Şimdi Ara

HD5850 ve Bad Company 2. Takılmalar. (Çözüldü)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HD5850 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.

Yeni kartımı (powercolor 5850 PCS+) 10.4 ile kullanıyorum. 1440x900 en üst düzeyde grafik ayarları açık. Win7 32bit sistem var.

Multi oynarken 20-30 dakikada bir fps 2-3 e düşüyor ve 1-2 saniye sonra düzeliyor. Bu takılmaları yaşayan var mı?

Ama herhangi bir anda oluyor mesela spawn olurkenki takılma değil bahsettiğim direk oyun içinde biriyle kapışırken mesela.

Performansın yetmemesi filan değil bundan eminim. En zorlayıcı dumanların patlamaların içinden geçerken bile full hız devam ederken boş alanda bile birden oluyor bu takılma. Eski kartım 4850 ile hiç böyle bir takılma olmuyordu bu arada.

5850'si olup benzer durum yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 15 Mayıs 2010; 12:56:47 >

• 10.4 yerine 10.4a preview sürücüsünü dene..Benim bir cok sorunumu halletti o sürücü.
  • İşin komiği 10.4a yüklüydü 4850 de. gittim 5850 ye 10.4 yükledim. Evet denemem lazım gene 'a yı.
  • Aynı sürücüler ile ben de sorun yok arka tarafı bi kontrol edin derim belki bir program çalışıyordur. Bu sorunu başka oyunlarda yapıyor mu?
  • bendede şuana kadar yapmadı öyle bir fps düşmesi
    bende 10.4a yüklü
  • 10.4 kurduktan sonra HD5770 Kartımla 2-3 fps e düşme sorunu yaşamaya başladım aynı şekilde hd4770 kartı olan real-player arkadaşımdada aynı problem vardı 10.3 driverına döndü 60 sn loading beklemek zorunda kalıyor
  • Arkadaşım sorumu iyi okuyun,

20-30 dakikada bir 2 saniyeliğine oyun donuyor diyorum fps 1-2 lere iniyor. Sonra aynen devam ediyor bişi olmadan. Ayrıca ekran kartı 5850 olanlar cevaplasın dedim.

Bu konuda acemi değilim Sık Sorulan Sorular diye bi başlık açtım belki bu tip konuda 100 kişinin sorusunu cevapladım şimdiye kadar. Burda garip bi durum var o yüzden spesifik bir durumu anlamaya çalışıyorum.

5850'si olupta aynı durumu yaşayan ya da yaşamayan var mı diyorum.

Terzi kendi söküğünü dikemez durumu oldu yeni karta geçince
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Arkadaşım sorumu iyi okuyun,

20-30 dakikada bir 2 saniyeliğine oyun donuyor diyorum fps 1-2 lere iniyor. Sonra aynen devam ediyor bişi olmadan. Ayrıca ekran kartı 5850 olanlar cevaplasın dedim.

Bu konuda acemi değilim Sık Sorulan Sorular diye bi başlık açtım belki bu tip konuda 100 kişinin sorusunu cevapladım şimdiye kadar. Burda garip bi durum var o yüzden spesifik bir durumu anlamaya çalışıyorum.

5850'si olupta aynı durumu yaşayan ya da yaşamayan var mı diyorum.

Terzi kendi söküğünü dikemez durumu oldu yeni karta geçince

Kartlarımız aynı değil bende ati 4830 1 gb var ve aynı şikayetleri bende yaşıyordum... 10dk hiç takılmadan oynarken bir anda 3-4 sn inanılmaz sekiyordu görüntü, fps 1-2'ye kadar düşüyor ve sonra hiçbirşey olmamış gibi tekrar akıcı oynamaya başlıyodum. 10 dk'da bir olan bu olay her oyunda başıma geliyordu...

Sorunun güç kaynağından olabileceğini düşündüm 650W güç kaynağı aldım, ama düzelmeyince Vatan bilgisayardan yeni bir anakart aldım. Oradaki elemana sorunumu anlattım ve eğer sorunum düzelmezse aynı gün içerisinde iade edersem paramı geri alabileceğimi öğrendim...Ve enteresan bi şekilde sorunum tamamen ortadan kalktı...

Sırf Battlefield Bad Company 2 online için biraz masraf yaptım ama yapılan masrafa değdi açıkçası...

Gerçi sadece Battlefield oynarken olduğunu söylemişsin, enteresan gerçekten, ama seninde imkanın varsa en azından farklı bir anakart ile test et sistemini sorun düzelmezse anakartı iade edersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mempa -- 14 Mayıs 2010; 11:06:01 >

• Anakartını değiştirince düzeldi diyosun?

Ancak aynı sistem + eski kartım hd4850 varken bişi yoktu yahu :) PSU ise 600watlık OCZ canavar gibi PSU. Ondan da değildir.
    O yüzden 5850 olanlara soruyorum özellikle.

1. Driver i 10.4 yerine 10.4a yapacağım.
    2. DX11 yerine DX10 deneyeceğim.
    3. Anakart diyosun sen. O da olabilir. Eski Gigabyte P35-DS3L modeli revizyon 1 bendeki.

Şimdilik bunlar deneyeceğim olasılıklar. Ancak tarifin aynen benim olayla uyuşuyor.
  • quote:

Anakartını değiştirince düzeldi diyosun?

Ancak aynı sistem + eski kartım hd4850 varken bişi yoktu yahu :) PSU ise 600watlık OCZ canavar gibi PSU. Ondan da değildir.
    O yüzden 5850 olanlara soruyorum özellikle.

1. Driver i 10.4 yerine 10.4a yapacağım.
    2. DX11 yerine DX10 deneyeceğim.
    3. Anakart diyosun sen. O da olabilir. Eski Gigabyte P35-DS3L modeli revizyon 1 bendeki.

Şimdilik bunlar deneyeceğim olasılıklar. Ancak tarifin aynen benim olayla uyuşuyor.

Sorunlarımız aynı kesinlikle, nvidia 7800gt varken aynı sistemimde bu tür bi sorun yaşamıyordum, ama herşey yeni ekran kartı alınca başladı...

Dediğim gibi eğer yapabilirsen Vatan bilgisayar veya başka güvenilir bi yerle konuş, problemini anlat ve aynı gün içerisinde iade edip paranı geri alabilirmisin onu öğren...( bazen iade sonrası hediye çeki veriyorlar, ve Vatan bilgisayarda 1 gün geçmeden ertesi gün iade edersen iade kuponu vereceklerini söylüyorlar o yüzden aynı gün içerisinde iade etmeye çalış...)

• Burdan çıkardığım sonuç şu olabilir. Tabi bişi denemeden söyleyemiyeceğim ama.

Daha güçlü bir ekran kartına geçince eski anakart bi şekilde tıkanıyor mu? PCI-E zayıf geliyor? Ya da anakart ömrünü doldurup bi takım yerlerde yetersiz voltaja ya da fazla ısınmalara neden olup takılıyor mu? Bad Company hariç başka oyun takılacakmı diye deneyecek vaktim olmadı onu da denemem lazım.

Arkadaştan ödünç daha yeni bir anakart almalı sanırım eğer basit çözümler işe yaramaz ise.
  • quote:

Burdan çıkardığım sonuç şu olabilir. Tabi bişi denemeden söyleyemiyeceğim ama.

Daha güçlü bir ekran kartına geçince eski anakart bi şekilde tıkanıyor mu? PCI-E zayıf geliyor? Ya da anakart ömrünü doldurup bi takım yerlerde yetersiz voltaja ya da fazla ısınmalara neden olup takılıyor mu? Bad Company hariç başka oyun takılacakmı diye deneyecek vaktim olmadı onu da denemem lazım.

Arkadaştan ödünç daha yeni bir anakart almalı sanırım eğer basit çözümler işe yaramaz ise.

Muhtemelen yeni parçalarla anakartın bir uyumsuzluğu söz konusu...Umarım çözersin sorunu, gerçekten can sıkıcı bir problem...

• En uyuz sorun tipi bu da.

Saol anakart ile ilgili olabileceğini belirttiğin için.
  • aresmar dx10 yapma bence. çünkü dx11 daha optimize çalışır. ayrıca lütfen catalist 10.3ü kurar mısın? ama catalistsiz kur. sadece driver olsun. farkı göreceksin eminim.
    uyumsuzluk olabilir donanımlar arasında. mesela benim anakart o kadar dandik ki, ne işlemciyi ne de rami adam akılı kullanamıyor. ekran kartını kafasına göre bazen 8xde bazen 16x 1.1 de çalıştırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 14 Mayıs 2010; 12:26:30 >
  • Hafta sonu bi takım varyasyonlar deniyeceğim. 10.3'de haritayı uzun yükleme sorunu yok muydu?
  • Evet 10.3de baya uzun sürüyor gariptirki bendede buna benzer bir sey var fps dedigin gibi 2 3 snlik dusuyor benımki10nunu altına inmiyor ama yinede rahatsız edici oluyor
  • @aresmar daha önce de sordum yazdın mı göremedim başka oyunlarda da bunu yapıyor mu? Tam sistem özelliklerini de yazarmısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!
    @aresmar daha önce de sordum yazdın mı göremedim başka oyunlarda da bunu yapıyor mu? Tam sistem özelliklerini de yazarmısın...

Henüz deneyemedim başka oyunda vaktim olmadı. Core2duo 3.2, 2gb ram, win7 32bit, ati hd5850 ekran kartı var. (4850 de var eski kart)

Bu akşam ya da hafta sonu iyice bir test edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 14 Mayıs 2010; 16:22:45 >
  • bende de ilk başta oyun açıldığında ve bide dediğin gibi 20-30 dkkada bir yapıyo bende 10.4 yüklü
  • ama benim sistemde 10.3te uzun yükleme süresi yok. 10 sn içinde yükleniyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.