Şimdi Ara

sata yada sata2 alıcam ama kararsız kaldım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  sata yada sata2 alıcam ama kararsız kaldım :(

1-Bunların hangisi iyidir ?
    2-Raid falan düşünmüyorum bu durumda sata2 falan fark edermi ?
    3-Alıcağım anakart p5b, ds3 yada msi p965 neo-f olucak sanırım bu anakartlara üstteki hddler uyarmı ?
    4-Ayrıca sata yada sata2 hdd taktığımda normal ide hdd taktığımdaki gibi makina hddleri hemen görürmü yoksa bi şekilde tanıtmammı gerekir ?
    5-Birde NCQ nedir ne işe yarar?
    Yardımlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtolga -- 18 Eylül 2006; 12:40:38 >

• dostum 1.seagate 2.western 3. boşver 8mb cache var direk ele
    sana önerim seagate al
    bu işin uzmanı zaten
  • satalarda raid yapmıyacaksan hiç bi farkı olmuyor ide lere gore raid olunda s/150mb oluyor.

Kapı gibi SEAGATE de 5 yıl garanti var yaa .

Anakartın desteklediği müdetçe sorun yok. eskiden sorun oluyordu.
    Artık takınca çart diye tanıyor.... ama mainboarda sata yuvası olcak en az 2 tane
  • bana göre seagate - o yüzden bi tane aldım, biraz ısınması dışında sorunsuz - ama 16 mb cache'li samsung olursa test karşılaştırmalarına bak derim Almayı düşündüğün anakartların hepsi sata2 destekliyo, ncq destekliyor mu bilmiyorum ama muhtemelen destekliyordur, sata2'yi direk tanıycak yapman gereken bi işlem yok, ncq teknolojisi hakkında bilgi için tıkla

• bende samsung alıyorum.ama 2elden.ne yapayım seagate dusmedi
  • SEAGATE e karar verdim :)
    Teşekkürler.
  • SEAGATE ST3320620AS - 250GB SATA300 Barracuda 7200.10 7200rpm; 16MB; NCQ
    90$ civarı olucakmış sanırım ve 2-3 gün içinde inventusa gelicekmiş ilgilenenlere duyurulur :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaş çok doğru söylemiş bahsetiği seagate disk dikey yazma teknolojisine sahip.Eşsiz benzersiz bir disk kendileri üretti bu teknolojiyi çok hızlı geniş kapasiteli ve ucuz diskler pişman olursan gel buraya söyle derim..

• bu ucu arasında dikey yazma sadece seagate de mi var
  • peki hocam pke bir verim farkı yok o zaman anlattıklarınıza göre bu sata ile sata2 arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yug2980 -- 19 Eylül 2006; 15:35:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mukus

satalarda raid yapmıyacaksan hiç bi farkı olmuyor ide lere gore raid olunda s/150mb oluyor.

Kapı gibi SEAGATE de 5 yıl garanti var yaa .

Anakartın desteklediği müdetçe sorun yok. eskiden sorun oluyordu.
    Artık takınca çart diye tanıyor.... ama mainboarda sata yuvası olcak en az 2 tane

selamlar bende da imzamdaki hard diskler var hiç raid olayına girmedim nasıl yapılıyr bu raid olayı ayrıca ben sata 2 harddiskime windowsu da kuramıyorum ide ye kurabiliyorum kurum esnasında gelen mavi ekranda seçemiyorum sata2 yi bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
  • Bencede samsung 250 gb. sata2
  • ( SEAGATE ST3320620AS - 250GB SATA300 Barracuda 7200.10 7200rpm; 16MB; NCQ
    90$)
    üstte yazdığım HDD inventusa gelmiş almak isteyenlere duyurulur.
  • seagate 16 cache sata2 kullanan arkadaşlar kullndıgınız disklerin model nolarını da verebilirmisiniz birde sessizlik vede ısı hakkında bilgi verirseniz cok seviniriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: konsey

Bencede samsung 250 gb. sata2

Aynen Katılıyorum S.Gate'nin Sesinden Kurtulamadık Bir Türlü....
  • kalite ve performans istersen seagate tavsiye ederim bende iki tane var imzamda laptopa bapğladım tıkır tıkır çalışıyorlar düşün birde kasa içinde değiller usb sata kutusu ile ile bağladım daha sonrada western alabilirsin ama sata 1 alma almışken mutlaka 16 mb cache olsun
  • hocam SATA 2 al. Sata 1 destekli anakarttada kullanırsın. Fiyat farkıda tok gibi zaten...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.