moduna geçebilir kullanmaya başladığında devreye girdiğinde dönüş hızı yükselir
    yani dönüş hızından kaynaklı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Mekanik disk herşey mümkün, yeni olması birşey değiştirmez.

Üstte bahsettiğim disk 320GB Toshiba idi.

İçini de baya doldurmuştum. Şimdi mecburi onları yedekleyecek HDD bulmam gerekecek. Ardından zaman kaybetmeden garantiye yollayim öyleyse ürünü.

Saolun hocam yardımınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralonur1998

Bazı diskler otomatik olarak güç tasarruf moduna geçebilir kullanmaya başladığında devreye girdiğinde dönüş hızı yükselir

Bildiğim kadarıyla güç tasarrufu yazılımsal framework'le oluyor ve PS3'te böyle bir özelliğin olduğunu sanmıyorum çünkü daha önceki aynı PS3'te kullandığım Hitachi 160GB'da böyle bir sorun yaşamamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeamAnimus

quote:

Orijinalden alıntı: kralonur1998

Bazı diskler otomatik olarak güç tasarruf moduna geçebilir kullanmaya başladığında devreye girdiğinde dönüş hızı yükselir

Bildiğim kadarıyla güç tasarrufu yazılımsal framework'le oluyor ve PS3'te böyle bir özelliğin olduğunu sanmıyorum çünkü daha önceki aynı PS3'te kullandığım Hitachi 160GB'da böyle bir sorun yaşamamıştım.

Pardon ben bilgisayar sanmıştım başlığa Göre yazdım mesajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrOnur -- 16 Mayıs 2013; 15:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önleminizi alın kesinlikle.
  • Yeni seri disklerde yazılımsal değil donanımsal olarak yapılıyor. Herkesin muzdarip olduğu kafa parketme sesi olabilir mi ?

http://www.youtube.com/watch?v=3-BXPBIFlI4
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Yeni seri disklerde yazılımsal değil donanımsal olarak yapılıyor. Herkesin muzdarip olduğu kafa parketme sesi olabilir mi ?

http://www.youtube.com/watch?v=3-BXPBIFlI4

bu kadar sık olmuyor ama evet, ses böyle. Yedeklemeye başladım içindekileri ama yetmeyecek gibi benim hafıza. mecburi veri kaybı olacak. ilk defa toshiba aldım ve ürün direk sorunlu çıktı.

Edit: hatta nadiren oluyor. içinden "tık..... tık-tık" ritmiyle ses geliyor ve bu sesin gelmesinin belli bir aralığı yok, ya da ben henüz farketmedim. @kralonur1998 in dediği gibi güç tasarrufuyla mı alakalı acaba? İnceleyip tekrar döneyim ben buraya en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeamAnimus -- 16 Mayıs 2013; 18:13:24 >

• Artık HDD'de bir sorun olduğuna iki sebepten eminim. Birincisi PS3'ü kısa bir süre bıraktım ve HDD'den yine o ses geldi. Tekrar HDD'yi aktif hale getirecek bir işlem yaptığımda bu sefer öyle bir ses çıkmadı. Yani büyük ihtimalle durumun güç tasarrufuyla bir alakası yok. İkinci sebep ise geçen günlerde attığım farklı oyunları tekrar bilgisayar almaya çalışırken bazı ufak dosyalarda hata veriyor oluşu. Tekrar tekrar atmayı denedim bu dosyaları, bazıları başarılı oldu fakat bazıları okunamaz durumda.
  • quote:

28 Nisan'da Vatan Bilgisayar'dan PS3'te kullanmak için aldığım Toshiba 2,5" 1TB'lık HDD'nin içerisinden tık tık ses geliyor ve bu ses beni huylandırıyor. Sizce önemli bir sorun var mıdır?

Aynı olayı birçok kez hard disklerle yaşadım, hard diskiniz çok büyük ihtimalle kafası vuruyor, şu an çalışsa bile kısa gelecekte ölecektir, şimdi çalışıyorken sizin için değerli data varsa kurtarmaya bakın ve garantiye teslim edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

quote:

28 Nisan'da Vatan Bilgisayar'dan PS3'te kullanmak için aldığım Toshiba 2,5" 1TB'lık HDD'nin içerisinden tık tık ses geliyor ve bu ses beni huylandırıyor. Sizce önemli bir sorun var mıdır?

Aynı olayı birçok kez hard disklerle yaşadım, hard diskiniz çok büyük ihtimalle kafası vuruyor, şu an çalışsa bile kısa gelecekte ölecektir, şimdi çalışıyorken sizin için değerli data varsa kurtarmaya bakın ve garantiye teslim edin.

Peki hocam, saolun cevabınız için
  • quote:

Artık HDD'de bir sorun olduğuna iki sebepten eminim. Birincisi PS3'ü kısa bir süre bıraktım ve HDD'den yine o ses geldi. Tekrar HDD'yi aktif hale getirecek bir işlem yaptığımda bu sefer öyle bir ses çıkmadı. Yani büyük ihtimalle durumun güç tasarrufuyla bir alakası yok. İkinci sebep ise geçen günlerde attığım farklı oyunları tekrar bilgisayar almaya çalışırken bazı ufak dosyalarda hata veriyor oluşu. Tekrar tekrar atmayı denedim bu dosyaları, bazıları başarılı oldu fakat bazıları okunamaz durumda.

Sonuç ne oldu acaba garantiye gönderdiniz mi? Hdd deki sıkıntı düzeldi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dijitalkurt

quote:

Artık HDD'de bir sorun olduğuna iki sebepten eminim. Birincisi PS3'ü kısa bir süre bıraktım ve HDD'den yine o ses geldi. Tekrar HDD'yi aktif hale getirecek bir işlem yaptığımda bu sefer öyle bir ses çıkmadı. Yani büyük ihtimalle durumun güç tasarrufuyla bir alakası yok. İkinci sebep ise geçen günlerde attığım farklı oyunları tekrar bilgisayar almaya çalışırken bazı ufak dosyalarda hata veriyor oluşu. Tekrar tekrar atmayı denedim bu dosyaları, bazıları başarılı oldu fakat bazıları okunamaz durumda.

Sonuç ne oldu acaba garantiye gönderdiniz mi? Hdd deki sıkıntı düzeldi mi?

Gönderdim fakat hala bir yanıt gelmedi. Geldiği takdirde sizinle paylaşırım sonucu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.