Şimdi Ara

HDD deki ölü durumdaki vistayı uyandırmak...RECOVERY (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
26.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hercin

    söylediğiniz herşeyi yaptım ama son aşamada mbr.....exe yi diğerinin üstüne taşıyamadım neden aceba?

    bu arada ben vista ultimate kullanıyorum ama gizli bölümden home premimum u yeniden kurmak istiyorum.
    acer 5520g kullanıcısıyım

    digerini .bin olani mbr......exenin uzerine tasiyacaksiniz
  • Merhaba arkadaşlar,

    Acer 5920g 602 kullanan ve bilgisayarını ilk aldığında recovery cd sini oluşturmuş bir arkadaş acaba rica etsem oluşturduğu dvd lerin screenshoot larını koyabilir mi? Gerçekten çok ihtiyacım var. En başta recovery dvd si oluşturmadığım için şimdi gizli partition dan manual olarak oluşturacam ama hangi dvd ye hangilerini koyacağımı bilemiyorum. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Zaman ayırıp yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler
  • ya arkadaşlar. bu hdd den gizli bölümden recovery i uyandırmak cok onemlı bi konu. binlerce kişi var böyle kurtarma CD si yapmadan üzerine xp yada baska bir işletim sistemi kuran..bu yüzden bu işleri bilen, bu gizli partition olayını gercekleştirmiş bi babayiğit yok mu SCREENSHOT larıyla beraber bu işi nasıl yapmış, ADIM ADIM anlatabılcek? lütfen işinin ehli biri bunu yapamaz mı?? ki araştırırsanız böyle bi konu başka forumlarda da yok...

    cK_
  • Bende rtmbr.bin bu yok Nerden teymin edebilirim.Bilgisayarında olan varsa bana ulaşabilir mi?
  • Arkadaşlar bendede diskte bulunan recovery aktif hale getirdim ama kuruluma geçemiyorum.
    Please wait a moment kısmında takılı kalıyor.
    Recoveryden de kurduğumda tüm diskteki bilgiler silinir mi?
    Ayrıca Dvd de boot etmiyor. Pardus 2008 kurduktan sonra bu hale geldi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mozturkgss

    Arkadaşlar bendede diskte bulunan recovery aktif hale getirdim ama kuruluma geçemiyorum.
    Please wait a moment kısmında takılı kalıyor.
    Recoveryden de kurduğumda tüm diskteki bilgiler silinir mi?
    Ayrıca Dvd de boot etmiyor. Pardus 2008 kurduktan sonra bu hale geldi.

    kardes ayni sorun bendede var bendede var ben pardus yukledim sonra vistaya dondum simdi ne recovery programi var nede dvd boot edio
  • selamlar.

    ben de vista yedekleme cdsi almadan vistayı silip üzerine xp kurmuştum. şimdi dün geceden beri tekrar orjinal vistayı geri getirmeye çalışıyorum. önce xpyi kaldırıp başka bir dvdden vista ultimate yükledim. daha sonra yukarıdaki adımları yaptım. üstteki adımları yaptım recover kısmına alt + f10 ile girmeyi başardım. recovery yi yaptım vistayı geri yükledi fakat şimdi de bilgisayarı başlattığımda bilgisayar acer logosu geçtikten sonra siyah ekranda takılı kalıyor ve hiçbir işlem yapmıyor. tekrar c yi formatlayıp recovery yaptığım da da aynı sorunla karşılaştım bilgsayar vistaya giriş yapamıyor ne yapmalıyım?


    arkadaşlar bu arada tekrardan vista ultimate dvdsiyle format atıp kurmayı denediğimde gördüm.vistanın yüklü olduğu c kısmı logical d kısmı ise primary olarak gözüküyor.sorunun burdan kaynaklandığını düşünüyorum.normalde c nin primary olması gerekir heralde.sorun burdan kaynaklanıyorsa nasıl düzeltebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svorhdin -- 6 Temmuz 2008; 18:52:31 >




  • arkadaşlar 5 ay önce bedne bu sorunla karsılasmıstım ve bugun yine karsılastım ama ALLAH tan bir kagıda yazmısım tüm detayları size aktarayım herkese yardımcı olur umarım

    önce sunu belirteyim vista olan bir makineye xp yüklerseniz yedek cd niz bile olsa tekrar vista kurarken sorun cıkartıyor o yuzden en guzell hdd disten ölü vistayı uyandırmak aşam

    aşama yazıyorum.....,,



    1. bios a girip d2d yi ( acık ise ) kapatın sonra paragon yardmıyla ( bende tnc xp cd si vardı onun içinden cıktı bu program ) recovery dosyalarının içinden rytoll dosyasını

    buluyoruz onun içindeki şu iki klasörü (export ) c dizinine cıkarıyoruz. bu işlem bu kadar şimdi komut satırına geciyoruz ( cd.. )

    2. asama : komut satırında iken su komutu yazıyoruz mbrwrwinn install rtmbr.bin sonra enter



    işlemler bitti sonra pc yi yeniden baslat yazpıyoruz hemen anında biosa girip kapatmıs olduğumuz d2d yi acıyoruz

    son olarak pc yi yeniden baslatıyoruz alt f 10 yardımıyla recovery yapıyoruz ama su var recovery kısmına koydugunuz sifreyi bilmelisiniz ben bunun kırılmasını bilmiyorum ama

    sifresmi bildiğim için sorun olmadı . işlem 10 dk içinde orjinal wistanın hazır . güle güle kullanın...


    bildiklerim ve not aldıklarım bu kadar....




  • arkadaşlar bilen bir arkadaş beni aydınlatabilirmi? vista nın recovery bölümünün silinmemesi yada çalışmayacak duruma gelmemesi için neler yapmamalıyız.. yani netür programlar kurmamalıyız ben dvd oluşturmadım o yüzden soruyorum sp1 yükledim heralde sp1 den dolayı sorun olmaz değilmi?
  • Arkadaşlar uzun uğraşlarım sonucu bende başarıya ulaştım. Benim sistemim biraz daha farklı bende 2 işletim sistemide aktif olarak kullanımda.
    Bunun için de biraz daha uğraşmam gerekti.
    Öncelikle ben kendim kullandığım metodu anlatayım. Tabi ki bu metodu kendim bulmadım. Burada verilen çözüm önerilerini takip ederek sonuca ulaştım.

    Öncelikle sorunumuz belli recovery kısmına ulaşamamak.( Tabi ki silinmemiş ancak gizli konumdaki kısıma)
    Sorunu;

    1. F2 tuşuna basarak girdiğimiz bios kısmında D2D sekmesini disable yapıp F10 tuşuna bastığımızda save&exit setup şeklinde biostan çıkıyoruz. Bu arada sistem kendini susturup tekrar çalışıyor. Bu kısımdan sonra bilgisayarımızda hangi işletim sistemi yüklüyse o sistemden açılacaktır.

    2. Açılan sistemimizde yukarıda belirtilen bir çok farklı marka programla ki ben bunlardan PT yi kullanmayı tercih ettim.İlk yazılan mesajları da okursanız programları göreceksiniz. Amaç burada gizli sistemi aktif hale getirip içerisindeki Rytools klasörü içerisinde bulunan mbrwrwin.exe ve rtmbr.bin dosyalarını C: kısmına kopyalamaktır. (Burada başta da belirttiğim gibi benim iki sistemim de aktif olarak kullanıldığı için hem C: hem de D: kısmına aynı işlemi yapmam gerekiyor.) Şimdi bu dosyaları birçoğu benim gibi kopyalayamayacaktır. Bunun da çaresi bu 2 adet küçük dosyayı flash bellek veya buna benzer bir disk yardımıyla (cd ye yazanı bile duydum) C: kısmına kopyalayacağız.

    3. Kopyaladığımız dosyaları Baslat>çalıştır>cmd>c\\ şeklinde komutları çalıştıracağız. Eğer C:\\ kısmına çıkamıyorum diyen varsa burada' cd..'' bir üst klasöre çıkış komutudur. Bunu kullanarak C: kısmına çıkabilirsiniz. Burda C: kısmına çıktığımızda mbrwrwin install rtmbr.bin komutunu yazıp enter tuşuna basacağız. Altında yaklasık 5 satırlık bir yazı gelecektir.Burada 2 adet komutun yerine getirlip getirilmediği yazacaktır.. Yazıda yazılanlar sizi ilgilendirmiyor. Sadece burda görmek istediğimiz bu satıların her aralarında 2 adet OK yazısı olup olmadığıdır. Eğer birinde OK diğerinde 1 yazıyorsa kabul edilmemiş demektir. Burada iki satırda da OK yazısıyla karşılaşan kullanıcılar 5. aşamadan devam edeceklerdir. Eğer sadece 1 ve OK yazılarını alan kullanıcılar için 4. aşamaya geçilecektir.

    4. Bu aşamada malesef C: kısmının bir dosyayı Dos ortamında kuramayıp OK yerine 1 yazması durumundan dolayı bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayarımız yeniden başlarken ACER yazısı geldiğinde F8 tuşuna basıyoruz.( burada sürekli basmanız veya aralıklarla basmanız yada binlerce kez basmanız farketmez ancak benim gibi sinirli biriyseniz yüzlerce kes basabilirsiniz.) F8 tuşuna basmamızdaki amaç bilgisayarımızı Güvenli modda açmak istememizdir. Bilgisayarımızın ekranına Windows nasıl başlasın gibi bir siyah ekran gelecektir. Bu durumda bilgisayarı güvenli modda aç seçeneğinin üzerine gelip enter a basıyoruz. Bilgisayarımız sistemi açtığında ekranın her köşesinde Güvenli mod yazacaktır. 3.aşamada anlatılan Baslat>çalıştır>cmd>c\\ şeklinde komutları tekrar çalıştırıp mbrwrwin install rtmbr.bin komutunu tekrarlıyoruz. Bu sefer iki satır arasında da 2 kez OK yazısıyla karşılaşacaksınız. Burdan sonra artık gizli olan recovery bölümünü aktif ettik.

    5. Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Yeniden başlayan bilgisayarımızın ilk başta biosuna nasıl girdiysek yine F2 tuşuyla Biosa giriş yapıyoruz. İlk aşamada kapattığımız D2D kısmını enable yani açık konumuna getirip yine F10 veya save&exit setup kısmından yes diyerek çıkış yapıyoruz. Bilgisayarımız yine çok kısa bir süre için kapanıp açılacaktır. Acer yazısı ekrana geldiğinde alt+f10 tuşu aktif hale gelmiş ve bilgisayarımızda bulunan recovery bölümü sayesinde C: kısmına hem format hemde gerekli tüm driverlar ve vista kurulumuna geçmiş oluyoruz. bitti

    Uyarılar

    Arkadaşlar uyarı yapmamın sebebi bu exe ve bin dosyalarıyla eğer ileri derecede dos bilgisi veya komut işlerinden anlamayanlar için kabusa dönüşebilir. Fazla uğraşmamanızı anlatım aşamalarının işe yaramaması durumunda bu yöntemi kullanmamanızı tavsiye ediyorum.

    Bu yaptığım anlatım burada paylaşım yapan ve bize bu yolları anlatan forum arkadaşlarımdan alıntıların derlenip toparlanmasından ibarettir. Bana değil asıl teşekkürü onlara yapmanız gerekmektedir. Ayrıca bu konunun forumda bir çok kişinin başına dert olduğunu ancak arkadaşlarımın bo konuya ulaşamadıklarını farkettim. Bunun üst konu olmasını yönetimden rica ediyorum.

    Saygılar...




  • uyandırmaz olaydım şimdi kısaca benimde sorunum c ye format atıp xp kurmam

    topicte anlatıldığı gibi herşeyi yaptım düzgün bir şekilde recovery i yapıyo FAKAT ŞİMDİ BENİM D SÜRÜCÜMÜ C C SÜRÜCÜMÜ DE D OLARAK GÖRÜYO cihaz ve boot olmuyor vista D sürücümde de benim için çok önemli olan bi sürü dosya var (şimdiki c sürücüsü) ve yeteri kadar yer yok şimdiki c sürücümde vista yada herhangi diğer işletim sistemini kurabileceğim bunu düzeltmenin bi yolu yordamı varmı

    not : bilgilerimi yedekleyebileceğim herhangi bir aygıtım yok dolayısıyla formatsız bi çözüm olması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ercanilkbahar -- 29 Aralık 2008; 14:33:02 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ercanilkbahar

    uyandırmaz olaydım şimdi kısaca benimde sorunum c ye format atıp xp kurmam

    topicte anlatıldığı gibi herşeyi yaptım düzgün bir şekilde recovery i yapıyo FAKAT ŞİMDİ BENİM D SÜRÜCÜMÜ C C SÜRÜCÜMÜ DE D OLARAK GÖRÜYO cihaz ve boot olmuyor vista D sürücümde de benim için çok önemli olan bi sürü dosya var (şimdiki c sürücüsü) ve yeteri kadar yer yok şimdiki c sürücümde vista yada herhangi diğer işletim sistemini kurabileceğim bunu düzeltmenin bi yolu yordamı varmı

    not : bilgilerimi yedekleyebileceğim herhangi bir aygıtım yok dolayısıyla formatsız bi çözüm olması gerekiyor.


    Ben bunun aynısını ACER 5920g modelinin kurulumunda yaşadım. Yapabileceğim fazla seçenek yoktu. Programlardan da pek anlamam ama mantıklı bir yol izledim kendimce. Elimde bulunan WD 250 gb harici diske(sende yokmuş yeni gördüm) tüm bilgileri yedekledikten sonra harddiskin c ve d kısmını sildim yeniden c ye xp kurdum.(Bunu yapmamın sebebi vista formatlanmış ve biçimlendirilmemiş d kısmının yüzünden boot olmuyor) Xp kurduktan sonra fazla uğraşmadan d yi biçimlendirdim. Daha sonra C ye recovery yardımıyla orjinal vistaya dönüş yaptım. Böyle yapmadıktan sonra biraz zor gibi. Ancak benim kurduğum makinadan sonra sizden de aynı hatayı duymam üzücü. Umarım sorun kronik değildir.




  • arkadaşlar. bilgisayarı aldığım ilk gün vistabootpro yardımıyla win XP'de kullanmaya başladım. hdd de 4 bölüm var. PQService adı altında gömülü System bölümü ve recovery adı altında görebildiğim(win xp tarafındanda görülebiliyor) system bölümü var. ACER ve data olarak kendime ait 2 bölüm var. Ancak burdaki bilgilerle de vista boot olmuyor. recovery bölümünde windows var ama aktif değil. alt+f10 dan yada dvd sayesinde yaptığım recovery acer bölümünde oluşuyor ve boot olmuyor. sorunu çözemiyorum işin ilginç yanı win xp de her başlatışımda 2 windows xp algılıyor.
    yardımcı olabilcek biri var mı? acaba recovery bölümünü silsem PQservice yeni bir recovery bölümü oluşturmaz mı? daha açık bir soru: PQservice mı recovery yapan yoksa recovery bölümü mü?
  • Arkadaslar bende su recoveryden sıkıntı yasadım. bios tan gerekli yerlerde enable disableleri yaptım recovery in oldugu bölümü görünür hale getirdim. yanlız dediğiniz dosyalar yok. içinde olan dosyaların resmini cektim. bunlardan hangisini kopyalıyoruz.



    http://img65.imageshack.us/img65/1715/dosyalar.jpg
     HDD deki ölü durumdaki vistayı uyandırmak...RECOVERY




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BilgiYazar

    Arkadaslar bende su recoveryden sıkıntı yasadım. bios tan gerekli yerlerde enable disableleri yaptım recovery in oldugu bölümü görünür hale getirdim. yanlız dediğiniz dosyalar yok. içinde olan dosyaların resmini cektim. bunlardan hangisini kopyalıyoruz.



    http://img65.imageshack.us/img65/1715/dosyalar.jpg
     HDD deki ölü durumdaki vistayı uyandırmak...RECOVERY




    +1 o iki dosya bende de yok. başka bir çözüm?




  • +1 pişman oldum acer aldığıma. acerın yaptıgı servislere para kazandırmak.


    quote:

    Orjinalden alıntı: renovatio033

    ya arkadaşlar. bu hdd den gizli bölümden recovery i uyandırmak cok onemlı bi konu. binlerce kişi var böyle kurtarma CD si yapmadan üzerine xp yada baska bir işletim sistemi kuran..bu yüzden bu işleri bilen, bu gizli partition olayını gercekleştirmiş bi babayiğit yok mu SCREENSHOT larıyla beraber bu işi nasıl yapmış, ADIM ADIM anlatabılcek? lütfen işinin ehli biri bunu yapamaz mı?? ki araştırırsanız böyle bi konu başka forumlarda da yok...

    cK_
  • Arkadaşlar gerçekten sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır 2 gün boyunca recovery yi açmaya uğraştım ama sizin yazdığınız teknikleri uygulayınca tekrar restore edebildim sistemini.Herkese teşekkür ediyorum...

    Uyguladığım yöntem şunlar ;
    1-FNM Partition programını bilgisayarımıza indirip kuruyoruz
    2-Kurulum yaptıktan sonra bilgisayarı resetliyoruz. Burada F2 ile BIOS’a girip “D2D RECOVERY” kısmını “Disabled” yapıyoruz
    kaydedip çıkıyoruz.
    3-Bilgisayar açılınca program ile sürücüyü seçip scan dedikten sonra mount image deyip harf belirledikten sonra çıkan penceredenin içinde rytools
    klasörünün içinden mbrwrwin.exe ve rtmbr.bin isimli dosyaları bulup bunlari sağ tık gönder deyip eğer gönderde C var ise direk c yoksa belgerime , ordanda c ye kopyalıyoruz.
    4-Sonra bilgisayarı resetliyoruz ve açılırken F8 tuşna basıp güvenli modda aç diyoruz ve başlat satırına cmd.exe yazıp enterlıyoruz.
    5-Burada C: kök dizinine inmemiz için bir üst klasöre geçme komutunu kullanıyoruz. Bu komut (cd..). İki yada üç kez (cd..) yazıp C: ye varınca şu kodu yazıyoruz: mbrwrwin install rtmbr.bin yani şu şekilde gözükecek:
    “C:>mbrwrwin install rtmbr.bin” enter tuşuna bastığınızda bazı yazılar yazacak ve OK yazdığını göreceksiniz.ve eski dosya değiştirildi yazacak.
    6-makineyi restartladığınızda tekrar BIOS’a girip “D2D RECOVERY” bölümünü “Enabled” yapın ve işlem tamam!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugarbaro -- 15 Mart 2010; 15:33:13 >




  • Merhaba, bende Acer 5112WLMi var. Şu an standat olarak gelen orjinal XP Home yüklü. Artık Win 7 ye geçmek istiyorum. Ama cihazın içinde saklı olan orjinal XP mi ve diğer kurulan programları da bir dvd de yedeklemek istiyorum. Çünkü Win 7 kurduğum zaman recovery kısmı silinecek diye tahmin ediyorum. Win 7 den memnun kalmazsam sistemi eski haline döndürebilmek için bir garantim olsun istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
  • Hiç bir şey yapamıyorsan , Acronis True İmage ile imaj al şu anki sistemini, win7 kur ve beğenmezsen xp yi imajdan geri yüklersin
  • Teşekkürler, evet olabilir. Peki bu dediğini yaparsam o gizli bölüm de imaja dahil olacak mı? Yani gerekirse sıfırdan bi xp kurulumu yapabilecek miyim? Yoksa sadece bugünkü kurulu XP ye mi dönebileceğim?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.