HIS marka hd5770 ile Philips 42pfl7696k/02 ve Samsung 40D700 HDTV kullanıyorum.HDMI çıkışından görüntü ve ses alıyorum. Ekran kartının DVI >VGA dönüştürücüsünden aldığım kalbloyu iki tv ye bağladığımda HDMI dan daha kaliteli görüntü alığımı farkettim.Fakrlı marka kablolar denememe rağmen HDMI VGA dan bulanık görüntü veriyor.(Çözünürlük: 1920x1080p@60hz) Sanırım bu windows veya ekran kartı ayarlarıyla alakalı ? bilgisi olan var mı ? Birde 2. bilgisayarımda HDMI çıkışı olmayacak (Daha toplamadım) bu yüzden DVI-D poru + o/b dijital sesi > HDMI çevirecek kablo arıyorum ama şu ana kadar bulamadım.
Aynı sorun bendede oldu philips 42 '' tl aldım vga dan cillop gibi görüntü veririken hdmi den hem tam ekran görüntü veremiyor hemde daha bulanık görüntü veriyor onun için vga ile baglıyorum aynı sorun eniştemdede oldu panasonic 42 '' tv ile
Pixel Mapping ile alakalı bi' durum. LCD TV bölümünde sorunu dile getirirseniz yardım alabilirsiniz sanırım.
Bazı TV'lerde HDMI arayüzüyle alakalı bi ayarı değiştirmek Pixel Mapping sorununu çözüyor.
@pegasus1881 Hocam sen ne yaptın yaw verdiğin linktekiler prof. gözüküyor bende daha basit bişiy arıyordum.Şöyle koaksiyel rca dijital ses+ erkek uçlu dvi-d>hdmi çevirici 1,5m boyutlarında kablo filan yoksa HDMI S/Pdif sinyalini direkt desteklemiyor mu?
@Red_Devil33 Her çözünürlük modu değiştiğinde menuden>tv ayarları >görüntü>pc modu "açık" ardından gene görüntü menüsünden "görüntü formatı" en uygun seçeneklerden birini seçiyordum(Bende öntanımlı olarak hep "uymayan" çıkıyordu.uymayan da kalınca mod geçişlerinde hep parmak kadar ekran görüntüsü çıkıyordu. ) ama birkaç gün önce yazılımını güncelleştirdim.Daha deneme fırsatım olmadı.USB klavye ve fare özelliği gelmiş. bi sürü bug giderlmiş vsvs...
@EXcom_Zkko tmm hocam konuyu tv bölümüne açıcam bakalım ne sonuç çıkacak....