Şimdi Ara

Hdd ışığı yanıp geri sönüyor ekranda hareket yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba samsung n150 modelli bir netbookum var bir akşam herşey normal kapattım sabah açılmadı. bende statiklenme olmuştur diye söktüm hdd ram vs sonra topladım ama sonuç aynı. sonra bir bilgisayarcıya götürdüm adam birkaç gün inceledikten sonra 150 tl fiyat çıkardı, neyse yaptırmadım bilgisayarı eve getirdim denemek amaçlı açtım ekran geldi bios falan, biosa girip tarihi falan güncelledim sonra usb ile format atayım dedim save changes and exit dedim ve bilgisayar yine açılmadı.

bios pilini söküp açmaya çalıştım ama sonuç aynı ekranda görüntü yok ve hdd ışığı bir-iki saniye yanıp geri sönüyor fakat hdd çalışıyor ses geliyor.
    yardımcı olabilecek fikri olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim. iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

HDD çıkarılmış olarak açmaya çalışın bios ekranına gelebilecek misiniz bir kontrol edin. HDD olmadan normal çalışırsa HDD yi dışarıda biçimlendirip tekrar deneyin.

Denedim üstat hdd söküp denedim rami söküp yok olmuyor. biraz önce rtc reset (bios sıfırladım) ekran bi geldi klavye takılı değildi dedim kapatıp klavyeyi takıp devam edeyim klavyeyi taktım açtım yine açılmadı. sanırım sıkıntı biosda. bios pilini söktüm biraz bekleyeyim yine deneyecem. anlamadım gitti

Bios pilini nasıl söktünüz? Kasayı komple dağıttınız herhalde.

Ekran kartı harici mi ? Dahili mi?

Çalıştığınız bu netbook değil mi?

Bios pilini nasıl söktünüz? Kasayı komple dağıttınız herhalde.

Ekran kartı harici mi ? Dahili mi?

samsung n150 netbook kasayı şuan tamamen açtım. dediğim gibi biosu biraz önce sıfırladım açıldı şimdi aynı şeyleri denedim tık yok. hdd ışığı yanıyor devreye giriyor hdd ama sonra sönüyor ekranda ışık dahi yok

Hdd ışığı yanıp geri sönüyor ekranda hareket yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osicancan -- 29 Ocak 2014; 18:06:27 >

• Klavye kaynaklı bir sorun olabilir mi? Dahili klavyeyi hiç takmadan çalıştıp harici bir usb klavye ile test etseniz.

Klavye kaynaklı bir sorun olabilir mi? Dahili klavyeyi hiç takmadan çalıştıp harici bir usb klavye ile test etseniz.

onuda denedim ama malesef :/ hdd devreye girmiyor forumlarda baktım ama pek elle tutulur birşey bulamadım. power düğmesine basınca hdd ışığı 1-2 saniye yanıp geri sönüyor başka hdd taktım sonuç aynı, hdd siz denedim yine aynı bilemedim valla
  • Garip bir durum var ortada hala anlayamadığım. Dün gece bilgisayarı kapatıp koydum biraz önce açmayı denedim açılmadı bir forumda okumuştum rami silgi ile silin falan diyordu rami söktüm sildim taktım açıldı. format atmam gerektiği için biosa girdim boot ayarlarını usb fdd yaptım yeniden başlattım ve sonuç yine aynı. Power ışığı yanıyor hdd ışığı 1-2 saniye yanıp sönüyor. hani anakartta sıkıntı olsa hiç açılmaz ama böyle arada bir açılınca kafam karıştı :/ yokmudur herhangi bir bilgisi olan ?
  • Uzun süre bekleyip açtığınızda bir süre normal açılıyorsa o zaman anakart üzerindeki besleme devresini bir kontrol edin. Güç girişinden başlayıp çok ısınan bir devre elemanı var mı? Kondansatörlerde şişme var mı? Bunlara bir bakın Olmadı güvenilir bir servis bulup tamire verin. Sorun anakart üzerinde olması muhtemel.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.