Şimdi Ara

hdd' deki 8mb cache ve 16 mb cache nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hdd' deki 8mb cache ve 16 mb cache nedir? tampon bellek falan diyolar ama??satayla ideyi biliyorum. onlar veri transfer hızı. rpm de diskin dönme hızı, ama cache nedir? ewet üstadlar... ben bi hdd alıp, kutu alıcam. harici olarak taşıyacağım. ne tavsiye edersiniz???

• bide, kutularda fark olurmu???
  • cache memory (tampn bellek-ara bellek). Yoğun kullanımda harddisk performansını pozitif yönde etkiler. Yüksek olması iyidir.
  • kutuda fark olmazda ne diyecem sana en iyi hdd şu anda piyasadaki seagate nin 10 serisidir sesiz ve diğer disklere göre 2 kat hızlıdır.Dikey yazma teknolojisi ile daha fazla alan sağlar daha ucuza demedi deme.Çok yeni bir teknolojiyi kulanıyor kendi keşfi..16 mb bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acdc

kutuda fark olmazda ne diyecem sana en iyi hdd şu anda piyasadaki seagate nin 10 serisidir sesiz ve diğer disklere göre 2 kat hızlıdır.Dikey yazma teknolojisi ile daha fazla alan sağlar daha ucuza demedi deme.Çok yeni bir teknolojiyi kulanıyor kendi keşfi..16 mb bu arada.

bi link falan versen?

• www.seagate.com Bu kadar hazırcı olmayın lütfen. Biraz araştırın. Büyük bilgisayar mağazalarının online satış sitelerine bakın orada var. Ayrıca üreticinin sayfasına da bakın. Distribütörü datagate firması.www.datagate.com.tr ... Koca arama motoru var 300 BG 12 silindir google.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

www.seagate.com Bu kadar hazırcı olmayın lütfen. Biraz araştırın. Büyük bilgisayar mağazalarının online satış sitelerine bakın orada var. Ayrıca üreticinin sayfasına da bakın. Distribütörü datagate firması.www.datagate.com.tr ... Koca arama motoru var 300 BG 12 silindir google.

pardonda, sanane yani?
    sana sorulmayan bir soruya ne cürretle cevap vermek için çabalıyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 GB DDR3 ram gerekli mi?
    16 yıl önce açıldı
    4 Gb RAM 2 Gb gözüküyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahattintopaloglu

quote:

www.seagate.com Bu kadar hazırcı olmayın lütfen. Biraz araştırın. Büyük bilgisayar mağazalarının online satış sitelerine bakın orada var. Ayrıca üreticinin sayfasına da bakın. Distribütörü datagate firması.www.datagate.com.tr ... Koca arama motoru var 300 BG 12 silindir google.

pardonda, sanane yani?

Soruyu soran sen misin? Sensin. Seagate 7200.10 serisi hakkında link isteyen sen misin? Sensin. Webde araştırma yapma zahmetine girmeyen de sensin. Link ve bilgi verildi tarafımdan. Asıl sen hangi cüretle tersliyorsun. Buraya yani genele yazmışsın link versene diye. Eğer özellikle bir şahıstan link isteseydin PM atıp isterdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 19 Eylül 2006; 20:30:26 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bahattintopaloglu

quote:

pardonda, sanane yani?

Soruyu soran sen misin? Sensin. Seagate 7200.10 serisi hakkında link isteyen sen misin? Sensin. Webde araştırma yapma zahmetine girmeyen de sensin. Link ve bilgi verildi tarafımdan. Asıl sen hangi cüretle tersliyorsun. Buraya yani genele yazmışsın link versene diye. Eğer özellikle bir şahıstan link isteseydin PM atıp isterdin.

bak, gördünmü, nasıl yardımcı olunuyormuş??? 10 serisi nedir? 7200.10 muş. ben bunu bilmeden nasıl normal bir arama yaptırayım?
    Be kardeşim, bilgi paylaşmak bu kadar zoruna gidiyorsa, ne işin var senin burada??? git yat uyu !!! senin gibiler yüzünden hiç bir şey bilmeyen insanlar bilgisiz kalıyor...

• buraya yazılan sorular burdaki tüm kullanıcılara soruluyodur bu yüzden sanamı sordum denmemeli bence
    ve sorduğunuz hddnin nerde bulunucağı 2 üst konuda varhttp://forum.donanimhaber.com/m_9384058/tm.htm
  • benim demek istediğim:
    "sorular, zor gelen insanlara sorulmaz"
    mantığı ile çıktım. tabiki bütün kullanıcılara sorulur. ama bilgi paylaşımını esirgeyen insanlara değil.

yardımın için teşekkürler...
  • zahmet edip seagate sitesine girseydin orada desktop harddisk bölümünde dikey kayıt teknolojisini de görürdün. Google'da seagate distribütörünü bulsaydın 7200.10 nedir orada da afiş halinde görürdün. Forumda hangi harddisk diye aratsaydın seagate dikey kayıt teknolojisiyle ilgili bir yığın bilgi bulurdun. Bilgiyi paylaşmaktan kaçınan birisi olsam sana şu anda dahi cevap vermezdim. Biraz emek harcamanızı sağlamaya çalışıyorum. Bizim zamanımızda forumlardan öğrenmedik bu donanım bilgisini. Deli gibi bilgisayar dergisi okurduk, arama motorlarında donanım aratırdık. Arkadaş ağırına gitmesin ve tersleme. Forum birilerinin sizin yerinize araştırıp sizin yan gelip ağızınızı açarak bilgi beklediğiniz bir yer olmamalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.