Şimdi Ara

HDD değişiminde sistem taşıma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim danışmak istediğim soru notebook harddisk'imi değiştirmek istiyorum.

C, D ve recovery alanlarım var.

Yeni disk alınca recovery alanı dahil verileri eksiksiz nasıl taşıyabilirim? Yeni harddisk'i takınca direk açılsın istiyorum. Fazladan kalan alanıda ekstra bölümleyeceğim. Önerileriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 5 Şubat 2012; 20:53:48 >

• Konu yukarı.
  • aynı soruyu bende sormuş oluyum çünkü bunda dolayı yeni harddisk almıyorum.
  • Kimse bilmiyoru sanırım. Yada bu konuda bilgisi olan biri bu konuyu daha görmed.
  • Harddiskin tamamını birkerede taşıman biraz zor.Recovery bölümü oluşturur recovery dosyalarını recovery solition admin tools ile alıp oraya atarsın.
    Kurulu sisteminide acronis gibi programlarla taşırsın.Daha önce yeni hdd yi bölümlendirmen gerek tabi.
  • Genelde Ssd''ler bu olay için kendi programlarıyla geliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mija

Genelde Ssd''ler bu olay için kendi programlarıyla geliyorlar.

Elinizde bununla ilgili bir makale varsa paylaşabilirmisiniz? Ben bulamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

Harddiskin tamamını birkerede taşıman biraz zor.Recovery bölümü oluşturur recovery dosyalarını recovery solition admin tools ile alıp oraya atarsın.
    Kurulu sisteminide acronis gibi programlarla taşırsın.Daha önce yeni hdd yi bölümlendirmen gerek tabi.

Acronis'te problem çıkarıyor. C sürücüsü kaç bayt'sa, bayt'ı bayt'ına aynı olmalı. Yoksa kabul etmiyor. Yüklesede açılmıyor. Bayt'ı bayt'ınada aynı yapamıyorum çok denedim.
    Bende bu konuda sıkıntı çekiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 12 Şubat 2012; 23:16:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başka sanşın benim bildiğim yok dostum.Aynı model diski alırsan işlemi yapman daha kolay alır ama fazla kalan alanı bölümdüreceğim dediğine göre yüksek kapasiteli bir disk alacaksın gibi.
    Sistemde çok önemli verilerin yoksa en temizi yedeklerini alıp yeni diske yeni kurulum yapmak olur.
  • quote:

Başka sanşın benim bildiğim yok dostum.Aynı model diski alırsan işlemi yapman daha kolay alır ama fazla kalan alanı bölümdüreceğim dediğine göre yüksek kapasiteli bir disk alacaksın gibi.
    Sistemde çok önemli verilerin yoksa en temizi yedeklerini alıp yeni diske yeni kurulum yapmak olur.

Notebook'um için Corsair Force Serisinden 480 Gb'lık modeli alacaktım.

Şu andaki notebook kapasitesi 320 Gb. SSD fazla geleceği için diğer alan sorun değil onu bir şekilde ayarlarım.

Sistemde önemli dosyadan çok bir ton yazılım ayaları var. Taşıma işlemi nerden baksan 8-9 saat abartsız sürer. Konuyuda o yüzden açmıştım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 13 Şubat 2012; 0:40:22 >
  • Belli SSD ureticileri kutu iceriklerinde bu alanda yazilimlar sunabiliyorlar.
    Ilk aklima gelen Plextor'dur, SSD'lerinin yaninda Disk Cloning diye bir yazilim veriyor, ama hic kullanma firsatim olmadi, bunun hakkinda bir bakabilirsiniz
  • Acronis Migrate Easy

Bu kadar bilgi yeter sanırım... ;)
  • Acronis True Image imaj programını iyi bilen biri olarak programın "Clone disk" özelliğini kullanarak kullandığınız diski daha büyük kapasiteli bir diske rahatlıkla kopyalayabilirsiniz. Daha önce "Clone disk" özelliğini kullandığım için tavsiye ederim. Ama yine de altın kural önceden yedeklerinizi mutlaka alın, yoksa yandım, bittim, mahvoldum demek kaybolan bilgilerinizi geri getirmez.
    Aşağıdaki linkte hazırladığım makalede "Clone disk" uygulamasını resimli olarak anlattım.
    http://www.myupload.dk/showfile/80466665e9e.rar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 27 Şubat 2012; 23:43:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Belli SSD ureticileri kutu iceriklerinde bu alanda yazilimlar sunabiliyorlar.
    Ilk aklima gelen Plextor'dur, SSD'lerinin yaninda Disk Cloning diye bir yazilim veriyor, ama hic kullanma firsatim olmadi, bunun hakkinda bir bakabilirsiniz

Plextor'u bir yerde denemiştim ssd değil sanki 7200 RPM harddisk kullanıyorum hissine kapılmıştım. :S

quote:

Orijinalden alıntı: SLY_

Acronis Migrate Easy

Bu kadar bilgi yeter sanırım... ;)

Yazılıma baktım, deneme için bir harddiskim vardı eski. Onda yaptım ama bayt'ı bayt'ına ayarlayamadım. :)

quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Acronis True Image imaj programını iyi bilen biri olarak programın "Clone disk" özelliğini kullanarak kullandığınız diski daha büyük kapasiteli bir diske rahatlıkla kopyalayabilirsiniz. Daha önce "Clone disk" özelliğini kullandığım için tavsiye ederim. Ama yine de altın kural önceden yedeklerinizi mutlaka alın, yoksa yandım, bittim, mahvoldum demek kaybolan bilgilerinizi geri getirmez.
    Aşağıdaki linkte hazırladığım makalede "Clone disk" uygulamasını resimli olarak anlattım.

Teşekkürler. Dökümana bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 3 Mart 2012; 10:50:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Acronis True Image imaj programını iyi bilen biri olarak programın "Clone disk" özelliğini kullanarak kullandığınız diski daha büyük kapasiteli bir diske rahatlıkla kopyalayabilirsiniz. Daha önce "Clone disk" özelliğini kullandığım için tavsiye ederim. Ama yine de altın kural önceden yedeklerinizi mutlaka alın, yoksa yandım, bittim, mahvoldum demek kaybolan bilgilerinizi geri getirmez.

Dökümana baktım teşekkürler.

Mesela siz 320'den 250'liğe geçmişsiniz.

Ben 2 yıl önce bunu denediğimde hata almıştım. Bana aynı kapasite olmak zorunda diye hata vermişti.
    Acaba Acronis versiyon güncellemesinde mi bu hatayı kaldırdı?

Bende aynı bu şekil yapmıştım ama bende neden hata vermişti anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 3 Mart 2012; 11:01:41 >

• Evet önce 250'lik diski 320'lik diske klonlamıştım. 320'lik diski açıp ilave programlar kurduktan sonra hem yedek disk hemde yedek işletim sistem olması için 250'lik diski de maikanmada hazırda bulunduruyordum.
    Acronis bu konularda süper bir yardımcım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish

quote:

Orijinalden alıntı: mija

Genelde Ssd''ler bu olay için kendi programlarıyla geliyorlar.

Elinizde bununla ilgili bir makale varsa paylaşabilirmisiniz? Ben bulamadım.

quote:

Harddiskin tamamını birkerede taşıman biraz zor.Recovery bölümü oluşturur recovery dosyalarını recovery solition admin tools ile alıp oraya atarsın.

Acronis'te problem çıkarıyor. C sürücüsü kaç bayt'sa, bayt'ı bayt'ına aynı olmalı. Yoksa kabul etmiyor. Yüklesede açılmıyor. Bayt'ı bayt'ınada aynı yapamıyorum çok denedim.
    Bende bu konuda sıkıntı çekiyorum.

konuyu araştıranlara not olsun acronis imaj alma işinde çok tutarsız d sürücüsünün imajını alırken hata verip d sürücümü kullanılmaz hale getirmişti.norton ghost bu işler için çok iyidir. hata vermez,bayt bit muhabbeti aramaz. sürekli kullandığınız bilgisayarda otomatik yükleme yapar başka hdd ye geçtiğinizde veya hdd boyutu değiştirdiğinizde imajı el ile seçersiniz efendi efendi kurar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.