Şimdi Mesele Çok Garip. Olay Şu Elimde Bi hdd var seagate 60hdd ilk çıktığında alındı, ne oldu ise fat kaymış garanti dışında kaldı 3 kadar oluyor.. kendi kendine format atıyoo, dosya sistemi değişiyor, GB kayboluyoo...
bozuldu kullanılmaz dediler, yapılmaz dendi baktırdım. bende atmadım kenarda durdu. (kıyamadım) bi gün takıtım dostan master olarak gösmüyor. ama slave takında ne hikmettir canavar gibi çalıştı. yine kafayı yedi bi zaman sonra bende dedim vaadesini doldurdu. bu hdd zamanında kaç defa yere düştü, cebimde taşıdım bana mısın demedi.
Şimdi Yine Slave olarak çalışıyor. tam formatta atılıyor ama biosta görmyor. hdd programları ile hard-low level format atmak istiyorum. yada bi bad sector taraması neler yapabilrim.
Tamir babında. Xp üzerinden tam format attı sonuçta bişide çıkmadı sağlam dedi. Ne tür bi yol izlemem ve hangi programları kullanmam gerekli...
Dostum tam olarak istediğin bir program değil ama aşağıdaki linkte seagate 'in seatools diye bir sabit disk arıza tanıtım programı diye bir şey var,sabit disk sorunlarını giderebildiğinden bahsediyor.İncelemeni tavsiye ederim.Kolay gelsin http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools/
Fat kayması ne demek ya garantiyi işletmemek için ne kadar havadan ve kıytırık mazeret buluyorlar,hayret vallahi. Sadece slave çalışabilir hale gelen diskler gördüm.Quantumun zamanında bu hale gelen diskler oluyordu.Büyük ihtimal statik elektrik neticesi yada kullanılan dsp lerin hassasiyetindendi. Neyse arkadaşın dediğini mutlaka deneyin.Bana kalırsa problem diskin üstündeki dsp (yani çipinden) kaynaklı.Disk bir süre alıştıktan sonra saçma sapan davranmasıda ısınan çipin saçmalamasından olabilir.Sea toolsla kontrol ettikten sonra şayet diskin SMART özelliği varsa Hdtune yada benzeri bir programla diskin smart kaydına bakın.Eğer bir hata varsa orda görünecektir.Artık hataya göre yorum yaparsınız.
Hdtune bi denim o seagate toolsu ind. tim geçen hafta ama denemedim. dostan çalışan hdd programlarında hdd tanınmıyor. xp kurmaya çalışıncada xp hdd takılıdiil diyor .
garanti konusu hiç açma halen eks.n pc ye gıcığım. kenarı çatlaşmış olmazmış... inadına ince yapılıyor çıkartılırken krılsın diye
Forumda bazı arkadaşlar "MAX-BLAST" adlı programı tavsiye ediyorlar. Bir deneyin. Ben de "NORTON DİSK DOCTOR" yada "NORTON DİSK UTİLİTİES" tavsiye ederim. Bununla test edebilirsin. Disk gerçekten problemli ise ve BAD SECTOR varsa, test süresi 1 gün bile sürebilir.
Dostum, aklına gelen bütün alternatifleri dene. Bence partitionun NTFS olması şart değil... Win-98 bulup FAT-32 olarak da format atmayı deneyebilirsin. Olmadı, bir yerden MS-DOS disketi bulup, FAT-16 olarak formatlamayı dene bence. Eğer bulamazsan, MS-DOS ve win-95 bende var. Kolay gelsin.