Şimdi Ara

HDD Kopyalama Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Yeni bir bilgisayar topladım. Üzerinde bir adet SSD (EVO 250 GB) ve bir adet HDD var (WD 1 TB). HDD'ye herhangi bir şey kopyalayamıyorum ya da yükleyemiyorum. Herhangi bir hata da almıyorum sadece yazma hızı bir anda 0'a düşüyor ve kalıyor öyle. Ne o kopyalama ekranını kapatabiliyorum ne de dosya gezgini üzerinde bir şey yapabiliyorum. Haliyle reset atmak zorunda kalıyorum. Aynı oyunu ssd'ye birkaç dakikada yüklerken hdd'ye yüklemeye çalıştığımda setup kısa bir kopyalama işleminin ardından donup kalıyor. Bu sorun neyle alakalıdır, nasıl çözerim? Bilgisayarı topladığım yerle aramda bayağı mesafe olduğu için şahsen götürmek biraz zor. Yasaklar da başladığı için mesaimin bitiminde oraya gitmem imkansız. Müşteri hizmetlerini de ne zaman arasanız 70 80 kişi var diyor. O nedenle buraya sorayım dedim.


    Not: Anakartın programından baktığımda tüm sıcaklık değerlerinin de normal olduğunu görüyorum


    Herkese teşekkürler şimdiden.








  • Hard diskte donanımsal sorun var muhtemelen. Busy mode diye adlandırılan durum. Profosyonel veri kurtarma işlemlerinden biridir.

    Bir ihtimal diskin bu sorunlu bölgesini kullanılmayan bir bölüm oluşturarak izole ederek sorunu aşabilirsiniz . Ama kesin çözüm de olmayabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD Tune ile yaptığım tüm testlerin sonucunu da aşağıda paylaşıyorum. Yalnızca genelde write testlerine izin vermedi program. Yardımlarınızı bekliyorum dostlar.

    HDD Kopyalama Hatası
    HDD Kopyalama Hatası
    HDD Kopyalama Hatası
    HDD Kopyalama Hatası
    HDD Kopyalama Hatası
    HDD Kopyalama Hatası
    HDD Kopyalama Hatası




  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için çok teşekkür ederim ama ne demek istediğinizi anlamadım :( iade/değişim işlemleri oldukça problemli bir firma olduğu için kendim çözmek istiyorum ama pek mümkün değil sanırım :(

  • Quick scan bir anlam ifade etmez uzun test yaptırmanız gerekir. SMART verileri bozuk sektörlerin fazla olduğunu gösteriyor, komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile bozuk sektör tamiri denenebilir. HD Tune'un trial versiyonu yazma testi yapmaz zaten.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler yanıtınız için. Trial olmayan versiyonunu indirip normal scan yaptım ve onda da tüm ekran yeşildi. O nedenle anlamıyorum sorun nerede. 10 20 mb boyutundaki videoları saniyesinde kopyalayabiliyorum ama 50 GB'lık bir dosya atmaya çalıştığımda birkaç saniye içinde kopyalama hızı 350kb'e düşüp donuyor öylece. Birazdan bilgisayarı aldığım yere götüreceğim kasayı. Elektrik akımı ve kablolama ile de alakalı olabileceğine dair yorumlar okudum farklı forumlarda. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar edeceğim burayı.

  • Arkadaşlar selamlar. Dün sistemi satın aldığım mağazaya gittim ve yaptıkları testte hdd'nin ölü olduğu görüldü. Muhtemelen fabrika çıkışı hatalı bir üründü. Doğrudan yenisiyle değiştirdiler ve şu an için bir sıkıntı yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.