Şimdi Ara

Hdd,Harddisk'inize Harf Atanmıyorsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bu sorun yüzünden iki gün boyunca uğraştım hdd ölmüş at çöpe laflarını dahi duydum ama biraz uğraşıp internette bahsedilen programlar dışında farkı bir şey denemek istedim.Sonuçta başka şirketlerin yazdığı yazılımlara pekte güvenim yok bu konularda.Herneyse,sorun hdd ye harf atayamamanız ve bu yüzden de biçimlendirme yapıp dosya türünü (NTFS,Fat32 gibi) değiştirememe sonucunda hdd yi kullanamıyordum donanımsal kabul sesi geliyor hdd de çalışıyor fakat görünmüyor ama disk yönetiminde görünüyorsa bide üstüne harf atayamayıp,dosya türünü değiştiremiyorsanız iste çözümü...

1-CMD ye girin.

2-Ekrana "diskpart" yazın.Enter'a basın.

3-Yine ekrana "list disk" yazın.

4-Çıkan listede hdd nizi bulun.(boyutundan anlaşılır.)Hdd nizin sol yanında örneğin "Disk 1" yazar.(buradaki 1 örnektir değişebilir onu siz boyutunuzdan hdd nizi anlayarak hangisi olduğunu bulursunuz.)

5-Sonra "select disk" yazın.

6-Sonra "clean" yazın.(clean yazarsanız hdd formatlanır bunu unutmayın ! clean yazmak zorunda değilsiniz.)

7-Sonra "create partition primary" yazın.

8-Sonra "select partition 1" yazın.(bu bir yine disk numarasıdır unutmayın !)

9-Sonra "active" yazın.

10-Sonra "format fs=fat32" yazın.(buradaki fat32 ye takılmayın öncelikle diske bir dosya türü atayalım sonra NTFS'ye geçişi çok kolay.)

İşlem bittikten sonra hata alabilirsiniz fakat aldırmayın CMD den çıkın.

Bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "Yönet" diyin.Açılan pencerede solda disk yönetimi var.Oraya tıklayın ve oradan hdd nizi bulun.Hdd nizin yanında "RAW" yazar gelip sağ tıklayın ve "Biçimlendir" yazısına tıklayın.Çıkan ekranda "Dosya Biçimi" yazan yerdeki seçeneklerden "NTFS" yi seçip biçimlendirin.

Bu işlemde tamamlandıktan sonra aynı biçimlendirme yaptığımız gibi Hdd nizin üstüne sağ tıklayın ve "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" yazısına basın ve oradan harf atayın.Yalnız dikkat edin harf başka bir sürücü ile çakışmasın.

İşlem bukadar arkadaşlar.Benim başıma geldi ve bunu kendi başıma çözdüm başka arkadaşlarında başına gelirse bu yardımcı olacaktır.

Duanız yeter :)

• Bu işlem windows üzerinden de yapılabilir, ayrıca fat32 format attıktan sonra arayüzde RAW gözükmemesi lazım değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Bu işlem windows üzerinden de yapılabilir, ayrıca fat32 format attıktan sonra arayüzde RAW gözükmemesi lazım değil mi?

Sana şöyle anlatayım.Ben HDD yi Digitürk uydu alıcısına takıp kayıt işlemi yaptım fakat Digitürk HDD yi biçimlendirdi ve pcde HDD görünmemeye başladı bu durumda harf atama işlemi yapılmıyor.harf atanamayıncada fat32 formatına veya ntfs ye çevirmek mümkün olmuyor ama bu yöntemi uygulayınca fat32 ye çevirmek istediğimizde zaten hata veriyor yukarıda dediğim gibi hata verince HDD otomatikman Dosya türü olarak RAW atıyor bu işlemi yapmadan önce disk yönetiminde dosya türünde birşey dahi yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sisly -- 28 Şubat 2014; 19:51:19 >
  • Valla ustam eline emeğine sağlık . Allah razı olsun. 2 gün uğraştım yapamadim. Sayende oldu. Şimdi formatliyor. Sonrası kolay zaten teşekkürler
     Hdd,Harddisk'inize Harf Atanmıyorsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harddiski temizkedikten sonra RAW oldu, sonra gerisini biçimlendirip harf atarak düzelttim. Allah razı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici hdd bilgisayara tanıtma
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.