Şimdi Ara

HDD Dock Station ve NAS Sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, HDD dock station USB gibi tak çalıştır şeklinde (modeme bağlamadan) kullanılabilen NAS sistemleri mevcut mudur acaba? Yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz senelerde sanki Synology markasının bu benzeri network sistemine ihtiyaç duymadan çalışan istasyonları vardı. 2x20 TB şeklinde bir sistemim var ama artık sürekli masamda durmasından bezdim malum çok ses yapıyor ama sürekli modeme bağlı kalması da kullanım senaryoma pek uygun değil. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler ...

• Deneyenler var ama başınıza türlü iş alırsınız. NAS olmaz bir kere, DAS olur hala.

Mesela, bambaşka fantazi, 7'li USB hub kullanıp, 6 tane USB flash disk takıp ZFS testi yapanlar var.

Dockta, tek bir USB arabirim var. Diyelim ki ikili dock, iki diski de ayrı ayrı gösterebilmeli işletim sitemine ki array yahut RAID yapabilsin OS.

Hot-plug tak çıkar olan NASlar ise docklu arabirimi andırsa da, kendi işletim sistemi var ve diskleri ister array/RAID isterseniz başka şekilde organize etmeye izin verir, VE, ağa bağlanır, yani NAS'tır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 31 Mart 2025; 0:27:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone'a Harici Disk Takma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.