Şimdi Ara

HDD fiyatları şubat başında ucuzluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nette ve tekno marketlerde yaptığım araştırmalar ve görüşmeler sonucunda hdd fiyatlarının şubat başından itibaren inişe geçcegi bilgisini aldım. Benim gibi hdd almak isteyenler biraz daha sabretsin son dönemde 2. el fiyatlarına bile uçuk rakamlar istiyorlardı Hatta birçok yerde adamlar piyasa fiyatının üstünde rakamlarla2. el hdd satmaya çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikrethoca -- 3 Ocak 2012; 17:35:35 >

• Hocam o tip insanlarla görüşme bile yapmamalısın bir tanesi geçen gün SATAII olanına 200 TL istiyordu, internette sıfır SATAIII modeli 175 TL idi.
  • aynen vatanda 310 tl ye satılan ürüne 400 isteyenler var
  • İşte öyle insanları buluşmaya çağıracaksın gelince sendeki sıfır fiyatlarını göstereceksin birde videoya çekip Youtube'a atacaksın ki bir daha adam kazıklamaya kalkmasınlar. Millet dolar yüksek diye birilerine birşeyleri itelemeye çalışıyor. Ben de Eylül'de 110TL'ye sıfır 500 GB HDD aldım şimdi 90 TL olmuşlar ikinci elde. İkinci elden de 50 TL'ye arkadaşıma almıştım yine eylülde.
  • bir miktar ucuzlar bu fırsatı kaçırmazlar yani artık 80 liraya 500gb hdd satılacağını zannetmiyorum ucuzlayacağı çok çok %25
  • 2 sene önce 130 liraya aldığım wd cavair black 500 gb hdd yi bi kaç gün önce garantisiz 100 liraya sattım ucuza gitmiş sanırım
  • teknomarketlerde yapılan bir araştırmanın anlamı yok türkiye den kaynaklı bir sorun değil ki ne zaman sorunun çözüleceği ile bilgileri olsun, nette oldukça fazla manipülasyon fabrikaları durumu nisana kadar sürebilir, üretime geçebilecek hale gelseler bile selden dolayı oldukça fazla zarar ettiler bunun acısını çıkarmak için yenilenme sürecini uzatıp zararın acısını kullanıcıdan çıkarmaya kalkabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş tekno markette araştırma derken etiketlere bakmadık sanırım yetkililerle görüştüm. sizin yazdıklarınızın benzerleri başka topiclerde de var yanlış anlaşılmasın amacım sizi eleştirmek değil yanlış bilgilendirmeyi düzeltmek neticede üretim başlayınca ister istemez fiyatlar düşecek
    saygılar
  • Tam HDD alacağım zaman hem doların artması hem de şu sel olayları yüzünden arttı fiyatları. Artık normale dönse de bizde arşiv yapsak.
  • Subat olayi bence cook ama cooook iyimser bir tahmin. Firmalar hala zararlarini tazmin edemediler Tahi hukumetiden. Hala cogu fabrikada onarim bakim islemi devam ediyor buna WD'de dahil.
  • bekleyelim birlikte görelim. Fabrikalar üretime geçince ilk etapta eski fiyatına gelmese de bir ucuzlama olacağı kesin
  • tamamen dolar fiyatına, aynı zamanda kar marjına bağlı bir durum arkadaşlar. Zira ilkbaharda ekonomistlerin dediğine göre dolar bir miktar aşağı iniş gösterip realize edeceği kar marjıda bir miktar çekilebilir zira şu anda Amazon Amerikada 100 dolar olan HDD bizde 200 dolara yakın
  • Bu senenin son çeyreğinde diye düşünüyorum ben
  • umarım ucuzlarlar çünkü nerdeyse ssd fiyatına çıktı normal hdd fiyatları. yoksa ssd doldurmaya başlıcam kasayı.
  • 1- Cep telefonlarına 99 depreminde eklenen geçici vergiler kaldırıldı mı?
    2- Maliyetini çıkarınca ücretsiz olacak denen boğaz köprüsünden geçişe birkaç yılda bir zam geliyor mu?
    3- Bir patron işçisinin sigortasından çalmaya alıştığında, tam sigorta yatırmak ona zul gelmez mi - tam sigortayı artık yatırsam iyi olur deyip bunu denediğinde yüreği o paracıklardan ayrılmaya kıyar mı?
    4- Arkadaşlar tüm yasalar ve yönetmelikler lehine işlerken serbest piyasa denen rezilliğin, ata binmiş tüccar o attan iner mi ve eşeğe biner mi?
    5- Selden etkilenmemiş HDD üreticileri seli fırsat bilip, yaşadığımız zarardan ötürü bir süre garantisi daha az süreli olan ürünler üreteceğiz ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirip iyice semirdiğimizde kazandığımı ekstra paralar sayesinde sizlere daha iyi ve ucuz ürünler sunacağız gibi saçma sapan zırvalıklar etmediler mi?
    6- Ülkede yeni tüccarlar icat etmek için et fiyatlarını yarı yarıya düşüreceğiz bahanesi ile Angusları getirip 30 TL olan eti 28 TL'ye indirip ANGUS etiyle karın gözüne gözüne vurmadılar mı?
    7- Madem "Hay Allah uzakdoğuyu sel aldı bundan ötürü HDD fiyatları arttı" derken ağzı kulaklarına varmış, "KEH KEH - PİS PİS sırıtan tüccarım aynı kriz neden başka ülkelerde yok diye sorduğumda yüzüme boş boş ve biraz da kızgın bakmadı mı?
    8- Bu ülkeye müstahaktır. Az bile bize... Oh olsun... Ülke zaten seçimini yapmış... Tam 4 yıldır HDD almadım. Ne harici ne dahili... Kıvranıyorum kapasite yetersizliğinden... Arkadaş almıyorum HDD MDD... Bir kişi eksik kalsın bu tezgah dümen... 6 ay satmasın bu şişik - balon fiyatlar, görürüm ben düşüşü... GERÇEKLİĞİ TEKELİNE TUTAN GEZEGENİN HAKİMİ OLUR. Daha sel yüzünden ithalat sorunu yaşamadan, ne olduğu belli olmadan insafsızca - ahlaksızca zam yaptılar disklere... Bela okuyorum açık açık. Boğazlarında düğümlensin diyorum ama boşuna kızıyorum. Ben buna ahlaksızlık derken tüccar zihni fırsat diyor. Ticaretin ahlak mı olurmuş Allahaşkına. KOnuştukça sinirim arttı - nickim kabardı. Kimseyi kırmadığımı umuyorum. Üstüne alınmasın herkes...

FİYATLAR UZUN BİR SÜRE ESKİ SEYRİNE İNMEZ... EN AZINDAN BEN ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM... SEBEBİ BU ÜLKE...

• gerginix malesef haklısınız fırsatçılar fırsattan istifade ettiler ediyorlar

ama ssd teknolojisini daha ucuza üretmenin imalatının yolu bulunup piyasaya yayılmaya başlandığında her teknolojik üründe olan eskisi gider yenisi gelir misali mekaniklerin yüzüne az bakan olacağı için onların fiyatları taban değerleri görmeye başlayacaktır ancak bu uzun vadede gerçekleşebilecek bir olay
    kısa vadede ise fiyatlar biraz doymaya başladıklarında tahminen 3-4 ay sonra gibi küçük düşüşler yaşanacak ki üreticide başlayan fiyat düşümlerinin hemen türkiye piyasasına yansımayacaktır yaklaşık bir ay gibi sürede ona tanınması gerekebilir
    sonuç olarak ben 2012'inin ortaları mayıs yada haziran ayı gibi fiyatların normale dönebileceğini düşünüyorum bundan sonra kampanyalarla biraz iyi fiyatlara alınabilir sonra zamanla ucuzlamaya yüksek ihtimalle devam edecektir

• yalnız dahili harddisklerde yurt dışı fiyatlarıda arttı. siz diyince baktım fiyatlar ülkemizdekilere yakın sayılır.
  • SSD'nin maliyeti sabit... Maliyeti yüksek de değil ayrıca... Sadece yüksek kapasitede üretime geçmek için yapılan harcama bizden çıkarılana kadar yüksek... Sonrasında HDD'lerden bile ucuzdur belki de (İçinde gıcır gıcır platin disk yok bir kere)...

Maliyet sabit ise SSD'nin fiyatı ancak şöyle düşebilir:

Okuduğum birkaç habere göre 2013 yılı sonları SSD'nin preformans liderliği son bulacak. SSD çok uzun ömürlü olmayan ve sorunları daha yeni yeni çözülebilmiş bir çözüm. Çok daha uzun ömürlü, hızı yüzlerce kata varan ve şu an IBM gibi firmaların kullandığı arşivleme çözümlerinin ev kullancısına daha kırpılmış ama mevcut SSD'lerden 10'larca kat daha fazla hız vaat ettiği bir ARGE, söz konusu. Ancak böyle birşey olursa SSD'ler HDD'leri ortadan kaldırıp onların yerine (kapasiteleri de artarak) geçer.

• fiyatların düşmesi suan bence zor nisanıda geçer
  • koca dünya da 2 tae hdd üreticisi olrsa olacağı bu.. çoğalmasını beklerken daha da azalıyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.