Şimdi Ara

Hdd den gelen cızırtı (laptop)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar tam 7 gün önce Lenovo z580 satın aldım 500gb i5 gt 630m li modeline sahibim. Fakat 4 gündür laptopun altına kulagımı dayadıgımda -hdd oldugunu tahmin ediyorum- cızırtı sesleri geliyor belli bir senkronizasyon halinde degil degişik degişik sesler geliyor. HDD mi test ettigimde seslerde degişiklik olmaya başladı o zaman sorunun orda oldugunu anladım Hdd den gelen cızırtı sorunları ileride çıkacak programlara işarettir deniliyor ne önerirsiniz ürünü sıfırı ile degiştirmeyi düşünüyorum.

• Güncel
  • Ben şahsen cızırtısız hdd'li notebooka henüz rastlamadım. Hdd bu arada kaç rpm? 7200 ise ses gelmesi çok çok doğal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Ben şahsen cızırtısız hdd'li notebooka henüz rastlamadım. Hdd bu arada kaç rpm? 7200 ise ses gelmesi çok çok doğal.

hocam 5400 rpm olarak gözüküyor. Bu arada hd tune isimli programla test yaptıgımda minumum deger 4mb a kadar düşüyor maksimum deger 70mb. Minumum degerin bu sayılara düşmesi normalmidir ? Sanırım yazma hızı oluyor bunlar.

edit: araştırdıgım bazı konularda aynı laptop (z580) ile hd tune testleri yapılmış minumum deger o kişinin laptobunda 37mb ın altına düşmemiş bilgilendirirseniz sevinirim ileride sorun çıkarırmı harddiskim ona göre yarın götürücem aldıgım yere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefecteDy -- 9 Şubat 2013; 18:53:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DefecteDy

quote:

Ben şahsen cızırtısız hdd'li notebooka henüz rastlamadım. Hdd bu arada kaç rpm? 7200 ise ses gelmesi çok çok doğal.

hocam 5400 rpm olarak gözüküyor. Bu arada hd tune isimli programla test yaptıgımda minumum deger 4mb a kadar düşüyor maksimum deger 70mb. Minumum degerin bu sayılara düşmesi normalmidir ? Sanırım yazma hızı oluyor bunlar.

edit: araştırdıgım bazı konularda aynı laptop (z580) ile hd tune testleri yapılmış minumum deger o kişinin laptobunda 37mb ın altına düşmemiş bilgilendirirseniz sevinirim ileride sorun çıkarırmı harddiskim ona göre yarın götürücem aldıgım yere

Testte ilk okumada düşük olması normal. Bence hdd'nizde herhangi bir sorun görünmüyor. Mesela benim hdd 7200rpm. Min değer 3.4 gösterdi, sonra sürekli 110'un üstünde seyretti. Hdd'den ses sürekli geliyorsa sorun olabilir. Ama arada sesini kesiyorsa bir sorun yoktur. Eğer arada susuyorsa içiniz rahat olsun.

• quote:

quote:

quote:

Testte ilk okumada düşük olması normal. Bence hdd'nizde herhangi bir sorun görünmüyor. Mesela benim hdd 7200rpm. Min değer 3.4 gösterdi, sonra sürekli 110'un üstünde seyretti. Hdd'den ses sürekli geliyorsa sorun olabilir. Ama arada sesini kesiyorsa bir sorun yoktur. Eğer arada susuyorsa içiniz rahat olsun.

Merhabalar 3 sefer test yaptım hepsinde minumum deger çok düşük çıktı

edit:cızırtı sürekli var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefecteDy -- 9 Şubat 2013; 20:52:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar 3 sefer test yaptım hepsinde minumum deger çok düşük çıktı

edit:cızırtı sürekli var

Servise yollayın derim o zaman bir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc de ses sorunu
    18 yıl önce açıldı
    UPS'den gelen cızırtı sesi
    10 yıl önce açıldı
    PC'de ses sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhabalar tam 7 gün önce Lenovo z580 satın aldım 500gb i5 gt 630m li modeline sahibim. Fakat 4 gündür laptopun altına kulagımı dayadıgımda -hdd oldugunu tahmin ediyorum- cızırtı sesleri geliyor belli bir senkronizasyon halinde degil degişik degişik sesler geliyor. HDD mi test ettigimde seslerde degişiklik olmaya başladı o zaman sorunun orda oldugunu anladım Hdd den gelen cızırtı sorunları ileride çıkacak programlara işarettir deniliyor ne önerirsiniz ürünü sıfırı ile degiştirmeyi düşünüyorum.

servise verdiniz mi hocam noldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksıfon

quote:

Merhabalar tam 7 gün önce Lenovo z580 satın aldım 500gb i5 gt 630m li modeline sahibim. Fakat 4 gündür laptopun altına kulagımı dayadıgımda -hdd oldugunu tahmin ediyorum- cızırtı sesleri geliyor belli bir senkronizasyon halinde degil degişik degişik sesler geliyor. HDD mi test ettigimde seslerde degişiklik olmaya başladı o zaman sorunun orda oldugunu anladım Hdd den gelen cızırtı sorunları ileride çıkacak programlara işarettir deniliyor ne önerirsiniz ürünü sıfırı ile degiştirmeyi düşünüyorum.

servise verdiniz mi hocam noldu

Servise verdim 2 ay serviste kaldı ardından Gold mağazaları ürünün para iadesini yaptı. ''Dışarıdan parça bekleniyor'' dediler falan filan tüketici hakları mahkemesine gideceğimi söyledim ürünün fiyatı iade edildi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.